Servicii profesionale

Pregătiți-vă să vă dezvoltați afacerea, cu TikTok la dispoziția dvs.

August 13, 2023

Doriți să vă prezentați serviciile profesionale pe TikTok, dar nu știți de unde să începeți? Vă ajutăm noi.

Professional Services for Small-Medium Businesses

Pe vremuri, dacă dețineai o afacere de servicii profesionale, puteai publica un mic anunț în ziar sau plăti pentru timpi de antenă la radioul local. De ce nu? Nu este nimic în neregulă să apelezi la metodele clasice din când în când.  

 

Aceste canale pot fi în continuare excelente, dar pentru un public modern pot fi puțin generice sau impersonale. În prezent, oamenii se așteaptă la o experiență captivantă, creativă și umană din partea afacerilor. „Chiar și a noastră!?” Vă aud spunând. Da, chiar și a dvs., cei care dețineți afaceri de servicii profesionale  

 

Dar nu vă faceți griji, TikTok nu este aici pentru a interveni și a salva situația. Suntem aici pentru a vă asigura că puteți. Indiferent dacă lucrați în contabilitate, recrutare, finanțe sau imobiliare, TikTok vă ajută afacerea de tip IMM să se conecteze cu publicul în moduri noi și interesante.


Get ready to grow your business on TikTok

Nu uitați, vafele sunt bune doar când sunt pentru micul dejun 🗣️ 

Una dintre cele mai mari critici la adresa serviciilor profesionale este utilizarea jargonului din domeniu TikTok este platforma perfectă pentru a vă conecta cu publicul la nivel personal și pentru a răspunde la întrebările pe care le-ar putea avea despre serviciile dvs. în termeni care pot fi înțeleși de toată lumea. 

 

Aflați ce rezonează cu publicul dvs., citiți comentariile și vedeți ce vor să știe oamenii despre compania sau domeniul dvs. Serviciile dvs. profesionale încep cu modul în care interacționați cu comunitatea online. Pentru mulți, aceasta va fi prima lor impresie despre afacerea dvs. și despre nivelul de servicii pe care îl oferiți.  

 

De asemenea, este important să ne amintim de ce există jargonul – pentru că este posibil ca detaliile reale să nu sune atât de interesant. Dar oamenii vor detalii. Încercați să descompuneți acest limbaj și să vă conectați cu publicul dvs. într-un mod care să facă produsele sau termenii de afaceri mai ușor de înțeles și mai plăcut de învățat. La urma urmei, 75% dintre oameni vin pe TikTok pentru a se distra[1].


TikTok users purchase

Distrați-vă cu conținutul dvs. – oamenii vor să fie distrați 🎥 


Oamenii de pe TikTok adoră să afle lucruri noi, dar prea multe informații pot fi copleșitoare. Dacă există un subiect pe care doriți să îl explorați mai în detaliu, luați în considerare defalcarea acestuia în videoclipuri de dimensiuni reduse și adăugarea lor într-o listă de redare.  

 

O modalitate excelentă de a umaniza orice afacere este de a oferi mărcii o față familiară. Cele mai bune campanii stabilesc o conexiune personală prin utilizarea fondatorilor, angajaților sau creatorilor ca imagine a mărcii. Așa că nu vă faceți griji dacă credeți că aveți o față pentru radio, oamenii vor să vadă și să audă chiar de la experți. 

 


Sfaturi și trucuri de viață 💡 

Oricare ar fi serviciul profesional pe care îl oferiți, există întotdeauna o cerere de sfaturi utile sau de trucuri de viață relevante – indiferent dacă este vorba despre o mai bună gestionare a finanțelor sau despre cel mai bun mod de a vă pregăti pentru un interviu important. Acest tip de conținut oferă publicului dvs. informații reale, utile și vă permite să vă prezentați acreditările și expertiza. 

 

Studii de caz 🤳 

Dacă ați lucrat cu un client interesant în ultima vreme, de ce nu l-ați întreba dacă puteți crea un scurt videoclip de studiu de caz TikTok despre el? Acesta este cel mai bun mod de a evidenția valoarea exactă pe care afacerea dvs. de servicii profesionale o oferă celorlalți. Ghidați-vă publicul pe parcursul călătoriei de la început până la sfârșit, nu vă grăbiți și oferiți câteva statistici care să vă ajute să spuneți întreaga poveste. 



Nu vă fie teamă să spargeți petrecerea 🎉 

Doar pentru că lucrați în domeniul serviciilor profesionale, nu înseamnă că trebuie să vă limitați la un calendar specific domeniului. Descoperiți momente pe parcursul anului pentru a vă distra și pentru a prezenta partea umană a afacerii dvs. Acest lucru vă va ajuta să rezonați cu clienții, să creați conexiuni și să fiți abordabili.  

 

Aruncați o privire la momentele sezoniere viitoare și luați în considerare modul în care acestea s-ar putea suprapune cu domeniul dvs. Iar dacă nu este cazul, fiți creativi. Dacă lucrați în domeniul imobiliar, de exemplu, poate că există o modalitate de a crea asocieri cu Ziua Mondială a Gătitului? Nu vă fie teamă să abordați cele mai recente tendințe sau să vă distrați cu sunete – adoptarea subiectelor în trend este o modalitate excelentă de a vă conecta și de a vă dezvolta publicul. 


TikTok business calendar


Stimulați-vă campaniile cu reclamele TikTok 📈 

Crearea de conținut atractiv cu recomandări și detalii relevante este o modalitate excelentă de a intra în contact cu noi clienți, dar uneori eforturile dvs. pot avea nevoie de un mic impuls. Aici intervin diferitele formate de reclame TikTok.  

 

Spark Ads 

Spark Ads sunt un format nativ care vă permite să colaborați cu alți creatori și să împărtășiți povești inspirate, recenzii de servicii și multe altele.  

 

Reclame In-Feed 

Reclamele In-Feed sunt un alt format interesant care vă permite să prezentați orice oferte speciale, evenimente sau orice altceva doriți să promovați. Ca și Spark Ads, acest tip de reclamă apare în fluxurile utilizatorilor TikTok și le permite să viziteze pagina de destinație a companiei dvs. cu un singur clic. 






Sursă 

[1] Studiul „TikTok Marketing Science EU Holiday Shopping behaviour Research 2020”, desfășurat de Walnut Unlimited