Skip to main content
Gidsen

Gids voor nieuwe gebruikers

Hallo en welkom op TikTok!

Deze gids is ontworpen om een overzicht te geven van TikTok en de vele tools en instellingen die we in het product hebben ingebouwd om onze community veilig te houden.

Wat is TikTok?

TikTok is een app voor korte video’s. Het is een plek voor leuke en positieve content die gemaakt wordt door echte mensen over de hele wereld. Onze missie is om inspiratie te bieden voor creativiteit en plezier te geven.

Aan de slag

Je geboortedatum doorgeven

Om je te registreren voor TikTok moet je je geboortedatum opgeven. Als je ervoor kiest om je account via een ander platform aan te maken, wordt je ook gevraagd om je geboortedatum rechtstreeks aan ons door te geven. Van het beperken van de toegang tot bepaalde functies tot aan het aanpassen van de advertenties die personen te zien krijgen, door beschikking te hebben over nauwkeurige informatie kunnen we communityleden een ervaring bieden die passend is voor hun leeftijd.

Jouw privacy

Wanneer je TikTok gebruikt, verwerken we je gegevens om onze diensten aan jou te kunnen leveren en verbeteren. We gebruiken je gegevens ook om onze servicevoorwaarden na te leven en te handhaven, je suggesties te geven, het platform te promoten en je ervaring te personaliseren, alsook om jou en anderen veilig te houden. Je kunt ons Privacy Beleid lezen om inzicht te krijgen in welke informatie wij over je verzamelen en hoe wij deze gebruiken en er zorg voor dragen. Wij zetten ons in om je privacy te respecteren en te beschermen en hier kom je meer te weten over hoe wij omgaan met privacy en jouw keuzes daarin.

Communityrichtlijnen

Het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving is onze hoogste prioriteit. Wij zijn ervan overtuigd dat een veilig gevoel essentieel is om te zorgen dat mensen zich op hun gemak  voelen als zij zich vrij en creatief willen uiten. We verwijderen content, waaronder video’s, audio, livestreams, afbeeldingen, opmerkingen en tekst waarmee onze Communityrichtlijnen geschonden worden, en schorsen of blokkeren accounts en/of toestellen die betrokken zijn bij ernstige of herhaaldelijke schendingen. Onder bepaalde omstandigheden gaan we een stap verder en rapporteren we de accounts aan de betrokken gerechtelijke autoriteiten om onze community veilig te houden. Onze Communityrichtlijnen gelden voor iedereen, en voor alles wat gedeeld wordt op TikTok.

De basisregels van TikTok

TikTok biedt een thuis voor creatieve expressie waar gebruikers kunnen genieten van een eclectische reeks meeslepende, authentieke en vermakelijke video’s – van dansuitdagingen tot lipsynchronisatie en van doe-het-zelf-tutorials tot historische parodieën tot internetmemes. Kom meer te weten over de Voor jou-pagina, een creator zijn en de veiligheid van de community op TikTok.

Veiligheids- en privacy tools

Het bevorderen van een positieve TikTok-omgeving waarin iedereen zich veilig en comfortabel voelt is onze hoogste prioriteit. Lees meer over de tools en instellingen waarin we investeren om je te helpen je TikTok-ervaring te beheren.

Zie Tools


Hulpmiddelen

Ga naar ons Jongerenportal voor informatie over best practices voor persoonlijke privacy, accountbeveiliging en goed digitaal burgerschap. Hieronder vind je aanvullend materiaal van onze veiligheidspartners:

Internet is belangrijk