Skip to main content
נושאים

רווחה דיגיטלית

ב-TikTok, אנו פועלים כדי לתמוך ברווחתם של כל חברי הקהילה שלנו. מכיוון שהטכנולוגיה ממשיכה להקיף את חיי היומיום שלנו, אנו רוצים להבטיח שחוויית המעורבות המקוונת שלכם תהיה חיובית. אנו מחויבים לתת לכם כלים ומשאבים שיעזרו לך במסע הרווחה הדיגיטלית שלך, כדי שתוכלו למצוא את האיזון שמתאים לכם. להלן ניתן ללמוד על חלק מהפיצ׳רים שלנו ועל מקורות המידע שאנו מספקים בתוך האפליקציה, הזמינים למשתמשים, הורים ומטפלים.

רווחה דיגיטלית

הרווחה שלכם, הן באינטרנט והן בחיים האמיתיים, חשובה לנו. אנו רוצים שתהיה לכם הרגשה חיובית ושליטה בחווית השימוש שלכם ב-TikTok, ושתמצאו איזון עם טכנולוגיה שמתאימה לכם.

פיצ׳רים של רווחה

כלי הרווחה הדיגיטלית שלנו עוזרים לכם להשיג הבנה ושליטה רבה יותר בזמן שאתם מבלים ב-TikTok ולהגביל תוכן שעשוי לא להתאים לכל סוגי הקהלים. הגדרות אלה עשויות להשתנות בהתאם לאזור ולגרסת האפליקציה שלכם.

“זמן מסך יומי” זה פיצ׳ר שמאפשר לכם להחליט כמה זמן ברצונכם לבלות ב-TikTok בכל יום. למידע נוסף

לוח בקרת זמן מסך” זה פיצ׳ר שניתן לגשת אליו בקלות, המספק לכם מידע בנוגע לזמן ולאופן השימוש שלכם ב-TikTok. כמו כן, באפשרותכם לתת את הסכמתכם לקבלת ״עדכוני זמן מסך שבועיים״ ולקבל תובנות אלה ישירות לאימייל שלכם. כך תוכלו לקבל החלטות מכוונות יותר לגבי השימוש שלכם, ולהיות ממוקדים יותר בעת השימוש. למידע נוסף

“הפסקת זמן מסך” זה פיצ׳ר שיזכיר לכם לקחת הפסקה לאחר פרק זמן מסוים של שימוש רצוף במכשירכם. למידע נוסף

“מצב מוגבל” היא אפשרות שמגבילה את הופעתם של תכנים שעשויים לא להיות הולמים לכל סוגי הקהלים. ניתן להפעיל או להשבית אותה דרך הגדרות חשבונכם. “מצב מוגבל” הוא גם אחד מהפיצ׳רים שניתנים לשליטה ישירה של ההורים כאשר מצב “קישור משפחה” מופעל. למידע נוסף


טיפים לבחינת “זמן מסך”

בחינת נושא הרווחה הדיגיטלית שלי עם החברים והאנשים האהובים עליי

בין אם הינך אדם צעיר שמתחיל ללמוד כיצד לנהל את זמן המסך שלו או בני משפחה המעוניינים לשפר את הגישה שלכם לזמן שאתם מבלים ביחד באינטרנט, כולנו יכולים להשתמש בדרכים למציאת איזון במסע הרווחה הדיגיטלית שלנו.

להלן 7 שאלות שנוצרו ביחד עם מומחי Internet Matters כדי לתמוך בכם בזמן שאתם חושבים ויוצרים יחדיו הרגלים דיגיטליים בריאים ומאוזנים.

  • מה אני רוצה להפיק מהזמן שאני מבלה באינטרנט?
    האם ברצונך להתחבר עם חברים? להירגע? להתבדר? על ידי חשיבה על מה שאת/ה מקווה להפיק ממשהו לפני ההתחלה, יהיה לכם קל יותר להבין מה משפיע על ההתנהגות שלכם והאם החוויה עמדה בציפיות שלכם.
  • האם יש דברים אחרים שעליי לעשות?
    למה עליי לתת עדיפות? באיזה סדר הכי כדאי לעשות דברים? כולנו צריכים למצוא איזון בין הדברים שאנחנו רוצים וצריכים לעשות – לפעמים יש לנו מזל ושני הדברים זהים! עריכת בדיקה מהירה זו לפני תחילת פעילות יכולה לעזור לך להבטיח שהיא לא תשפיע לרעה על חלק אחר מהיום שלך.
  • האם פעילות זו תשפר את שארית היום שלי?
    האם תוכלו לנסות מתכון שראיתם באינטרנט לארוחת ערב שאתם מכינים עבור חברים מאוחר יותר? האם תוכלו ליצור תוכן על סמך הכישורים, הניסיון או תחומי העניין שלכם? האם חבר או בן משפחה יהיו מעוניינים להיות מעורבים במה שאתם עושים? על ידי חשיבה על האופן שבו כל דבר במהלך היום שלנו עשוי להשתלב, אנו מפיקים את המרב ממה שאנו עושים.
  • כיצד אנו מרגישים – בהתחלה, במהלך ובסוף?
    האם ההרגשה שלי השתנתה? האם אנו מרגישים טוב או גרוע יותר? האם אנו מרגישים כצפוי? מה השפיע על ההרגשה שלי? הקדשתם רגע כדי לשים לב איך אתם מרגישים לפני, במהלך ואחרי פעילות, זה הרגל מצוין שיכול לעזור לכם להיות מודעים להשפעת הפעילות על הרווחה שלך, בין אם באופן חיובי או שלילי.
  • כיצד ביליתי את זמני?
    האם למדתם משהו חדש? האם צפית בסרטון שמישהו אחר יצר? האם יצרת משהו בעצמך? חשיבה על מה שעשינו, ולא רק על הזמן שהקדשנו לכך, יכולה לעזור לנו להבין את המניעים שלנו ולהיות מודעים יותר לפעולות שנעשה בעתיד.
  • האם עשיתי את מה שהתכוונתי לעשות?
    האם הייתה לכם תוכנית ודבקתם בה? האם לא הייתה לכם תוכנית? לאן זה הוביל אתכם? האם ציפיתם לעשות את מה שעשיתם בסופו של דבר? מה הנחה את הפעולות שלכם? אופן חשיבה כזה יכול לעזור לנו להבין את ההתנהגות שלנו ומה יכול להשפיע עלינו.
  • האם החוויה שלי יכלה להיות טובה יותר?
    מה היה בסדר? מה לא היה בסדר? מדוע? חשיבה על הדברים שניתן יהיה לעשות אחרת בפעם הבאה או הדברים שנתנו לך הכי הרבה שמחה בפעילות, יכולה לעזור לכם לשפר את חווית השימוש הבאה שלכם!

היכן אפשר למצוא עצות נוספות?

זה יכול להיות מאתגר להבין כיצד להתאים את ההרגלים הדיגיטליים שלכם – במיוחד עבור הורים ומטפלים שייתכן שנמצאים במסע לקראת רווחה דיגיטלית בעצמם. הנה עיצות מועילות מטעם Internet Matters שעשויים להועיל לכם בעת פיתוח תחושת רווחה הדיגיטלית: