Skip to main content
נושאים

תמיכה באירועים טרגיים

מהו אירוע טרגי?

אירועים טרגיים הם אירועים משמעותיים, מטרידים ולעתים קרובות בלתי צפויים, הגורמים לנזק, אובדן או סבל לאנשים בודדים או לקהילות. הם יכולים לכלול הן אסונות טבע, כגון רעידות אדמה, שיטפונות והוריקנים, והן תקריות מכוונות או מקריות כמו למשל תאונות דרכים, מתקפות טרור, ירי המוני או פיצוצים. אירועים אלה יכולים להיות אובדן אישי, כגון מוות פתאומי של אדם אהוב ועד לאירועים בקנה מידה גדול המשפיעים על אנשים רבים.

איך אפשר לקבל תמיכה בקשר לאירוע טרגי

התמודדות עם השלכות של אירוע טרגי יכולה להיות חוויה רגשית ומבודדת. אם את/ה או מישהו שאת/ה מכיר/ה נפגעתם מאירוע טרגי, זכור/זכרי שיש מי שיכול לעזור ואינך לבד. אנו ממליצים לך לבקש עזרה מאנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש, ממוקדים או רשתות תמיכה אישיות או קהילתיות. בנוסף לעיון במדריך לרווחה נפשית שלנו, אנחנו ממליצים לך לפנות לארגוני תמיכה באזורך:

למידע נוסף

ישנם כלים המאפשרים לך לבחור את האופן שבו את/ה מקיים/ת אינטראקציה עם תוכן הקשור לאירוע טרגי, שנועדו לתמוך ברווחתך:

  • הצב/הציבי גבולות: סיקורים חדשותיים ותקשורתיים של אירוע טרגי יכולים לעזור לך להישאר מעודכן/ת, אך קיום אינטראקציה מתמשכת איתם עלולה לגרום להגברת החרדה. תהיה/י בהרמוניה עם הרגשות שלך. מצא/י את האיזון בין להישאר מעודכן/ת לבין מציאת פעילויות חלופיות שמרוממות ומרגיעות אותך. באפשרותך לבחור לנהל את ה-FYP שלך ולהשתמש בתכונות הזמינות, כגון ״לא מעוניין/ת״ כדי להפחית תוכן מסוג זה בפיד שלך.
  • מצא/י קבוצת תמיכה מקומית או מקוונת (כמו למשל הקבוצות ברשימת המשאבים שלנו): הכוח הוא באחדות. מומלץ לשקול להצטרף לקבוצות תמיכה, בקהילה שלך או באינטרנט. חוויות משותפות יכולות להזכיר לך שאת/ה לא חווה את הכאב הזה לבד.
  • מומלץ לפנות למשפחה, לחברים ולחברי הקהילה שלך: לפעמים אנחנו נמנעים מהאנשים היקרים לנו כשאנחנו עוברים תקופה קשה. אך בידוד יכול לגרום לנו להרגיש בודדים יותר. לשוחח עם אנשים שאת/ה סומך/ת עליהם או פשוט לבלות איתם זמן, עשוי להעניק הקלה מסוימת.
  • דאג/י לרווחתך: טכניקות תמיכה שאפשר לנסות כוללות כתיבת יומן, קריאה, תרגולים רוחניים, מדיטציה, האזנה למוזיקה, בילוי בטבע או פעילויות אחרות המאפשרות לך להתמודד עם הרגשות שלך.

מה שאת/ה משתף/ת חשיבותו לא נופלת מעצם ההחלטה לשתף. מחקרים מראים שסיפורים על התמודדות, תקווה והחלמה יכולים לעזור לאחרים. יש לך דעה, נקודת מבט וניסיון ייחודיים – השתמש/י בהם כדי ליצור מסר והשפעה משלך.כמו כן, חשוב לנקוט באמצעי זהירות כדי להבטיח שהמידע שאיתו יש לך מעורבות ואותו את/ה משתף/ת הוא אמין ומדויק. אפשר לעשות זאת על ידי חיפוש מקורות מהימנים ומוסמכים ואימות המידע לפני שיתופו. כשאת/ה מגיב/ה לאירוע טרגי, מומלץ לשאול את השאלות הבאות:

  • האם התוכן הזה יכול להשפיע לרעה על האנשים שצופים בו (למשל, חשיפתם לתמונות אלימות או לתיאוריות קונספירציה)?
  • האם אני משתף/ת מידע שלא סופק על ידי מקור מהימן, כגון משרד ממשלתי או סוכנות חדשות מוסמכת?
  • האם תוכן זה עלול לפגוע בקורבנות, במשפחותיהם, בחברים, בקהילה או באנשים אחרים שנפגעו מהאירוע הזה?
  • האם תוכן זה יכול לתרום למצב הנוכחי של פחד או פאניקה סביב האירוע הטרגי?
  • האם התוכן כולל שמע, טקסט או תמונות גרפיים שעלולים להזיק לאחרים או להטריד אותם, ובמיוחד אנשים שנפגעו מהאירוע?
  • האם תוכן זה מאשים קהילה או קהילות מסוימות באירוע הטרגי?
  • כשמגיבים לאירוע טרגי שנגרם על ידי אדם(אנשים), האם תוכן זה עלול לקדם את הפעולות של אותו(ם) אדם(אנשים) האחראי(ם) לאירוע הטרגי או לעורר אנשים אחרים לבצע מעשי אלימות?

אם תחליט/י לפרסם תוכן בתגובה לאירוע טרגי:

  • בעת שיתוף או דיון בהתנהגות אלימה או מתועבת, חשוב לספק הקשר שמראה שאינך תומך/ת בהתנהגות זו. זה יכול לכלול הערות על ההשפעה השלילית על קהילות.
  • יש להימנע מפרטים גרפיים ותכנים שעלולים לפגוע בקורבנות, במשפחותיהם, בחבריהם, בקהילתם או באנשים אחרים שנפגעו מהאירוע הטרגי. אם את/ה משתף/ת תוכן כזה, חשוב לספק אזהרות טריגר ולהשתמש בכלים כדי לטשטשתמונות גרפיותואתהזהויות של האנשים המופיעים בפוסט שלך.
  • כדי לסייע במניעת הפצת מידע מטעה במהלך אירוע טרגי מתפתח, יש לנקוט באמצעי זהירות כדי להבטיח שהמידע שאת/ה משתף/ת מגיע ממקור מהימן, כגון מוסד ממשלתי או סוכנות חדשות מוסמכת.
  • אם את/ה מפרסם/ת פוסטים על אירוע טרגי שנגרם על ידי אדם(אנשים), יש להתמקד בקורבנות, בניצולים ובמגיבים ולהימנע משיתוף מידע על האדם(אנשים) האחראי(ם) לאירוע הטרגי.
  • אין לשתף תוכן שהופק על ידי האדם(אנשים) האחראי(ם) לאירוע הטרגי, שעלול לעורר אנשים אחרים לבצע מעשי אלימות.

כיצד ניתן לדווח על תוכן ב-TikTok

להיות חלק מקהילת TikTok הרחבה פירושו להבטיח שחברים אחרים בקהילה שלך מרגישים בטוחים ונתמכים. כדי להבטיח שהפלטפורמה שלנו תישאר בטוחה וחיובית, אנו מעודדים אנשים לדווח על תוכן שמפר את הנחיות הקהילה שלנו. כל הדיווחים שלנו הם אנונימיים, כלומר מעלה התוכן המקורי לא יגלה את זהותך במקרה שתחליט/י לדווח על התוכן שלו!

כיצד ניתן לדווח בעילום שם על סרטון:

אם את/ה רואה סרטון ב-TikTok שלדעתך מפר את הנחיות הקהילה שלנו, נא לדווח לנו עליו. לדיווח על סרטון באפליקציית TikTok:

  1. עוברים אל הסרטון שרוצים לדווח עליו.
  2. לוחצים לחיצה ממושכת על הסרטון
  3. בוחרים בדיווח, מקישים על ״קטגוריית נושא רלוונטית״ ולאחר מכן מגישים דיווח במקטע ״נושא״.
  4. כדי לדווח על תוכן ב-TikTok, ניתן להשתמש גם בטופס המקוון שלנו

מה יקרה לאחר שתדווח/י על התוכן:

  • תוכן שמשתמשים מדווחים עליו עובר בקרה אנושית, תוך קבלת סיוע מהכלים האוטומטיים של TikTok, ואנחנו ננקוט בפעולות המתאימות.
  • אנחנו נשלח לתיבת הדואר הנכנס שלך עדכונים בנוגע לסטטוס ולהתקדמות של הדיווח שלך.

אם יתגלה שהתוכן מפר את הנחיות הקהילה שלנו, אנחנו עשויים לנקוט בפעולות הבאות:

  • הסרת התוכן המפר מהפלטפורמה
  • התוכן עשוי שלא להיות ראוי לתצוגה בפיד For You
  • שליחת הודעת הפרה ליוצר/ת לגבי התוכן המפר. היא לעולם לא תכלול פרטים של מי שדיווח על התוכן הזה ל-TikTok.

מה לעשות אם אני לא מסכים/ה להחלטה שהתקבלה בנוגע לתוכן המפר שפרסמתי?

  • אם אינך מסכים/ה להחלטה שלנו בנוגע לכך שהסרטון שלך אינו ראוי לתצוגה בפיד For You, באפשרותך לגלות מידע נוסף על הגשת ערעור במקטע הפרות וחסימת תוכן במרכז העזרה שלנו.
  • אם לדעתך חשבונך נחסם בטעות, באפשרותך לגלות מידע נוסף על הגשת ערעור במקטע בטיחות החשבון במרכז העזרה שלנו.
חשוב לדעת

התוכן שמופיע בדף זה מיועד למטרות מידע ושימוש חינוכי בלבד ואינו מיועד לספק שירותים בתחום בריאות הנפש או שירותים רפואיים.

אין להתייחס ל״דף הנושאים של אירועים טרגיים״ כתחליף לאבחון, טיפול או ייעוץ רפואי, פסיכולוגי או פסיכיאטרי. אין להזניח את האפשרות לפנות לייעוץ רפואי מקצועי בגלל תוכן ו/או חומר שקראת ו/או שמעת ב-TikTok. אינך חייב/ת לנהל שיחות כאלה אם אינך מרגיש/ה מוכן/ה לכך. על ידי שיתוף הסיפורים ו/או החוויות שלך ב-TikTok, בין אם הם אישיים או לא, את/ה מאשר/ת ומסכים/ה בזאת שאין לך ציפייה לשמירה על פרטיות במידע שאת/ה משתף/ת.