#EduTok

På TikTok är varje dag en skoldag

juni 27, 2023

Vill du komma ifrån lekplatsen och gå vidare till nästa nivå? Lär dig hur du får ditt företag att växa med pedagogiskt innehåll på TikTok.

education-header

Från förskolan till föräldraskapet vill människor skaffa kunskaper på nya och spännande sätt – och ha tillgång till verktygen de behöver för att göra detta. Det är här TikTok kommer in. Om du vill skapa tillväxt i ett litet eller medelstort företag finns det otaliga möjligheter att utnyttja människors vilja att lära sig.  

 

Vare sig du riktar in dig på viktiga handelsperioder, som terminsstarten, eller skapar informativa produktguider eller recensioner så är TikTok platsen där du når angelägna elever, föräldrar och studenter i alla åldrar. 

 

Så räta på ryggen, rätta till slipsen och spotta definitivt ut tuggummit. Lektionen har börjat och dagens ämne är hur man använder utbildning för att gå vidare till nästa nivå på TikTok. 


education-blog-header-1

  Skapa högt betygsatt innehåll som är både pedagogiskt och roligt 🎉  

Det går inte att komma ifrån att varken användarmanualer eller långa PDF-genomgångar är bästa sättet att utbilda människor nuförtiden. Faktum är att 77 % av TikToks användare numera vill att företag ska skapa TikTok-videor som lär dem någonting nytt.[1] Så om du vill informera föräldrar om den senaste skoltekniken, erbjuda studietips för elever eller helt enkelt förklara hur dina produkter fungerar så är det dags för ditt företag att börja undervisa via annonser

 

Innan du skapar någonting behöver du fundera på vilket problem din produkt eller tjänst löser och de viktigaste fördelarna du kan erbjuda dina tittare. Ditt företag kanske säljer städprodukter? Ge studenter användbara tips om hur de kan sköta ett gemensamt kök. Om du driver ett professionellt tjänsteföretag kan du berätta för dina tittare vad som krävs för att få en praktikplats. Som vi alla vet har studenter ofta ont om pengar, så fundera på om du kan erbjuda billigare produkter eller ha rabatt då och då. Lyssna på din publik, se vad som engagerar dem och skapa roligt innehåll som verkligen hjälper människor på TikTok. 

 

Ta en titt på det kommande året och planera inför viktiga utbildningsperioder, som terminsstart, tentaperioder och sommarlov. Tänk igenom vilket innehåll du kan använda under de här perioderna och hur du kan utnyttja de senaste trenderna och engagera en bredare publik. Var kreativ och hitta roliga sätt för ditt företag att producera fantastiskt innehåll året om. 

 

 

Tips: Finns det en fråga du får väldigt ofta? Spela in en video som besvarar den i kommentarerna. 


Höj dina betyg genom att samarbeta med kreatörer 🤳

En bra kreatör tänker på samma sätt som dina tittare. Kreatörens roll är att visa din community och potentiella kunder hur de får ut så mycket som möjligt av dina produkter och tjänster. Genom att ta hjälp av kreatörer som jobbar mot samma kampanjmål kan ditt företag få fler exponeringar. Det här innehållet kan inkludera verklighetstrogna genomgångar och naturliga, filmade produktomdömen som känns förtroendeingivande och ökar antalet konverteringar.  

 

Känn inte att du måste begränsa dig till att samarbeta med bara en kreatör. Det finns mängder av olika aspekter på utbildning att utforska så överväg att samarbeta med flera olika kreatörer som har goda kunskaper om specifika ämnen, exempelvis #BookTok, #Cooking eller andra områden som intresserar dig. 

 

Det är också viktigt att du tänker på din publik när du väljer vilka kreatörer du ska samarbeta med. Även om dina produkter och tjänster riktar sig till elever kommer innehållet ofta att spelas upp av föräldrar eller vårdnadshavare. Just den här målgruppen engagerar sig särskilt mycket i recensioner, innehåll som skapats av kreatörer som själva är föräldrar, samt reor och rabatter när de handlar inför terminsstarten.[2] 


education-blog-graphic-2


När det gäller leads och konverteringar har vi gjort noggranna efterforskningar 📈

Människor har ibland den förutfattade meningen att utbildningsinnehåll är lite stelt och tråkigt. TikTok visar motsatsen. Genom att skapa innehåll som känns naturligt och roligt kan företag engagera kunderna på ett helt nytt sätt. Spark Ads och  leadgenerering på TikTok hjälper dig att komma i kontakt med nya målgrupper som är intresserade av dina produkter eller tjänster. 

 

TikToks Spark Ads-annonser använder platsinriktning för att se till att ditt innehåll når rätt målgrupp för din verksamhet vid rätt tidpunkt. Den globala studentrekryteringsplattformen Educatly är den perfekta framgångshistorien för Spark Ads. Efter att ha nått över 40 miljoner exponeringar, en konverteringsfrekvens på 6,93 % och 16 000 nya leads av hög kvalitet såg företaget varumärkesmedvetenheten öka rejält överallt på TikTok.[3] 

 

Om ditt mål är att öka antalet konverteringar och förbättra försäljningssiffrorna så kan leadgenereringsverktyget hjälpa dig att ta dina kampanjer till nästa nivå. Frankrike-baserade Capitaine Study startade en kampanj där man använde leadgenerering tillsammans med roligt, trendriktigt innehåll som visades som In-Feed-annonser. Kampanjen blev otroligt framgångsrik och gav 3,6 miljoner exponeringar, en konverteringsfrekvens på 5,5 % och 428 leads – vilket gav otroliga 13 gånger avkastningen på annonsutlägget (ROAS).[4] 


Det är busenkelt att använda skolinnehåll på TikTok  

Ok, klockan ringer snart och skoldagen är nästan slut – det är dags för en snabb återblick på vad vi har lärt oss idag. Det första du behöver komma ihåg är att hålla utbildningsinnehållet engagerande, fundera på vilka dina tittare är och tänka utanför ramarna – tveka inte att hoppa på de senaste trenderna eller tilldragelserna. Det andra är att samarbeta med kreatörer som förstår sig på ditt företag och vet hur man levererar intressant, informativt innehåll om dina produkter och tjänster. Och avslutningsvis, glöm inte att stärka dina kampanjresultat genom att använda annonsformat och verktyg från TikTok, som Spark Ads och leadgenerering.  

 

RING RING! Slut för idag. 

Källor 1. TikTok Marketing Sciences globala studie om gemenskap och självuttryck, utförd av Flamingo 2021 (n=3 500) 2. Källa: TikTok Marketing Sciences konsumentempatiprogram, urval: 502, TikTok-användare 18 år och äldre, 25 oktober 2022, Storbritannien, möjligheter bakom kulisserna på TikTok 3. Fallstudie om Educatly på TikTok, 2023 4. Fallstudie om Capitaine Study på TikTok, 2023