#FashionTikTok

Följ trenderna på TikTok

april 17, 2023

Vill du komma i kontakt med nya kunder och öka ditt modeföretags försäljning? Ta en titt på våra tips om att blomstra på TikTok.

fashion-header-image

Har ditt lilla eller medelstora företag precis inlett sitt TikTok-äventyr? Det är ok. Se det bara som att fint folk alltid kommer sent till festen. Du behöver inte finnas på modevisningar i London, Paris eller Milano för att lyckas på TikTok – här kan företag i alla storlekar hitta målgrupper och sälja. I en värld med obegränsat antal utseenden och möjligheter är TikTok platsen där människor kan upptäcka nya stilar och hitta sin egen röst. Trender kommer och går, men fantastiskt innehåll, kontakter med nya målgrupper och ökad försäljning blir aldrig omodernt. 

 

Få ditt modeföretag att växa på TikTok

Öka försäljningen ⚡

TikTok har över en miljard aktiva användare varje månad, som vill bli underhållna, inspirerade och upptäcka nya produkter och varumärken. Modeföretag som ditt kan knyta kontakter med nya målgrupper och öka sin försäljning genom att skapa engagerande innehåll, visa upp sina senaste designer och erbjuda kunderna fantastisk service. På grund av detta har 40 % av användarna köpt någonting från en modebutik de såg på plattformen.[1] Och samma användare har mer än 20 % högre sannolikhet att omedelbart köpa någonting de upptäckt på TikTok jämfört med andra plattformar.[2]


Inspirera din målgrupp 💡

Det fanns en tid när man var tvungen att köpa en hel hög veckotidningar om man ville hålla sig uppdaterad om de senaste modetrenderna. Idag öppnar folk helt enkelt TikTok för att se de hetaste stilarna från olika delar av världen. Faktum är att 54 % av alla modeintresserade användare använder TikTok för att söka efter information om nya produkter och varumärken.[2]

Ytterligare 47 % av TikTok-användarna säger att plattformen har hjälpt dem att upptäcka modeprodukter och inspirerat dem att ta reda på mer om dem. Även om många människor hittar den här inspirationen via hashtaggar eller genom att söka direkt efter ett varumärke så säger 28 % av TikToks användare att deras För dig-flöde är platsen där det är mest troligt att de blir inspirerade att utforska en modebutik.[1]

Inspirera din målgrupp på TikTok

Skapa moderiktigt innehåll 👗

Om du försöker få kontakt med en målgrupp är det viktigt att förstå vilken typ av innehåll de förväntar sig från ett modeföretag som ditt. TikToks användare älskar att fynda – 57 % vill se innehåll som innehåller kampanjer eller erbjudanden från modeföretag. Gåvor och tävlingar är populära format som ofta ökar användarnas engagemang – vem gillar inte att få någonting gratis? Modemedvetna målgrupper gillar även produktlanseringar, instruktionsvideor och specialevenemang.[1]


#AnvändHashtaggar 🤳

TikToks användare vill veta vad som är hett just nu, vare sig det handlar om det senaste gatumodet eller de populäraste hashtaggarna. Bekanta dig med några av de ledande moderelaterade hashtaggarna för att få hjälp att öka antalet visningar och visa upp dig för nya målgrupper. Här är några bra ställen att börja på – #FashionTikTok, #FindYourStyle, #OOTD, #StreetFashion, #FashionChallenge och #FashionInspo.

Skapa moderiktigt innehåll på TikTok



Hitta annonsformaten som passar dig 📈

Att skapa engagerande innehåll med relevanta hashtaggar är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med nya kunder, men ibland kan man behöva lite extra hjälp. Det är här TikToks olika annonsformat kommer in. SparkAds är ett naturligt format som ger dig möjlighet att samarbeta med andra kreatörer och dela inspirerande köp-och-berätta-historier, produktomdömen och mycket mer. In-Feed-annonser är ett annat spännande format som ger dig möjlighet att lyfta fram dina senaste erbjudanden, produkter och designer. Precis som Spark Ads-annonser visas de här annonserna i TikTok-användarnas flöden och ger dem möjlighet att nå ditt företags hemsida med ett enda klick.

Det är dags att ge dig ut och visa vad du kan.


Hitta mängder av marknadsföringstips, branschinsikter och fallstudier som hjälper dig att ta ditt lilla eller medelstora företag till nästa nivå. Vad väntar du på?

Ladda ner handboken



1. TikTok Marketing Sciences undersökning om detaljhandel i EU, utförd av Walnut Unlimited 2021, resultat för Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien. 2. TikTok Marketing Sciences globala undersökning om kundresan, utförd av Material i augusti 2021 (n=13 206)