#TravelTok

Met TikTok de wereld rond

augustus 13, 2023

Op dit moment zijn er miljoenen mensen op TikTok op zoek naar hun volgende vakantiebestemming. En daar kom jij om de hoek kijken!

Travel with TikTok

Op TikTok ontdekken mensen onafgebroken nieuwe dingen. Of nieuwe plaatsen.  

 

Wist je dat ons platform de inspiratie is voor 74% van ongeplande aankopen van reisproducten of -activiteiten? [1] 

 

Hier fuseren mensen hun reiscontent met andere passies ➡️entertainment, eten en drinken, welzijn of sport ⬅️.  

 

Op deze manier krijg je niet alleen witte stranden en prachtige zonsondergangen. Je ziet ook bungeejumpers, avonturen voor een klein budget en de bloopers die altijd tijdens het reizen lijken op te treden.  


TikTok users thoughts on Travel


TikTok is de thuisbasis van een diverse groep globetrotters


Ons verlangen om nieuwe bestemmingen te bezoeken is ontembaar, en dankzij 

TikTok is het ontdekken van nieuwe locaties gemakkelijker dan ooit. 

 

Dit is wat reizigers op ons platform zoeken [2]: 

 

💆🏽‍♀️Ontspannen vakanties: het is vast geen verrassing dat 66% van de zoekopdrachten draaien om manieren om aan de dagelijkse sleur te ontkomen. Ontgiftingsbehandelingen, lichaamswraps, hete steenmassage… we voelen de stress wegvloeien terwijl we dit alleen al lezen.


🏙️Stedentrips: ah, wat is er beter dan een nieuwe stad ontdekken? Stedentrips worden steeds populairder en je hebt er niet meer dan een lang weekend of een korte vakantie voor nodig. Dit verklaart de populariteit in onze community waar 58% van de reisfans op ons platform op zoek zijn naar de beste stedentrips. 


🛶🎿🚵Actieve vakanties: routine hoort bij het leven en kan vertrouwd aanvoelen, maar soms willen we gewoon iets nieuws proberen. Onszelf fysiek en mentaal uitdagen. Actieve vakanties zijn de afgelopen paar jaar enorm in zwang, en we kunnen vol trots zeggen dat ze in de top 3 van onze zoekopdrachten staan, omdat 42% van TikTok-gebruikers op zoek zijn naar nieuwe ervaringen. 


💸Vakanties voor een klein budget: er is iets bijzonders aan genieten van een welverdiende vakantie terwijl je binnen budget blijft, nietwaar? Geen wonder dus dat 3 van de 10 TikTok-gebruikers op ons platform actief op zoek zijn naar die perfecte budgetuitstapjes. 


💰Luxevakanties: aan de andere kant zijn 3 van de 10 TikTok-gebruikers specifiek op zoek naar luxereizen naar de fraaiste bestemmingen wereldwijd. Als dat jouw publiek is, dan weet je dus waar je ze kunt vinden! 


🛳️Cruises: en tot slot, reizigers voor wie een cruise een droomreis is, gebruiken TikTok om informatie in te winnen; sterker nog, 2 van de 10 mensen zoeken naar cruises op TikTok.  


Vergeet voordat je de haven verlaat niet om de populairste hashtags te gebruiken: #TravelTikTok, #TravelTok, #TravelHacks, #traveller, #traveltips, #travellife, #travelling (open TikTok ⇒ zoek naar ‘travel’ ⇒ tik op ‘Hashtags’ om er meer te ontdekken) 

 

Aanzetjes voor je reiscampagnes 


Op TikTok is elk moment een goed moment om je reisdiensten en -producten te adverteren. Hier zijn een aantal ideeën om je op gang te helpen: 

  • Moedig gesprekken aan door vragen te stellen: gangpad of raam? Wat koop jij taxfree? Wat mag er niet ontbreken in je koffer? 

  • Heb je tips voor nerveuze vliegers? 

  • Zet een buitenlandse of binnenlandse bestemming in het zonnetje.  

  • Mensen zijn dol op een goed verhaal: deel je vreemdste, grappigste en wildste reisverhalen. 

  • Werk met lokale creators om de beste hotspots te laten zien. 

  • Wensenlijstjes zijn onmisbaar: hotels, restaurants, stranden, en meer… 

 


🚀Ontdek hoe de In-Feed Ads van TikTok SunExpress hebben geholpen om 33 miljoen reizigers te bereiken en de merkbekendheid in Turkije en Duitsland te vergroten.


The sky is the limit!  


Wat je zakelijke doelen ook zijn, wij kunnen je helpen met het vinden van nieuwe klanten, het optimaliseren van je campagnes en het meten van de advertentieprestaties. 

 

We beginnen bij het begin: als je nog geen e-Commerce-integratie hebt geconfigureerd, begin dan met de TikTok Pixel. De Pixel is een code die je op je website kunt plaatsen en waarmee adverteerders bezoekersactiviteit op de website via een browser met TikTok kunnen delen. 

 

Volgende punt op de lijst: je aankooptraject, de zogenaamde funnel. Onze advertentie-oplossingen beslaan de gehele marketingfunnel,  

of je nu bekendheid, betrokkenheid of aankopen wilt stimuleren. Je hoeft alleen nog maar te experimenteren met organische en betaalde content totdat je de combinatie vindt die het beste voor je onderneming werkt. 

 

Een mix van organische klassiekers, betaalde pieken en content van creators is cruciaal om precies de juiste plek voor jou op TikTok te vinden. 




TikTok Summer Events

  Wat is de volgende stap? 


TikTok is de inspiratie voor 74% van ongeplande aankopen van reisproducten of -activiteiten [1]. 

🛒96% van TikTok-gebruikers zegt dat ze ‘reizen belangrijk vinden’.[2]. 

💡Reizigers zijn op zoek naar aanbevelingen voor allerlei soorten vakanties, waaronder stedentrips, ontspannen vakanties en zelfs cruises. 

Ben jij klaar om meer dan 1 miljard mensen te laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft [3]?



Download ons Travel-draaiboek voor meer marketingtips en -trucs om je mkb-onderneming op TikTok in het zonnetje te zetten.



Bronnen:  

[1] TikTok Marketing Science EU Travel Vertical Research 2021, uitgevoerd door Walnut Unlimited 

[2]TikTok Marketing Science EU Travel Vertical Research 2021, uitgevoerd door Walnut Unlimited 

[3] TikTok wereldwijde appgegevens, juli 2021.