Consumer Packaged Goods

Je producten vliegen van de schappen met TikTok ⚡

Wil je contact maken met nieuwe klanten en je omzet verbeteren? Bekijk onze tips voor succes op TikTok.

CPG-header-1

Je mkb-bedrijf uitbouwen kan lastig zijn, vooral wanneer je moet knokken om de aandacht van mensen. Ongeacht wat je probeert te verkopen, op TikTok weet je zeker dat er een publiek voor je te vinden is.


Ons platform helpt miljoenen mensen wereldwijd om nieuwe Consumer Packaged Goods (CPGs) zoals drankjes, voedingswaren of schoonmaakmiddelen te ontdekken.


Het is perfect voor bedrijven zoals dat van jou omdat je je producten in de schijnwerper kunt zetten, op klanten kunt reageren en omzet kunt genereren, allemaal onder één dak. Daarom gebruikt 83% van de gebruikers TikTok om productrecensies op te zoeken. [1]


Op TikTok draait alles om authenticiteit en het mensen gemakkelijk maken om te zien welke plek producten in hun dagelijkse leven zouden kunnen hebben.


Op deze manier kunnen mkb-bedrijven sterkere banden aangaan en de waarde van hun producten laten zien en dit leidt tot meer productontdekking, -onderzoek en -aankopen.


Uiteindelijk leiden aankooptrajecten die via TikTok lopen tot 21% hogere uitgaven.[2] Dus met een hyperbetrokken publiek en hun zucht naar productontdekking is het duidelijk dat TikTok bestemming is voor grote en kleine CPG-merken.


De belangrijkste eerste stap voor je bedrijf is begrijpen wat je productcategorie is. Waar is je publiek naar op zoek? Hoe kun je de aandacht trekken? Welke tools kun je gebruiken om je omzet op TikTok te vergroten? Nou, blijf kijken voor de antwoorden. We beloven dat we de belangrijkste informatie netjes voor je zullen verpakken.



CPG-blog-graphic


Voer de foodies op TikTok 🥙

TikTok leert een nieuwe generatie aan consumenten alles over eten. Virale recepten zoals pasta met feta uit de oven en tortillawraps beginnen hier en moedigen iedereen aan om het zelf ook eens te proberen. Maar daar houdt het niet op: TikTok laat mensen ook elke dag kennis maken met nieuwe smaken en gerechten. Hashtags zoals #TikTokMadeMeBuyIt zorgen er regelmatig voor dat bepaalde producten overal van de schappen vliegen. Zo'n 68% van gebruikers zegt ze voedings- en drankmerken op TikTok ontdekken en geïnspireerd zijn om er meer over te weten te komen; 46% heeft producten gekocht nadat ze deze op het platform hadden gezien en 72% van die aankopen was spontaan.[3]


65% van gebruikers zegt dat ze rond de feestdagen en speciale events graag bedrijven zoals dat van jou zien.[2] Maak gebruik van trends voor tempo en trek onbekende feestdagen naar je toe zoals bijvoorbeeld Sint Pannenkoek. Bekijk deze hashtags voor nichefeestdagen en hoe ze presteren:


CPG-blog_graphic-2

Leer #CleanTok kennen 🧽

TikTok onderscheidt zich van andere platforms wat betreft de schoonmaak. Gebruikers laten hun vuile badkamers zien en delen hun schoonmaakstijl omdat 'dat gewoon kan op TikTok'. Dit betekent dat alles op #CleanTok om vermaak en pret gaat en dat mensen technieken, hacks en, cruciaal, producten delen.


Mensen zijn dol op het nieuwste wonderproduct om vet te verwijderen, een oud meubelstuk te restaureren of zelfs een huis volledig te transformeren.


TikTok is de perfecte plek voor bedrijven in huishoudelijke producten om hun tools en producten aan een breder publiek te presenteren.


Er is altijd vraag naar slimme manieren om onze levens gemakkelijker te maken. 76% van TikTok-gebruikers heeft in de afgelopen drie maanden huishoudelijke producten gekocht en 32% koopt minstens een keer per week huishoudelijke producten.[4]

CPG-blog-graphic-3

Plan je contentstrategie 📽️

Op TikTok hebben we een publiek voor je producten, van voeding tot huishoudelijke producten en alles ertussenin. Bekijk de populaire hashtags voor je categorie en ontdek naar welke content je publiek op zoek is. Voorproefjes, bijvoorbeeld, maken je klanten enthousiast en kunnen gebruikers aansporen om je bedrijf te volgen zodat ze aankondigingen in de toekomst niet mislopen. Speciale aanbiedingen zoals kortingsacties of promocodes zijn ook een geweldige manier om klanten aan te sporen om op je bedrijf op TikTok te reageren.


Demonstraties 👀

Gebruikers willen niet alleen horen waarom je producten zo geweldig zijn; ze willen ze in actie zien. Deel recepten, hacks en demonstraties om je kijkers te vermaken, informeren en aan te sporen te kopen wat je in de aanbieding hebt.

Duetten 🍲

Als je een mkb-onderneming in de voedingsmiddelenbranche hebt, kun je je producten gebruiken om een interessant recept te delen en gebruikers aanmoedigen om een duet met je content te plaatsen waarin ze hun creaties laten zien.

Voor en na 🧼

Of als je huishoudelijke producten verkoopt, kun je de kracht van 'voor en na'-content op #cleantok inzetten om de ongelooflijke prestaties van je producten te benadrukken.

CPG-Blog-graphic-4


Zet TikToks tools en advertentieformaten in 🔋

Als je je publiek probeert te ontwikkelen en je omzet wilt vergroten, is het belangrijk om de verschillende tools en advertentietypes die TikTok te bieden heeft, te leren kennen. Dankzij de platformintegraties van TikTok kunnen e-commercehandelaren TikTok aan hun website toevoegen als verkoop- en marketingkanaal. Dit geldt voor Shopify, BigCommerce, Ecwid, PrestaShop, WooCommerce, en nog vele andere.


Pixel

Als je nog geen e-Commerce-integratie hebt geconfigureerd, begin dan met de TikTok Pixel. Dit is een code die je op je website kunt plaatsen en waarmee adverteerders bezoekersactiviteit op de website via een browser met TikTok kunnen delen. Of je doel nu conversie, verkeer of bewustwording genereren is, als je je TikTok-pixel configureert, kun je nieuwe klanten vinden, je campagnes optimaliseren en de prestaties van je advertenties meten.


Spark Ads

De kracht van Spark Ads is dat ze een natuurlijke advertentievorm zijn waarmee merken berichten van hun eigen Business Accounts of Creatorprofielen als In-feed-advertenties kunnen boosten. In tegenstelling tot andere advertentieformaten kunnen gebruikers de video liken en delen en ze kunnen zelfs het profiel van het merk van de Spark Ad bezoeken. En net als met alle andere advertenties kun je een call-to-actionknop toevoegen om specifieke acties te stimuleren, bijvoorbeeld het bezoeken van een bestemmingspagina.


Het websiteconversiedoel

Als je een campagne aanmaakt met het websiteconversiedoel op TikTok Ads, laten we je advertenties aan mensen zien die het meest geneigd zijn om een specifieke conversie-activiteit op je website of de TikTok Instant-pagina uit te voeren.

Dus ga aan de slag en laat iedereen zien waarom jij van aanpakken weet.


[1] TikTok Science US Path-to-Purchase Research 2021, uitgevoerd door Luth [2] TikTok Marketing Science US Holiday Shopping Behavior Research 2020, uitgevoerd door Walnut Unlimited [3] Marketing Science EU CPG vertical Research 2021, uitgevoerd door Walnut Unlimited [4] TikTok Marketing Science EU CPG Vertical Research 2020, uitgevoerd door Walnut Unlimited
Download het volledige draaiboek voor Consumer Packaged Goods voor het mkb voor meer productinformatie en casestudies van andere CPG-merken.