#TravelTok

Från TikTok till alla delar av världen

augusti 13, 2023

Flera miljoner människor söker efter nästa destination på TikTok. Hjälp dem att hitta den!

Travel with TikTok

På TikTok upptäcker människor nya saker hela tiden. Eller platser. 


Visste du att vår plattform inspirerar 74 % av alla oplanerade köp av reserelaterade produkter och aktiviteter? [1]


Hos oss förvandlar människor reseinnehåll till en mix av allt de brinner för ➡️underhållning, mat och dryck, välmående och sport ⬅️. 


Det betyder att du inte bara får se sandstränder och vackra solnedgångar. Du får också se bungyjumping, billigare äventyr och alla missöden som kan uppstå när man reser. 



TikTok users thoughts on Travel


TikTok är en samlingsplats för många olika typer av reseentusiaster

Vår önskan att utforska nya destinationer ökar hela tiden och tack vare TikTok har det aldrig varit enklare att upptäcka nya platser.


Detta söker resenärer efter på vår plattform [2]:


💆🏽‍♀️Avkopplande semesterresor – det är ingen överraskning att 66 % av sökningarna handlar om att fly vardagens stress. Detoxbehandlingar, kroppsinpackningar, massage med heta stenar … vår stressnivå avtar bara vi läser om det.


🏙️Storstadssemestrar – visst är det härligt att utforska en ny stad! Storstadssemestrar blir allt populärare och kräver bara en långhelg eller några få dagar. Det förklarar varför de är så populära bland våra användare och varför 58 % av våra reslystna användare aktivt söker efter de bästa storstadsresorna på vår plattform.


🛶🎿🚵Aktiva semestrar – trots att rutiner är en del av livet och har sina fördelar behöver vi ibland prova någonting nytt. Det stimulerar både fysiskt och mentalt. Aktiva semestrar har blivit allt vanligare under de senaste åren och vi är stolta över att de nu är bland våra tre vanligaste sökningar – 42 % av TikToks användare tittar efter nya upplevelser.


💸Budgetsemestrar – visst känns det bra att njuta av en välförtjänt semester utan att spräcka budgeten? Det är inte konstigt att 3 av 10 TikTok-användare aktivt letar efter den perfekta budgetresan på plattformen.


💰Lyxsemestrar – å andra sidan söker 3 av 10 TikTok-användare specifikt efter lyxiga resor till de finaste destinationerna runt om i världen. Om de är din målgrupp så vet du var de finns!


🛳️Kryssningar – sist men inte minst, så gör de som drömmer om en kryssning sina efterforskningar på TikTok – faktum är att 2 av 10 söker efter kryssningssemestrar på TikTok. 


Glöm inte att använda våra populäraste hashtaggar innan du seglar iväg: #TravelTikTok, #TravelTok, #TravelHacks, #traveller, #traveltips, #travellife, #travelling (för att hitta fler, öppna TikTok ⇒ sök efter ”resor” ⇒ tryck på ”hashtaggar”)



Att tänka på i samband med resekampanjer

På TikTok är det alltid rätta tiden att börja annonsera resetjänster och -produkter. Här är några förslag som hjälper dig att komma igång:

  • Uppmuntra till konversationer genom att ställa frågor: gång eller fönsterplats? Vad köper du i tax free-butiken? Vad har du alltid med dig på resan?

  • Ge tips för flygrädda.

  • Beskriv de bästa sakerna med en destination, antingen utomlands eller i Sverige. 

  • Alla gillar en bra berättelse – dela med dig av dina konstigaste, roligaste och vildaste resehistorier.

  • Samarbeta med lokala kreatörer för att lyfta fram de bästa besöksmålen.

  • Önskelistor är viktiga – hotell, restauranger, stränder, listan kan göras hur lång som helst …

🚀Se hur TikToks In-Feed-annonser hjälpte SunExpress att nå 33 miljoner reslystna och öka varumärkeskännedomen i Turkiet och Tyskland.



Inga begränsningar

Oavsett vilka affärsmål du har så kan vi hjälpa dig att hitta nya kunder, optimera dina kampanjer och mäta annonsresultaten.


Vi börjar från början – konfigurera TikTok-pixeln om du inte har någon e-handelsintegration ännu. Pixeln är en kod som du kan placera på din webbplats för att tillåta annonsörer att dela information om webbplatsbesök med TikTok via en webbläsare.


Nästa punkt på listan –köptratten. Vare sig du vill öka varumärkeskännedomen, kundengagemanget eller försäljningen har vi annonslösningarna du behöver. Allt du behöver göra är att experimentera med organiskt och avgiftsbelagt innehåll tills du hittar det som fungerar för ditt företag.


En blandning av organiskt basinnehåll, betalda toppar och kreatörsinnehåll är nyckeln till att lyckas på TikTok.


TikTok Summer Events

Vad händer härnäst?

Några viktiga fakta:


🛍️TikTok inspirerar 74 % av alla oplanerade köp av reserelaterade produkter och aktiviteter [1].


🛒96 % av TikToks användare anser att ”resor är viktiga för dem” [2].


💡Resenärer tittar efter rekommendationer om alla typer av resor, inklusive storstadssemestrar, avkopplande semestrar, budget- och lyxsemestrar, aktiva semestrar och sist men inte minst ⇒ kryssningar.


Är du redo att visa över en miljard människor vad ditt företag har att erbjuda [3]?


Ladda ner vår för att få fler annonstips och förslag på hur du kan marknadsföra ditt lilla eller medelstora företag på TikTok.


Källor: 

[1] TikTok Marketing Sciences undersökning om resesegmentet inom EU, utförd av Walnut Unlimited 2021.

[2]TikTok Marketing Sciences undersökning om resesegmentet inom EU, utförd av Walnut Unlimited 2021.

[3]Global data från TikTok-appen, juli 2021.