Skip to main content
Onderwerpen

COVID-19

Amidst global concerns around the coronavirus (COVID-19) pandemic, we want to share some of the steps we're taking to help the TikTok community stay safe and informed.

Ondersteuning van onze Community tijdens COVID-19

Terwijl we ons wereldwijd zorgen maken over het coronavirus (COVID-19), willen we jullie meenemen in enkele stappen die we nemen om de TikTok-community te helpen veilig en geïnformeerd te houden. Als wereldwijd platform willen we onze community toegang bieden tot accurate informatie, in samenwerking met vertrouwde lokale zorgautoriteiten, terwijl we hulpacties ondersteunen om mensen te helpen die diep geraakt zijn door de crisis.

Steun aan communities in nood

We leven allemaal in onzekere tijden, en het is nu belangrijker dan ooit dat onze online, lokale en wereldwijde communities de handen ineenslaan om mensen in nood te helpen. TikTok onderneemt actie door meer dan $250 miljoen in te zetten om gemeenschappen te steunen die het in deze moeilijke tijd zwaar hebben. TikTok zal onder meer de volgende activiteiten financieel ondersteunen:

  • TikTok Health Heroes Hulpfonds: Zorgmedewerkers zijn de helden van deze wereldwijde strijd, en terechte helden binnen de TikTok gemeenschap. We spelen weliswaar een bescheiden rol, maar we zetten ons met overtuiging in om hen te ondersteunen in hun werkzaamheden met een bijdrage van $150 miljoen voor medisch personeel, materiaal en financiële ondersteuning voor zorgmedewerkers. Dit omvat $15 miljoen voor de CDC Foundationter ondersteuning van extra personeel voor staats- en lokale gezondheidscentra en $10 miljoen voor Gavi, de Vaccine Alliance, om de ontwikkeling van coronavirus vaccins en vaccinatieprogramma’s in Afrika te ondersteunen.
  • TikTok Community Hulpfonds: Om belangrijke hulp te bieden aan gemeenschappen die zijn getroffen door de gezondheids- en economische schade die door deze crisis is veroorzaakt, zal TikTok $40 miljoen bijdragen aan plaatselijke organisaties die groepen bedienen die representatief zijn voor de diverse gebruikers-communities van TikTok, waaronder muzikanten, kunstenaars, verpleegkundigen, leerkrachten en gezinnen die op het platform zijn samengekomen. We hebben bijvoorbeeld gedoneerd aan MusiCares om hulp te bieden aan muziekprofessionals die hun inkomen zagen verdampen; de National Restaurant Association om werknemers te helpen nu hun sector wordt geconfronteerd met onzekerheid; National PTA om afstandsonderwijs en schoolmaaltijden te helpen financieren. En omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zullen we nog eens $10miljoen aan donaties van onze community verdubbelen om mensen te steunen die dit het hardst nodig hebben.
  • TikTok Creative Learning Fonds: TikTok zal $50 miljoen aan fondsen verstrekken aan leerkrachten, professionele experts en non-profitorganisaties die met hun praktische vaardigheden en expertise kunnen helpen om educatieve informatie en nuttig lesmateriaal te verspreiden in een toegankelijk formaat voor afstandsonderwijs.
  • Herstart en wederopbouw van MKB-bedrijven: TikTok zet zich in om het MKB te helpen deze crisis te doorstaan, en we zullen $100 miljoen aan reclamebudget beschikbaar stellen om bedrijven te helpen weer op te krabbelen zodra de economie weer normaal kan gaan draaien.

Samenwerken voor meer impact

We zijn op ons sterkst als we samenwerken, en daarom zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal lokale en wereldwijde organisaties die TikTok gebruiken om betrouwbare informatie met gebruikers te delen. Een aantal andere vertrouwde organisaties die hun accounts gebruiken om tips te geven ter bevordering van veilig en gezond gedrag zijn onder meer:

  • Wereldgezondheidsorganisatie Te vinden op @who
  • Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen: Te vinden op @ifrc
  • Nederlandse Rode Kruis: Te vinden op @rodekruis
  • … en nog veel meer. Lokale gezondheidsautoriteiten die geïnteresseerd zijn in het delen van betrouwbare informatie kunnen hier contact met ons opnemen.

Om organisaties en instanties verder te helpen om het publiek snel en efficiënt te informeren, bieden we $25 miljoen aan prominente in-feed advertentieruimte voor NGO’s, vertrouwde informatiebronnen over volksgezondheid en lokale overheden, zodat zij belangrijke berichten kunnen delen met miljoenen mensen en de TikTok-community hier op een zinvolle manier bij betrokken wordt.

Hulpmiddelen voor onze community

We zetten ons ook in om gebruikers van de app te helpen door onderwijsmateriaal en waardevolle informatie van betrouwbare bronnen aan te bieden. Dit doen we met o.a. een informatieve pagina met feiten van de Wereldgezondheidsorganisatie, antwoorden op veelgestelde vragen, tips om veilig te blijven, en het ontkrachten van veel voorkomende mythes rond COVID-19 en vaccins.

Ook al is dit hulpmiddel niet de reden waarom gebruikers op TikTok zitten, willen we er toch voor zorgen dat het gemakkelijk te vinden is tussen de creatieve content die ze graag zien. De informatiepagina kan worden geopend vanaf de Discover pagina en wanneer gebruikers zoeken naar onderwerpen met betrekking tot het coronavirus, zullen ze ook video’s van geverifieerde accounts vinden die betrouwbare informatie uit betrouwbare bronnen bieden. We plaatsen ook een link naar deze informatiepagina op video’s die verband kunnen houden met het coronavirus.

We hebben ook leerzame livestreams georganiseerd met vertegenwoordigers van de WHO, de IFRC en populaire vertegenwoordigers van volksgezondheid en wetenschap, zoals Bill Nye the Science Guy. Dit zijn allemaal stappen om ervoor te zorgen dat onze community de informatie krijgt die zij nodig heeft om veilig te blijven en de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen.

Bevorderen van een gezond gesprek

Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, moeten we niet alleen toegang geven tot accurate informatie, maar ook stappen ondernemen om de kans te beperken dat valse of misleidende informatie zich op TikTok verspreidt. Daartoe hanteren we een weloverwogen aanpak om de kans op verspreiding van desinformatie op het platform tot een minimum te beperken.

Terwijl we gebruikers in contact brengen met gezaghebbende informatiebronnen over volksgezondheid, bieden we ook functies en hulpmiddelen waarmee gebruikers de inhoud kunnen beoordelen waarmee ze op het platform in aanraking komen. Voor TikTok-gebruikers die ervoor kiezen hashtags te verkennen die verband houden met het coronavirus, plaatsen we een bericht in de app met eenvoudige links naar lokale informatiebronnen over gezondheid en herinneren we gebruikers eraan om inhoud te melden die in strijd is met onze Communityrichtlijnen.

Voor alle duidelijkheid: onze richtlijnen verbieden misinformatie die bedoeld is om het publiek te misleiden of te bedriegen. Hoewel we onze gebruikers aanmoedigen om respectvolle gesprekken te voeren over de onderwerpen die voor hen van belang zijn, verwijderen we misinformatie die schade kan toebrengen aan de gezondheid van een persoon of aan de openbare veiligheid in bredere zin. In het licht van de pandemie nemen we het zekere voor het onzekere bij het beoordelen van meldingen over misinformatie die schade kan berokkenen aan onze community of aan het grote publiek. 

Sinds juli 2020 is onze COVID-19-informatiehub wereldwijd meer dan 5 miljard keer bekeken. Bovendien hebben we meer dan 250.000 video’s verwijderd wegens misinformatie over COVID-19, waarbij meer dan 81% proactief is verwijderd, 80% binnen 24 uur is verwijderd en meer dan 63% is verwijderd zonder bekeken te zijn.

Zoals altijd zetten wij ons in om de kansen op schade en misbruik tot een minimum te beperken. We blijven investeren in maatregelen die we kunnen nemen om de integriteit van het platform te versterken. Om onze inspanningen om de verspreiding van misinformatie kracht bij te zetten, werken we samen met partijen die feiten controleren, waaronder Politifact, Lead Stories, SciVerify, AFP en Vishvas News en Deutsche Presse-Agentur (Duitse persagentschap) om ervoor te zorgen dat TikTok een plek  blijft waar authentieke content kan blijven.

Samenkomen als een wereldwijde community

In deze moeilijke tijd willen we onze gebruikers over de hele wereld op positieve en gunstige manieren steunen. Zo hebben we #HappyAtHome gelanceerd, een reeks leuke en leerzame live programma’s met als doel een beetje luchtigheid te delen, gebruikers wat troost te bieden en de verantwoordelijkheid te omarmen die we allemaal hebben om het juiste te doen door binnen te blijven en de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarnaast heeft Procter & Gamble samengewerkt met TikTok en volksgezondheid autoriteiten om de #DistanceDance-uitdaging te lanceren, waarin mensen worden aangemoedigd om thuis te blijven en fysieke afstand te houden om de verspreiding van het coronavirus te helpen vertragen en hun vrienden aan te sporen hetzelfde te doen – op een leuke en creatieve manier. Verder zijn we een samenwerking aangegaan met de WHO om een wereldwijde #SafeHands challenge te promoten en mensen aan te moedigen om hygiënemaatregelen te blijven nemen, zonder paniek te zaaien. Sinds de WHO met de uitdaging is begonnen, zijn we onder de indruk geraakt van de inzet van onze community om de verspreiding van het virus te voorkomen door de liedjes en sounds te delen die worden gebruikt om grondig handen wassen te bevorderen.

Net zoals de gezondheidsexperts die advies geven over hoe deze periode door te komen, worden we ook geïnspireerd door de TikTok-community die haar creativiteit blijft gebruiken om elkaar te motiveren. Terwijl organische trends zoals #ghencovychallenge – een aanstekelijk liedje en dansje ontwikkeld door TikTok Vietnam – helpt om het concept van handen wassen leuk te maken, stellen hashtags als #quarantine gebruikers in staat om hun ervaringen met thuiswerken of -onderwijs te delen.

TikTok heeft als missie om een inspiratiebron te zijn en vreugde te brengen – en de behoefte aan positiviteit bij mensen is nog nooit zo groot geweest. Dit is een moeilijke periode voor de wereld als geheel, maar het is ook mogelijk dat ons gedeelde gevoel van bezorgdheid een gedeelde waarde is die ons dichter bij elkaar brengt. Wij waarderen het dat onze gebruikers lief zijn voor zichzelf en voor elkaar. We zien dit als een kans om samen te komen als een community, te begrijpen hoe we allemaal nog steeds verbonden zijn, en het belang in te zien van het helpen ondersteunen, aanmoedigen en zelfs opbeuren van elkaar – en we zijn geïnspireerd om te zien dat onze wereldwijde gebruikers er hetzelfde over denken.