Konsumtionsvaror

Få dina produkter att gå åt som smör i solsken med TikTok ⚡

Vill du komma i kontakt med nya kunder och öka din försäljning? Ta en titt på våra tips om att blomstra på TikTok.

CPG-header-1
Det kan vara svårt att skapa tillväxt i ett litet eller medelstort företag, särskilt när konkurrensen om människors uppmärksamhet är så stor. På TikTok kan du vara säker på att det finns en publik för dig, oavsett vad du säljer.

Vår plattform har hjälpt miljontals människor runt om i världen att upptäcka nya konsumtionsvaror, som drycker, livsmedel och hushållsprodukter.


TikTok är perfekt för företag som ditt, eftersom det ger dig möjlighet att visa upp dina produkter, interagera med kunder och sälja artiklar på en och samma plats. Det är därför som 83 % av TikToks användare besöker plattformen för att läsa produktomdömen.[1]


På TikTok handlar allt om äkthet och att göra det enklare för människor att se hur produkter passar in i deras dagliga liv.


Det betyder att små och medelstora företag kan knyta starkare band till konsumenterna och visa upp vad deras produkter har att erbjuda, vilket i sin tur leder till fler produktupptäckter, efterforskningar och köp.


I slutändan leder processer som involverar TikTok till att kunderna spenderar 21 % mer.[2]Så med våra superengagerade användare som gillar att upptäcka produkter är TikTok definitivt rätt plats för företag av alla storlekar i konsumtionsvarusegmentet.


Det viktigaste första steget för ditt företag är att förstå sin produktkategori. Vad vill din målgrupp se? Hur kan du fånga deras uppmärksamhet? Vilka verktyg kan hjälpa dig att öka försäljningen på TikTok? Läs vidare för att få svaren på de här frågorna. Vi ska försöka samla all viktig information i ett prydligt litet paket.


CPG-blog-graphic


Mata TikToks matentusiaster 🥙

TikTok utbildar en helt ny generation av konsumenter om allt som gäller mat. Virala recepttrender som pastalåda med fetaost och tortillafickor börjar här och lockar människor på alla färdighetsnivåer att försöka laga mat. Men dessutom hjälper TikTok människor att upptäcka nya smaker och livsmedelsprodukter varje dag. Hashtaggar som #TikTokMadeMeBuyIt leder ofta till att drycker och matvaror säljer slut i affärerna. Ca 68 % av användarna har antingen upptäckt eller blivit inspirerade att ta reda på mer om ett livsmedels- eller dryckesföretag efter att ha sett det på TikTok, medan 46 % har köpt matvaror eller drycker efter att ha sett dem på vår plattform – och 72 % av de här inköpen var oplanerade.[3]


65 % av användarna gillar att se företag som ditt göra mer i samband med högtider och särskilda tilldragelser.[2] Utnyttja säsongsmässiga trender för att skapa intresse och fokusera på mindre utbredda högtider som kanelbullens dag. Ta en titt på följande hashtaggar för högtider och hur de presterade:


CPG-blog_graphic-2

Bekanta dig med #CleanTok 🧽

När det gäller städning skiljer sig TikTok från alla andra plattformar. Användarna känner sig bekväma med att visa upp sina smutsiga badrum och berätta hur de städar dem eftersom ”det är ok på TikTok”. Det betyder att #CleanTok helt enkelt handlar om underhållning och tillfredsställelse – en plats där människor delar information om metoder, knep och – viktigast av allt – produkter.


Användarna älskar att se den senaste mirakulösa rengöringsprodukten avlägsna tuffa fettrester, återställa en gammal möbel till sin forna prakt eller rentav förvandla ett helt hus.

På TikTok befinner sig företag i hushållssegmentet på precis rätt plats för att demonstrera sina redskap och produkter för en bred publik.


Det finns alltid en efterfrågan på smarta sätt att fräscha upp sin tillvaro och 76 % av TikToks användare har köpt städprodukter under de senaste tre månaderna. 32 % köper hushållsprodukter minst en gång i veckan.[4]

CPG-blog-graphic-3

Planera din innehållsstrategi 📽️

Det finns en målgrupp för din produkt på TikTok, från mat till städning och allt däremellan. Utforska de populäraste hashtaggarna i din kategori för att ta reda på vilka typer av innehåll som intresserar din tilltänkta målgrupp. Du kan till exempel använda smygtittar för att skapa intresse bland kunderna och locka dem att följa ditt företag så att de inte missar kommande tillkännagivanden. Specialerbjudanden som rabatter eller kampanjkoder kan också fungera som ett incitament för att få kunder att interagera med ditt företag på TikTok.


Produktdemonstrationer 👀

Användarna vill inte bara höra hur fantastiska dina produkter är, de vill också se hur de fungerar. Dela recept, smarta knep och demonstrationer för att hålla tittarna roade, informerade och villiga att köpa det du säljer.


Duetter 🍲

Om du har ett litet till medelstort företag kan du prova att använda dina produkter för att visa upp ett spännande recept och uppmuntra användarna att kopiera ditt innehåll och visa upp sina egna kreationer.


Före och efter 🧼

Om du har ett hemvårdsföretag kan du utnyttja #cleantoks förkärlek för ”före och efter”-innehåll för att visa upp dina produkters oslagbara rengöringsförmåga.

CPG-Blog-graphic-4

Utnyttja TikToks verktyg och annonsformat 🔋

Om du försöker locka fler användare och öka din försäljning är det viktigt att bekanta sig med de olika verktyg och annonsformat som erbjuds på TikTok. TikToks plattformsintegrationer ger e-handlare möjlighet att lägga till plattformen som en försäljnings- och annonseringskanal på sin webbplats. Detta inkluderar Shopify, BigCommerce, Ecwid, PrestaShop, WooCommerce med flera.


Pixel

Om du inte har installerat någon e-handelsintegration ännu, välj TikTok-pixel. Pixeln är en kod som du kan placera på din webbplats för att tillåta annonsörer att dela information om webbplatsbesök med TikTok via en webbläsare. Vare sig ditt mål är att öka antalet konverteringar, besökare eller kännedomen om ditt företag kan du använda din TikTok-pixel för att hitta nya kunder, förbättra dina kampanjer och mäta dina annonsresultat.

Spark Ads

Det fina med Spark Ads är att de har ett annonsformat som passar plattformen och ger företag möjlighet att använda inlägg från sina egna företagskonton eller kreatörsprofiler som In-Feed-annonser. Till skillnad från andra annonsformat kan användarna gilla och dela videon. De kan också besöka företagets profil via annonsen. Precis som med övriga annonser kan du lägga till en knapp för att uppmana till olika handlingar, som att besöka en målsida.

Webbplatskonvertering som mål

När du skapar en kampanj med annonseringsmålet webbplatskonverteringar i TikTok for Business visar vi dina annonser för de personer som mest sannolikt kommer att slutföra en viss konverteringshändelse på din webbplats eller TikTok-snabbsida.

Nu är det dags att ge dig ut och visa alla varför de bör handla hos dig.

[1] TikTok Sciences undersökning om vägen till köp i USA, utförd av Luth 2021 [2] TikTok Marketing Sciences undersökning om shoppingbeteende vid högtider i USA, utförd av Walnut Unlimited 2020 [3] Market Sciences undersökning om konsumtionsvarusegmentet inom EU, utförd av Walnut Unlimited 2021
Ladda ner den kompletta handboken för små och medelstora konsumtionsvaruföretag från TikTok for Business för att hitta mer produktinformation och fallstudier från andra företag i samma segment.