Professionele dienstverlening

Alles om je bedrijf te ontwikkelen, met TikTok die voor je klaarstaat

augustus 13, 2023

Wil je je professionele dienstverlening op TikTok laten zien maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij staan voor je klaar.

Professional Services for Small-Medium Businesses

In het verre, grijze verleden gingen de eigenaars van een bedrijf in professionele dienstverlening naar de krant voor een kleine advertentie of betaalden ze voor een spot op de lokale radio. En waarom niet? Er is niks mis met het zo nu en dan van stal halen van de klassiekers.  

 

Deze kanalen kunnen nog steeds goed werken, maar voor een modern publiek kunnen ze wat generiek of onpersoonlijk aanvoelen. Mensen verwachten tegenwoordig een meeslepende, creatieve en herkenbare ervaring van bedrijven. “Zelfs van ons!?” Ik hoor het je denken. Ja, zelfs van jullie, professionele dienstverleners.  

 

Maar geen zorgen; TikTok is hier niet om de kastanjes uit het vuur te halen. Wij zijn hier om te zorgen dat je dat zelf kunt doen. Of je nu in de accountancy zit, werving en selectie, finance of makelaardij, TikTok helpt je mkb-onderneming om op nieuwe en spannende manieren contact te leggen met je publiek.


Get ready to grow your business on TikTok

Onthoud: zeg meer met minder 🗣️ 

Een van de grootste kritiekpunten van de professionele dienstverlening is het gebruik van jargon. TikTok is het perfecte platform om op persoonlijk niveau contact met je publiek te leggen en vragen over je diensten te beantwoorden op een manier die ze kunnen begrijpen. 

 

Ontdek wat je publiek aanspreekt, lees hun reacties en zie wat mensen over je bedrijf en je branche willen weten. Je professionele dienstverlening begint met hoe je met je online community omgaat; voor velen is het hun eerste indruk van je bedrijf en de diensten die je aanbiedt. 

 

Het is ook belangrijk om te onthouden waarom jargon überhaupt bestaat: omdat de daadwerkelijke details misschien niet erg interessant klinken. Maar mensen zijn juist in die details geïnteresseerd. Pas je taal dus aan je publiek aan en maak verbinding op een manier die droge zakelijke feitjes en begrippen herkenbaarder maakt en die uitnodigt om er meer over te weten te komen. Vergeet niet, 75% van de gebruikers komt naar TikTok op zoek naar entertainment[1].


TikTok users purchase


Houd je content leuk: mensen zijn op zoek naar entertainment 🎥 

Mensen op TikTok willen graag nieuwe dingen leren, maar te veel informatie kan overweldigend zijn. Als er een onderwerp is dat je verder wilt uitdiepen, breek het dan op in hapklare clips en voeg deze toe aan een afspeellijst.  

 

Een bekend gezicht voor je merk is een geweldige manier om je bedrijf een vertrouwd imago te geven. De beste campagnes beginnen met een persoonlijke verbinding door oprichters, werknemers of creators als het gezicht van het merk in te zetten. Dus maak je geen zorgen als je een zogenaamd 'radiogezicht' hebt; mensen willen hun informatie graag van de experts zelf horen. 

 

Tips en 'life hacks' 💡 

Welke professionele dienst je ook levert, er is altijd vraag naar nuttige tips of relevante 'life hacks', of je nu je financiën beter wilt beheren of de beste manier wilt weten om je op een belangrijk interview voor te bereiden. Dit soort content geeft je publiek praktisch, bruikbaar inzicht en geeft jou de kans je kunnen en je expertise te laten zien. 

 

Casestudy's 🤳 

Als je recent voor een interessante klant hebt gewerkt, kun je hen vragen of je een korte casestudy voor TikTok over hen kunt produceren? Dit is de beste manier om uit te lichten wat je professionele dienstverlening precies voor anderen kan betekenen. Neem je publiek mee door het proces van begin tot eind, houd het licht, en deel wat gegevens om het volledige verhaal te vertellen. 




Wees niet bang om de stoorzender te spelen 🎉 

Dat je toevallig professionele diensten verleent, betekent niet dat je branchekalender bindend voor je is. Vind momenten gedurende het jaar om wat plezier te beleven en de menselijke kant van je onderneming te laten zien. Dit helpt je om je klanten aan te spreken, verbindingen te leggen en toegankelijker over te komen.  

 


Bekijk de kalender voor het aankomende seizoen en zie of er evenementen zijn die met je branche overlappen. En je kunt het ook altijd nog creatief aanpakken. Als je in de makelaardij zit, bijvoorbeeld, is er dan een manier om een bruggetje te maken naar de Internationale dag van het koken? Wees ook niet bang om de laatste trends te gebruiken en te experimenteren met geluid: trending topics gebruiken is een geweldige manier om te verbinden en je publiek uit te breiden. 



TikTok business calendar


Betere resultaten met TikTok-ads 📈 

Aantrekkelijke content met relevante tips en inzichten ontwerpen is dé manier om nieuwe klanten aan te trekken, maar soms heb je net dat beetje meer nodig. Daar komen de verschillende advertentievormen van TikTok om de hoek kijken.  

 


Spark Ads 

Spark Ads zijn een native advertentievorm waarmee je met andere creators kunt samenwerken en inspirerende ervaringen, recensies en nog veel meer kunt delen.  

 


In-Feed Ads 

In-Feed Ads zijn een andere, spannende advertentievorm waarmee je speciale aanbiedingen, events of wat dan ook onder de aandacht kunt brengen. Deze advertenties verschijnen net as Spark Ads in de feeds van TikTok-gebruikers en brengen hen met één tik naar de bestemmingspagina van je bedrijf.







Bron 

[1]TikTok Marketing Science EU Holiday Shopping Behavior Research 2020, uitgevoerd door Walnut Unlimited