#EduTok

Fiecare zi este o zi de școală pe TikTok

Iunie 27, 2023

Vreți să renunțați la locul de joacă și să treceți la nivelul următor? Aflați cum să vă dezvoltați afacerea cu conținut educațional pe TikTok.

education-header

De la grădiniță până la viața de părinte, oamenii doresc să învețe despre subiecte diverse în moduri noi și interesante – și să li se ofere cele mai bune instrumente pentru a face acest lucru. Aici intervine TikTok. Dacă doriți să vă dezvoltați afacerea de tip IMM, există atât de multe oportunități de a profita de pasiunea oamenilor pentru educație.  

 

Indiferent dacă vizați momentele de reduceri majore, cum ar fi începerea anului școlar, sau creați tutoriale informative despre produse sau recenzii, TikTok este locul unde vă puteți adresa studenților, părinților și cursanților silitori de toate vârstele. 

 

Așa că stați drept, aranjați-vă cravata și nu mestecați absolut deloc gumă de mestecat. Ora este în curs, iar tema de astăzi este folosirea educației pentru a trece la nivelul următor pe TikTok. 


 

education-blog-header-1

Creați conținut A+ care să fie atât educativ, cât și distractiv🎉 

Să recunoaștem, manualele de utilizare și ghidurile lungi în format PDF nu mai sunt modalitatea preferată de a vă educa publicul. De fapt, în prezent, 77% dintre utilizatorii TikTok doresc ca mărcile să creeze videoclipuri TikTok care să îi învețe ceva nou[1]. Deci, dacă doriți să le spuneți părinților totul despre cele mai noi tehnologii pentru școală, să oferiți sfaturi de studiu elevilor sau pur și simplu să explicați cum funcționează produsele dvs. – este timpul ca afacerea dvs. să înceapă să îi instruiască pe ceilalți prin publicitate

 

Înainte de a crea ceva, gândiți-vă la problema pe care o rezolvă produsele sau serviciile dvs. și la cele mai mari beneficii pe care le puteți oferi publicului. Poate că afacerea dvs. vinde produse de curățenie? Oferiți studenților sfaturi de top pentru întreținerea unei bucătării comune. Dacă aveți o companie de servicii profesionale, transmiteți publicului dvs. ce este necesar pentru a obține un stagiu de practică. După cum știm cu toții, studenții pot fi cam strâmtorați cu banii, așa că luați în considerare și promovarea produselor sau ofertelor cu buget redus atunci când este posibil. Ascultați-vă publicul, observați cu ce interacționează și creați conținut distractiv care adaugă valoare reală utilizatorilor TikTok. 

 

Aruncați o privire asupra anului care urmează și planificați momentele educaționale importante, cum ar fi începerea anului școlar, sezonul examenelor și vacanța de vară. Gândiți-vă la conținutul dvs. în aceste perioade și la modul în care puteți să profitați de cele mai recente tendințe și să atrageți un public mai larg. Fiți creativi și gândiți-vă la modalități amuzante prin care afacerea dvs. poate produce conținut excelent pe tot parcursul anului. 

 

 

Indiciu: Aveți întrebări frecvente? Creați un videoclip în care răspundeți la întrebările din comentarii. 


Obțineți note mai mari prin parteneriatele cu creatorii 🤳

Un creator bun va gândi la fel ca publicul dvs. Rolul acestuia este de a arăta comunității și potențialilor clienți cum pot profita la maximum de produsele și serviciile dvs. Atunci când creatorii sunt aliniați cu obiectivele campaniei dvs., marca dvs. poate obține mai multe afișări. Acest conținut poate include prezentări realiste și testimoniale organice, în fața camerei de filmat, pentru a inspira încredere și pentru a stimula conversiile.  

 

Nu vă limitați la parteneriatul cu un singur creator. Există atât de multe aspecte diferite ale educației care pot fi explorate, așa că luați în considerare parteneriatul cu mai mulți creatori care au cunoștințe detaliate despre teme specifice, cum ar fi #BookTok, #Cooking sau orice alte domenii pe care doriți să le explorați. 

 

De asemenea, este important să țineți cont de publicul dvs. atunci când selectați creatorii cu care să vă asociați. Chiar dacă produsele sau serviciile dvs. sunt destinate elevilor, conținutul va fi adesea vizualizat de părinți sau tutori. Acest public specific interacționează cel mai mult cu recenziile, conținutul realizat de creatori pentru părinți și reducerile și discounturile atunci când cumpără produse pentru începerea anului școlar.[2] 


education-blog-graphic-2


Când vine vorba de clienți potențiali și conversii, ne-am făcut toate temele 📈

Există un stereotip negativ legat de conținutul educațional, și anume acela că este un pic stufos și plictisitor. TikTok schimbă toate acestea. Prin crearea unui conținut care pare natural și distractiv, companiile pot interacționa cu clienții într-un mod cu totul nou. Spark Ads și TikTok Lead Generation vă ajută să vă conectați cu public nou care este interesat de produsele sau serviciile dvs. 

 

TikTok Spark Ads utilizează țintirea în funcție de locație pentru a vă garanta că conținutul dvs. ajunge la publicul potrivit pentru afacerea dvs. la momentul potrivit. Platforma globală de recrutare a studenților Educatly este o poveste de succes Spark Ads perfectă. După ce a obținut peste 40 de milioane de afișări, o rată de conversie de 6,93% și a generat 16.000 de clienți potențiali de înaltă calitate, compania s-a bucurat de creștere impresionantă a notorietății pe TikTok[3]. 

 

Dacă obiectivul dvs. este de a stimula conversiile și de a îmbunătăți vânzările, instrumentul Lead Generation vă poate ajuta să vă duceți campaniile la nivelul următor. Capitaine Study, cu sediul în Franța, a lansat o campanie folosind Lead Generation împreună cu conținut amuzant, bazat pe tendințe, care a fost afișat ca In-Feed Ads. Campania a avut un succes uriaș, rezultatul fiind 3,6 milioane de afișări, o rată de conversie de 5,5% și 428 de clienți potențiali – ceea ce a condus la o creștere de 13 ori a rentabilității cheltuielilor publicitare (ROAS).[4] 


  Implicarea în conținutul educativ de pe TikTok este la fel de simplă ca învățarea alfabetului  

 

Ei bine, clopoțelul e pe cale să sune, ora e pe sfârșite – haideți să facem o scurtă recapitulare a ceea ce am învățat astăzi. În primul rând, mențineți conținutul educațional atractiv, luați în considerare publicul dvs. și gândiți neconvențional – nu vă temeți să abordați cele mai recente tendințe sau ocazii. În al doilea rând, încheiați parteneriate cu creatorii care vă cunosc marca și știu cum să ofere conținut interesant și educațional despre produsele sau serviciile dvs. Și, în cele din urmă, nu uitați să vă amplificații eforturile de campanie prin implementarea de reclame și instrumente TikTok, cum ar fi Spark Ads sau Lead Generation.  

 

DING DING DING! Ora s-a terminat. 

 

Surse 1. Studiul „TikTok Marketing Science Global Community and Self-Expression, 2021”, desfășurat de Flamingo (n=3.500) 2. Sursa: TikTok Marketing Science Consumer Empathy Programme, Audience: 502, TikTok Users 18+ October 25th 2022, UK Activation BTS Opportunity BTS on TikTok 3. Studiu de caz TikTok Educatly, 2023 4. Studiu de caz TikTok Capitaine Study, 2023