#ShopOnTikTok

Jij verkoopt het; zij zijn er dol op!

april 26, 2023

Ontdek waar 1 miljard mensen naar op zoek zijn en hoe je hen kunt inspireren om jouw producten te kopen.

retail-and-ecomm-social-image

Met TikTok gaat het hard in de retail: we geven extra energie aan productlanceringen en producten vliegen van de schappen. Ons platform groeit als kool en we willen dat jouw bedrijf met ons meegroeit.  


Wist je dat mensen wereldwijd elke dag ongeveer 100 minuten op TikTok zitten? Dat is een hele speelfilm! [1] En dat ze 50% vaker iets dat ze op ons platform zien ook direct kopen? [2] Voor klein- en middenbedrijven zoals dat van jou is dit de perfecte gelegenheid om mensen te laten zien wat je te bieden hebt.


Oké, tijd voor wat harde cijfers


In de moderne wereld van de commercie moeten merken mensen vermaken, aanmoedigen en verbinden. Wil je mensen verleiden om je webwinkel te bezoeken? Werk dan met authentieke content, niet met opdringerige advertenties. In andere woorden… praatjes vullen geen gaatjes. De TikTok-community gaat graag met je in gesprek om hun relatie met merken zoals dat van jou verder te verdiepen. 

 

Jij verkoopt het; zij zijn er dol op!

Ongedwongen productontdekking vergroot het bewustzijn en het vertrouwen, wat de koopoverweging vervolgens weer positief beïnvloedt, en de koopbereidheid zet zich uiteindelijk om in conversies: 

 

  • 1 op de 4 TikTok-gebruikers wereldwijd zegt dat ze na het bekijken van een TikTok-video een product verder onderzoeken of een aankoop doen [3]. 


  • 1 op de 2 kocht het product binnen een uur of zelfs onmiddellijk [4].  


  • 25% van de TikTok-gebruikers plaatst een reactie bij een bericht van een merk nadat ze een aankoop hebben gedaan [5]. 


  • 1 op de 4 gebruikers is ontzettend positief over nieuwe producten die ze op het platform hebben gekocht en voegt #TikTokMadeMeBuyIt toe, een hashtag met meer dan 29,4 miljard weergaven [6]. 

 


Laten we die statistieken eens in actie zien! Hier zijn een aantal MKB-ondernemingen die ons platform hebben gebruikt om hun doelen te bereiken: 

 

  • 🕯️ My Jolie Candle vergrootte de omzet via e-commerce met de In-feed-advertenties van TikTok. 


  • 💍 Herzenskette trok een enorm aantal nieuwe klanten aan met de Spark Ads van TikTok. 


  • 👚 Mainline Menswear zette hun nieuwe producten in de schijnwerpers en vergrootte de omzet met Collection Ads van TikTok.



Voel je je na deze succesverhalen al een beetje creatief?



Gebruik deze gangmakers als inspiratie voor je volgende campagne: 

 

  • Laat TikTok-gebruikers je meest populaire product zien. Je kunt een 'hook' gebruiken zoals een opvallende eigenschap, je kunt het product in actie laten zien of je kunt mensen gewoon vertellen waarom dit specifieke product zo populair is.


  • Moedig tevreden klanten aan om een recensie van je product of dienst te plaatsen en je bedrijf te taggen. Vestig de aandacht op recensies waarin gebruikers vertellen over de reden waarom ze je product hebben gekocht, de belangrijkste voordelen sinds de aankoop en het gebruiksgemak.


  • Ga achter de schermen Geef je bedrijf een menselijk gezicht door gebruikers te laten zien hoe je productieproces verloopt. 


  • Noem de belangrijkste pluspunten of toepassingen van je product: vijf redenen dat je deze [dienst] in je leven nodig hebt: drie redenen waarom dit [beautyproduct] een topper in je make-uptas is; vijf opvallende stijlen voor deze [kleding of accessoire]. 


  • Integreer je in de dagelijkse routine. Laat je publiek zien hoe ze het product/de dienst in hun dagelijkse leven kunnen gebruiken.




Zet je ideeën aan het werk


Of je doel nu conversie, verkeer of bewustwording genereren is, wij kunnen je helpen met het vinden van nieuwe klanten, het optimaliseren van je campagnes en het meten van de advertentieprestaties. 


Als je nog geen e-Commerce-integratie hebt geconfigureerd, begin dan met de TikTok Pixel. De Pixel is een code die je op je website kunt plaatsen en waarmee adverteerders bezoekersactiviteit op de website via een browser met TikTok kunnen delen. 


Houd je funnel je bezig? Wij staan van ontdekking tot aankoop voor je klaar. Met onze advertentieproducten kun je eenvoudig gebruikmaken van een mix van organische en betaalde advertenties totdat je het juiste (advertentie-)evenwicht hebt gevonden. 


Je kunt je doelgroep bijvoorbeeld regelmatig organische content aanbieden om het vertrouwen in je bedrijf op te bouwen en dieper inzicht te verkrijgen in waar je klanten precies naar op zoek zijn. En door 'evergreen' content te gebruiken leer je hoe je naadloos naar betaalde content kunt overstappen wanneer dat nodig is. Een mix van organische klassiekers, betaalde pieken en content van creators is cruciaal op TikTok. 


Jij verkoopt het; zij zijn er dol op!

Wanneer kan ik beginnen? 



Hier zijn een aantal belangrijke overwegingen voordat we het beste moment om op TikTok te adverteren zullen bespreken: 

 

  • Mensen op TikTok doen 1,5 keer zo vaak een onmiddellijke aankoop nadat ze een product of dienst hebben ontdekt. [2] 


  • 1 op de 4 gebruikers is ontzettend positief over nieuwe producten die ze op het platform hebben gekocht en voegt #TikTokMadeMeBuyIt toe, een hashtag met meer dan 29,4 miljard weergaven. [7]


  • Je kunt op TikTok je creativiteit ten volle benutten door een van de volgende dingen te doen: een persoonlijk verhaal over een product of dienst te vertellen; het probleem dat je product oplost aan te stippen; vragen van de community te beantwoorden; gebruikers naar je meest populaire producten te leiden, enz. 


  • Voor meer marketingtips en -trucs download je ons Retail- en E-commerce-handboek voor het MKB. 

 


Nu je alle ingrediënten hebt, kunnen we je eindelijk vertellen wat het beste moment is om op TikTok te adverteren. Het antwoord is… gisteren! 😄 

 


Neem contact op met een van onze TikTok-verkoopvertegenwoordigers om je advertentiestrategie naar een hoger niveau te tillen.


Download de volledige gids voor meer advies

Het draaiboek downloaden


  1. Marketing Science Global Time Well Spent, uitgevoerd door Kantar, maart 2021 

  2. TikTok Marketing Science Global, Retail Path-to-Purchase (Resultaten voor VK), uitgevoerd door Material, augustus 2021 

  3. TikTok Marketing Science Global, Time Well Spent, Speciaal onderzoek, uitgevoerd door Kantar, maart 2021  

  4. TikTok Marketing Science Global eCommerce Study (Resultaten voor VK) 2022, uitgevoerd door Material()Base: VK (n = 1196) Hoe veel tijd zat er tussen het moment dat je actief voor het [product invoegen] ging shoppen en de aankoop? 

  5. TikTok Marketing Science Global Retail Path-to-Purchase (Resultaten voor VK), uitgevoerd door Material, augustus 2021 

  6. TikTok Marketing Science Global Retail Path-to-Purchase (Resultaten voor VK), uitgevoerd door Material, augustus 2021 

  7. Wereldwijde TikTok-appgegevens, november 2022