Skip to main content
Onderwerpen

COVID-19

Amidst global concerns around the coronavirus (COVID-19) pandemic, we want to share some of the steps we're taking to help the TikTok community stay safe and informed.

Ondersteuning van onze Community tijdens COVID-19

Terwijl we ons wereldwijd zorgen maken over het coronavirus (COVID-19), willen we jullie meenemen in enkele stappen die we nemen om de TikTok-community te helpen veilig en geïnformeerd te houden. Als wereldwijd platform willen we onze community toegang bieden tot accurate informatie, in samenwerking met vertrouwde lokale zorgautoriteiten, terwijl we hulpacties ondersteunen om mensen te helpen die diep geraakt zijn door de crisis.

Steun aan communities in nood

We leven allemaal in onzekere tijden, en het is nu belangrijker dan ooit dat onze online, lokale en wereldwijde communities de handen ineenslaan om mensen in nood te helpen. TikTok onderneemt actie door meer dan $250 miljoen in te zetten om gemeenschappen te steunen die het in deze moeilijke tijd zwaar hebben. TikTok zal onder meer de volgende activiteiten financieel ondersteunen:

  • TikTok Health Heroes Hulpfonds: Zorgmedewerkers zijn de helden van deze wereldwijde strijd, en terechte helden binnen de TikTok gemeenschap. We spelen weliswaar een bescheiden rol, maar we zetten ons met overtuiging in om hen te ondersteunen in hun werkzaamheden met een bijdrage van $150 miljoen voor medisch personeel, materiaal en financiële ondersteuning voor zorgmedewerkers. Dit omvat $15 miljoen voor de CDC Foundationter ondersteuning van extra personeel voor staats- en lokale gezondheidscentra en $10 miljoen voor Gavi, de Vaccine Alliance, om de ontwikkeling van coronavirus vaccins en vaccinatieprogramma’s in Afrika te ondersteunen.
  • TikTok Community Hulpfonds: Om belangrijke hulp te bieden aan gemeenschappen die zijn getroffen door de gezondheids- en economische schade die door deze crisis is veroorzaakt, zal TikTok $40 miljoen bijdragen aan plaatselijke organisaties die groepen bedienen die representatief zijn voor de diverse gebruikers-communities van TikTok, waaronder muzikanten, kunstenaars, verpleegkundigen, leerkrachten en gezinnen die op het platform zijn samengekomen. We hebben bijvoorbeeld gedoneerd aan MusiCares om hulp te bieden aan muziekprofessionals die hun inkomen zagen verdampen; de National Restaurant Association om werknemers te helpen nu hun sector wordt geconfronteerd met onzekerheid; National PTA om afstandsonderwijs en schoolmaaltijden te helpen financieren. En omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, zullen we nog eens $10miljoen aan donaties van onze community verdubbelen om mensen te steunen die dit het hardst nodig hebben.
  • TikTok Creative Learning Fonds: TikTok zal $50 miljoen aan fondsen verstrekken aan leerkrachten, professionele experts en non-profitorganisaties die met hun praktische vaardigheden en expertise kunnen helpen om educatieve informatie en nuttig lesmateriaal te verspreiden in een toegankelijk formaat voor afstandsonderwijs.
  • Herstart en wederopbouw van MKB-bedrijven: TikTok zet zich in om het MKB te helpen deze crisis te doorstaan, en we zullen $100 miljoen aan reclamebudget beschikbaar stellen om bedrijven te helpen weer op te krabbelen zodra de economie weer normaal kan gaan draaien.

Samenwerken voor meer impact

We zijn op ons sterkst als we samenwerken, en daarom zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal lokale en wereldwijde organisaties die TikTok gebruiken om betrouwbare informatie met gebruikers te delen. Naast mensen in staat stellen om corona-informatie van hun lokale volksgezondheidsorganisaties te bekijken, dient de WHO als een waardevolle bron voor onze community doordat ze haar TikTok-account gebruiket om video’s te maken waarin belangrijke tips en feiten worden belicht. Vind ze @who

Door onze samenwerking met Team Halo blijven wetenschappers van over de hele wereld video-updates plaatsen op TikTok om de wereld te laten zien welke vooruitgang er wordt geboekt met het vaccin. Dit team van deskundigen op het gebied van volksgezondheid beantwoordt allerlei vragen van onze community, van welke stappen er nodig zijn om een vaccin te ontwikkelen tot hoe ze worden getest op veiligheid. Zo houden ze mensen geïnformeerd. Daarnaast doneert TikTok prominente advertentieruimte in feeds aan betrouwbare organisaties en lokale gezondheidsinstanties om onze community te helpen veilig, geïnformeerd en verbonden te blijven. Tot nu toe heeft TikTok bijna 5 miljoen dollar aan advertentiekrediet gedoneerd aan betrouwbare organisaties en lokale gezondheidsinstanties in de VS.

Hulpmiddelen voor onze community

TikTok werkt samen met deskundigen op het gebied van volksgezondheid om gezaghebbende informatie over COVID-19 en vaccins direct in onze app beschikbaar te maken. We zorgen voor banners bij video’s en herinneringen bij zoekopdrachten die te maken hebben met COVID-19 en de COVID-19-vaccins. Mensen kunnen op deze bronnen tikken om de website van hun lokale volksgezondheidsorganisatie te bekijken met meer informatie over COVID-19 en de COVID-19-vaccins.

Ook al is dit hulpmiddel niet de reden waarom gebruikers op TikTok zitten, willen we er toch voor zorgen dat het gemakkelijk te vinden is tussen de creatieve content die ze graag zien. We plaatsen ook een link naar deze informatiepagina op video’s die verband kunnen houden met het coronavirus.

We hebben ook leerzame livestreams georganiseerd met vertegenwoordigers van de WHO, de IFRC en populaire vertegenwoordigers van volksgezondheid en wetenschap, zoals Bill Nye the Science Guy. Dit zijn allemaal stappen om ervoor te zorgen dat onze community de informatie krijgt die zij nodig heeft om veilig te blijven en de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen.

Medische desinformatie tegengaan

TikToks Gemeenschapsrichtlijnen verbieden content die onjuist of misleidend is, waaronder desinformatie over COVID-19, vaccins en desinformatie tegen vaccins in het algemeen. We staan ook geen betaalde advertenties toe die tegen vaccinaties pleiten, hoewel PSA’s of oproepen tot actie in verband met COVID-19-vaccins van geval tot geval worden geaccepteerd als ze in het belang zijn van de volksgezondheid en veiligheid. TikTok werkt samen met deskundigen uit de hele sector, uit het maatschappelijk middenveld, uit de zorg en met onze contentadviesraad om het beleid en onze handhavingsstrategieën te ontwikkelen en veranderende content voor te blijven. TikTok hanteert een proactieve, holistische benadering van het tegengaan van desinformatie.

  • We bieden in onze hele app toegang tot gezaghebbende informatie over COVID-19 en vaccins.
  • We hebben speciaal opgeleide teams die valse of misleidende content opsporen en verwijderen, evenals accounts die desinformatie verspreiden. Onze communityleden kunnen desinformatie ook aan ons melden vanuit onze app.
  • Onze factcheckingpartners helpen ons de juistheid van content te beoordelen en omvatten Politifact, Lead Stories, Science Feedback en het AFP. Als de factchecking niet overtuigend is, zullen we de verspreiding van content in iemands Voor jou-feed beperken om de kans op verspreiding van desinformatie te verkleinen.
  • We werken met toonaangevende platformen voor dreigingsdetectie om netwerken en verdachte activiteiten te identificeren.
  • We hanteren meerdere benaderingen om desinformatie over COVID-19 en vaccins moeilijker vindbaar te maken. Naast het verwijderen van content, leiden we zoekopdrachten in verband met desinformatie over vaccins of COVID-19 om naar onze Communityrichtlijnen en vullen we antivaxerhashtags niet automatisch aan bij het zoeken.

Voor mensen op TikTok die ervoor kiezen om hashtags te onderzoeken die verband houden met het coronavirus, brengen we een bericht in de app naar boven dat directe toegang biedt tot de website van de WHO of lokale volksgezondheidsinstanties, terwijl we hen er ook aan herinneren om content te melden die onze Communityrichtlijnen schendt.

Samenkomen als een wereldwijde community

In deze moeilijke tijd willen we onze gebruikers over de hele wereld op positieve en gunstige manieren steunen. Zo hebben we #HappyAtHome gelanceerd, een reeks leuke en leerzame live programma’s met als doel een beetje luchtigheid te delen, gebruikers wat troost te bieden en de verantwoordelijkheid te omarmen die we allemaal hebben om het juiste te doen door binnen te blijven en de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarnaast heeft Procter & Gamble samengewerkt met TikTok en volksgezondheid autoriteiten om de #DistanceDance-uitdaging te lanceren, waarin mensen worden aangemoedigd om thuis te blijven en fysieke afstand te houden om de verspreiding van het coronavirus te helpen vertragen en hun vrienden aan te sporen hetzelfde te doen – op een leuke en creatieve manier. Verder zijn we een samenwerking aangegaan met de WHO om een wereldwijde #SafeHands challenge te promoten en mensen aan te moedigen om hygiënemaatregelen te blijven nemen, zonder paniek te zaaien. Sinds de WHO met de uitdaging is begonnen, zijn we onder de indruk geraakt van de inzet van onze community om de verspreiding van het virus te voorkomen door de liedjes en sounds te delen die worden gebruikt om grondig handen wassen te bevorderen.

Net zoals de gezondheidsexperts die advies geven over hoe deze periode door te komen, worden we ook geïnspireerd door de TikTok-community die haar creativiteit blijft gebruiken om elkaar te motiveren. Terwijl organische trends zoals #ghencovychallenge – een aanstekelijk liedje en dansje ontwikkeld door TikTok Vietnam – helpt om het concept van handen wassen leuk te maken, stellen hashtags als #quarantine gebruikers in staat om hun ervaringen met thuiswerken of -onderwijs te delen.

TikTok heeft als missie om een inspiratiebron te zijn en vreugde te brengen – en de behoefte aan positiviteit bij mensen is nog nooit zo groot geweest. Dit is een moeilijke periode voor de wereld als geheel, maar het is ook mogelijk dat ons gedeelde gevoel van bezorgdheid een gedeelde waarde is die ons dichter bij elkaar brengt. Wij waarderen het dat onze gebruikers lief zijn voor zichzelf en voor elkaar. We zien dit als een kans om samen te komen als een community, te begrijpen hoe we allemaal nog steeds verbonden zijn, en het belang in te zien van het helpen ondersteunen, aanmoedigen en zelfs opbeuren van elkaar – en we zijn geïnspireerd om te zien dat onze wereldwijde gebruikers er hetzelfde over denken.