#EduTok

Elke dag is een schooldag op TikTok

juni 27, 2023

Laat het speelkwartier achter en ga over naar het volgende niveau! Leer hoe je educatieve content op TikTok kunt gebruiken om je bedrijf te ontwikkelen.

education-header

Van kleuterschool tot ouderschap, mensen willen altijd nieuwe dingen op nieuwe en vermakelijke manieren leren, met de beste tools om dit te bereiken. En daar blinkt TikTok nou net in uit. Als je je mkb-onderneming wilt uitbreiden, bied de liefde van mensen om nieuwe dingen te leren eindeloze mogelijkheden.  

 

TikTok is dé plek om enthousiaste studenten, ouders of leerlingen van alle leeftijden te bereiken, of je je nu richt op belangrijke omzetmomenten zoals het begin van het schooljaar of informatieve producttutorials of -recensies maakt. 

 

Dus ga rechtop zitten, let goed op en absoluut geen kauwgom kauwen. De les is begonnen en het onderwerp van vandaag is onderwijs gebruiken om over te gaan naar de volgende klas op TikTok. 


education-blog-header-1

Educatieve en leuke content krijgt een tien met een griffel 🎉 

Laten we eerlijk zijn: gebruikshandleidingen en ellenlange pdf's zijn niet meer van deze tijd als je je publiek iets wilt bijbrengen. Sterker nog, 77% van de TikTok-gebruikers verwacht dat merken TikTok-video's maken die hen iets nieuws leren.[1] Dus als je ouders alles over de laatste schooltechnologie wilt vertellen, studietips voor studenten hebt of gewoon wilt uitleggen hoe je producten werken, is het tijd voor je bedrijf om te onderwijzen door te adverteren

 

Voordat je begint met ontwerpen, moet je nadenken over de problemen die jouw producten of diensten oplossen, en de grootste voordelen voor je publiek. Verkoopt je bedrijf schoonmaakmiddelen? Geef studenten tips om de gedeelde keuken schoon te houden. Als je professionele diensten levert, kun je je publiek laten weten wat ze kunnen doen om een stageplek te scoren. We weten allemaal dat studenten weinig geld kunnen hebben, dus overweeg om waar mogelijk producten of deals te promoten die vriendelijk zijn voor de portemonnee. Luister naar je publiek, zie waar ze op reageren en ontwerp leuke content die echt waardevol is voor de mensen op TikTok. 

 

Kijk naar het aankomende jaar en maak plannen voor grote educatieve momenten zoals het begin van het schooljaar, het examenseizoen en de zomervakantie. Denk na over je content voor deze perioden en hoe je de laatste trends kunt inzetten en een breder publiek kunt aanspreken. Wees creatief en bedenk leuke manieren waarop je bedrijf het hele jaar door geweldige content kan produceren. 

 

 

Hint: Is er een vraag die heel vaak wordt gesteld? Maak een video waarin je vragen in je reacties beantwoordt. 


Haal hogere cijfers door samen te werken met creators 🤳 

Een goede creator denkt zoals je publiek. Hun rol is je community en potentiële klanten laten zien hoe ze het maximale uit je producten en diensten kunnen halen. Met creators die je campagnedoelen ondersteunen kun je je merk meer impressies laten genereren. Deze content kan bestaan uit realistische uitlegvideo's en organische video-testimonials om het vertrouwen te vergroten en het aantal conversies te boosten.  

 

En je hoeft jezelf niet te beperken tot slechts één partnerschap. Onderwijs heeft veel verschillende aspecten om te verkennen, dus overweeg om met meerdere creators samen te werken als deze relevante kennis hebben over specifieke onderwerpen zoals #BookTok, #Cooking of wat het dan ook is dat je wilt verkennen. 

 

Het is ook belangrijk om je publiek in gedachten te houden wanneer je creators kiest om mee samen te werken. Want hoewel je producten of diensten misschien wel specifiek voor studenten bedoeld zijn, wordt je content ook vaak door ouders bekeken. Dit specifieke publiekssegment reageert het beste op recensies, content door creators die zelf kinderen hebben, en aanbiedingen en korting wanneer ze voor het nieuwe schooljaar shoppen.[2] 



education-blog-graphic-2


Wat betreft leads en conversies hebben we ons huiswerk gedaan 📈

Educatieve content heeft soms een negatief imago; het zou saai en stoffig zijn. TikTok laat zien dat het ook anders kan. Door content te produceren die leuk is en natuurlijk aanvoelt, kunnen bedrijven klanten op een geheel nieuwe manier aanspreken. Spark Ads en TikTok  Lead Generation helpen om contact te maken met nieuwe doelgroepen die in je producten of diensten geïnteresseerd zijn. 

 

TikTok Spark Ads gebruiken targeting op basis van locatie om te waarborgen dat je content het juiste publiek op het juiste moment bereikt. Wereldwijd wervingsplatform voor studenten Educatly is een perfect voorbeeld van wat Spark Ads kunnen bereiken. Nadat het bedrijf meer dan 40 miljoen impressies aantrok, een conversiepercentage van 6,93% bereikte en 16k kwalitatief hoogstaande leads genereerde, kreeg het een enorme boost in naamsbekendheid op TikTok.[3]  

 

Als je conversies of de omzet wilt stimuleren, kan de Lead Generation-tool helpen om je campagne naar een hoger niveau te tillen. Het Franse Capitaine Study lanceerde een campagne met Lead Generation gekoppeld aan leuke, trending content die als In-Feed-advertenties werd aangeboden. De campagne was een doorslaand succes met 3,6 miljoen impressies, een conversieratio van 5,5% en 428 nieuwe leads, wat een ongelooflijk advertentierendement (ROAS) van x13 vertegenwoordigde.[4] 


Onderwijs op TikTok aanboren is zo gemakkelijk als 1-2-3

Oké, de bel gaat zo, de les is bijna voorbij, dus we zullen snel samenvatten wat we vandaag hebben geleerd. A) houd je educatieve content vermakelijk, houd je doelgroep in gedachten en durf buiten de gebaande paden te treden: maak gebruik van de laatste trends of andere kansen. B) werk samen met creators die je merk snappen en die weten hoe ze interessante educatieve content over je producten of diensten moeten presenteren. En C) vergeet niet om je campagne-inzet een boost te geven door de advertentieformaten en tools van TikTok zoals Spark Ads of Lead Generation te implementeren.  

 

DINGELINGELING! De school is uit. 

Bronnen 1. TikTok Marketing Science Global Community and Self-Expression Study 2021, uitgevoerd door Flamingo (n=3500) 2. Bron: TikTok Marketing Science Consumer Empathy Programme, Publiek: 502, TikTok-gebruikers van 18 jaar en ouder, 25 oktober 2022, UK Activation BTS Opportunity BTS on TikTok 3. TikTok Educatly casestudy, 2023 4. TikTok Capitaine casestudy, 2023