Professionella tjänster

Gör dig redo att skapa tillväxt för ditt företag med hjälp av TikTok.

augusti 13, 2023

Vill du visa upp dina professionella tjänster på TikTok men är osäker på hur du kommer igång? Vi hjälper dig.

Professional Services for Small-Medium Businesses

Förr i tiden kanske företag som erbjöd professionella tjänster satte in en liten annons i en dagstidning eller betalade för reklam på en lokal radiostation. Och varför inte? Det är inte fel att använda traditionella metoder emellanåt.  

 

De här kanalerna kan fortfarande fungera bra, men de kan kännas lite generiska och opersonliga för en modern publik. Nuförtiden förväntar sig människor en engagerande, kreativ och personlig kontakt med företag. ”Från oss också!?” undrar du. Ja, till och med från professionella tjänsteföretag.  

 

Men oroa dig inte, TikTok står redo att hjälpa dig. Vi är här för att se till att det fungerar. Vare sig du arbetar med revision, rekrytering, finanstjänster eller fastigheter, så kan TikTok hjälpa ditt lilla eller medelstora företag att nå målgrupper på nya och spännande sätt. 


Get ready to grow your business on TikTok

Kom ihåg att fackspråk kan kännas avtändande 🗣️ 

Ett av de vanligaste klagomålen på professionella tjänsteföretag är att de använder för mycket branschjargong. TikTok är den perfekta platsen att komma i kontakt med kunder på ett personligt plan och besvara deras frågor om dina tjänster på ett sätt som de förstår. 

 

Ta reda på vad som är viktigt för din målgrupp, läs deras kommentarer och se vad de vill veta om ditt företag eller din bransch. Dina professionella tjänster börjar med dina interaktioner med människor online – för många blir detta deras första intryck av ditt företag och tjänsterna du erbjuder. 

 

Det är också viktigt att komma ihåg varför jargongen existerar till att börja med – eftersom informationen kanske inte låter särskilt spännande i sig själv. Men människor är intresserade av detaljerna. Prova att förenkla språket och prata med din målgrupp på ett sätt som gör det roligare och mer relevant att lära sig om trista företagsprodukter. Trots allt besöker 75 % av alla TikTok-användare plattformen för att bli underhållna[1].


TikTok users purchase


Ha kul med ditt innehåll – människor vill bli underhållna 🎥 

TikToks användare vill gärna lära sig nya saker, men för mycket information kan kännas överväldigande. Om det finns ett ämne du vill diskutera mer i detalj kan du överväga att dela upp det i kortare klipp och lägga upp dem i en spellista.  

 

Ett bra sätt att få ett företag att kännas mer personligt är att använda ett välbekant ansikte. De bästa kampanjerna skapar en personlig relation genom att använda grundare, medarbetare eller kreatörer som företagets ansikte utåt. Så oroa dig inte om du känner att ditt ansikte passar bäst för radio, människor vill se och höra experterna själva. 

 

Tips och knep 💡 

Oavsett vilken professionell tjänst du erbjuder finns det alltid en efterfrågan på användbara tips eller smarta knep – vare sig det handlar om att hantera sin ekonomi eller bästa sättet att förbereda sig inför en viktig intervju. Den här typen av innehåll erbjuder tittarna användbara insikter som de kan utnyttja i praktiken och ger dig möjlighet att visa upp dina förmågor och din kompetens. 

 

Fallstudier 🤳 

Om du har jobbat med en spännande kund på sista tiden, varför inte fråga om du får skapa en kort TikTok-video om samarbetet? Det är det bästa sättet att visa upp precis hur ditt professionella tjänsteföretag kan hjälpa andra. Låt publiken följa med från början till slut, håll det lättsamt och inkludera lite statistik för att förmedla hela händelseförloppet. 


Oroa dig inte för att välja fel tidpunkt 🎉 

Bara för att du erbjuder professionella tjänster betyder inte det att du behöver hålla dig till en branschspecifik kalender. Hitta tillfällen under året att skoja till det lite och lyfta fram den mänskliga sidan av din verksamhet. Det hjälper dig att få gensvar hos kunderna, knyta kontakter och uppfattas som mer tillgänglig.  

 

Ta en titt på kommande händelser i almanackan och fundera på vilket samband de har med din bransch. Och om du inte hittar något samband, tänk lite kreativt. Om du till exempel jobbar som fastighetsmäklare kan du fundera på om det finns sätt att utnyttja den internationella matlagningsdagen? Var inte rädd för att hoppa på de senaste trenderna eller utnyttja ljud – att ta upp populära ämnen är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med din målgrupp och få den att växa. 


TikTok business calendar


Stärk dina kampanjer med TikTok-annonser 📈 

Att skapa engagerande innehåll med relevanta tips och insikter är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med nya kunder, men ibland kan man behöva lite extra hjälp. Det är här TikToks olika annonsformat kommer in.  

 

Spark Ads 

SparkAds är ett naturligt format som ger dig möjlighet att samarbeta med andra kreatörer och dela inspirerande historier, produktomdömen och mycket mer.  

 

In-feed-annonser 

In-feed-annonser är ett annat spännande format som ger dig möjlighet att visa upp specialerbjudanden, evenemang eller någonting annat du vill marknadsföra. Precis som Spark Ads-annonser visas de här annonserna i TikTok-användarnas flöden och ger dem möjlighet att nå ditt företags hemsida med ett enda tryck. 





Källa 

[1] TikTok Marketing Sciences undersökning om shoppingbeteende vid högtider i EU, utförd av Walnut Unlimited 2020