Ghid pentru companii mici și mijlocii

6 sfaturi de marketing de Black Friday pentru stimularea vânzărilor de sărbători ale companiilor mici

August 18, 2023
2 (1)

Crăciun vara? Da, așa e -- facem planuri de sărbători din vară, într-adevăr. Sezonul sărbătorilor este o oportunitate incitantă pentru companii, fiindcă aduce cu el promisiunea creșterii vânzărilor și a interacțiunii cu clienții. În special dacă ai o companie mică, este important să începi să-ți planifici de timpuriu campaniile de pe TikTok pentru sărbători, ca să te remarci înainte să înceapă agitația. Întrucât Black Friday 2023 reprezintă startul neoficial al cumpărăturilor de sărbători, este esențial să începi să-ți planifici publicitatea de Black Friday și strategia de marketing acum, când consumatorii încep să caute să cumpere cadourile perfecte, pentru a profita la maximum de acest eveniment de cumpărături active.


Iată șase sfaturi de marketing eficiente, care să ajute compania ta mică să stimuleze vânzările de Black Friday.


Descarcă manualul nostru de sărbători, pentru a afla toate sfaturile


1. Începe devreme și planifică strategic

Pentru a profita la maximum de vânzările de Black Friday, este crucial să începi să-ți planifici eforturile de marketing cu mult înainte. Identifică-ți obiectivele, publicul țintă și bugetul. Creează o strategie complexă, care să includă diverse canale, cum ar fi TikTok, marketing prin e-mail și optimizarea site-ului web. Planificarea timpurile îți permite să-ți reglezi fin campaniile, să interacționezi cu potențiali clienți și să creezi suspans pentru ofertele tale de Black Friday.


2. Creează suspans cu conținut teaser și numărători inverse

Creează emoție în jurul vânzărilor de Black Friday folosind conținut teaser și numărători inverse. Profită de contul TikTok, de site-ul web și de buletinele informative prin e-mail pentru a distribui extrase din ofertele viitoare, ofertele exclusive și promoțiile pe perioadă limitată. Implementarea de videoclipuri cu numărătoare inversă poate ajuta la crearea suspansului și poate genera curiozitate în rândul publicului.


3. Dezlănțuie puterea creatorilor

Marketingul cu influenceri a devenit un instrument puternic pentru stimularea vânzărilor și creșterea recunoașterii mărcii. Încheie parteneriate cu creatori relevanți și influenți de pe TikTok, care sunt în consens cu valorile mărcii și cu publicul tău țintă. Colaborează cu ei pentru a crea conținut captivant, inclusiv recenzii de produse, videoclipuri de unboxing sau coduri de discounturi speciale pentru a-ți promova ofertele de Black Friday. Profitând de influența lor, poți ajunge la un public mai larg și poți construi încrederea clienților potențiali. Consultă aici un exemplu extraordinar de campanie cu creatori, pentru inspirație.


4. Joacă în liga creativă superioară

Un secret pentru a profita la maximum de TikTok pentru compania ta este să creezi conținut captivant și distractiv. Descoperirea conținutului, bazată pe algoritmul nostru, face din TikTok o platformă excelentă pentru a-ți extinde aria de acoperire a mărcii. Pentru promoțiile de Black Friday, nu uita de atitudinea de tip „prezintă și povestește” pentru conținutul tău. Prezintă lucruri, cum ar fi expoziții de produse, tutoriale/demonstrații și viniete de tip „o zi din viață”. Spune la persoana întâi povești, mărturii ale clienților și răspunsuri la conținut. Reține și aceste practici bune de reclame TikTok: folosește hashtagurile cele mai relevante pentru publicul tău țintă postează frecvent și interacționează cu publicul prin intermediul secțiunii de comentarii sau în TikTok LIVE adu în tendințele populare perspectiva unică a micii tale companii și fă parte dintr-o conversație mai largă despre conținut


5. Integrează-ți și optimizează-ți site-ul web pentru reclame TikTok

În era digitală de astăzi, marketingul integrat, care pune utilizatorul pe primul loc, nu mai este opțional, ci este o necesitate. Un mod în care poți garanta o experiență perfectă pentru clienții tăi este prin implementarea pixelului TikTok. Asigură-te că ai pixelul TikTok instalat pe site-ul tău web și în TikTok Ads Manager. Acesta îți va permite să obții informații despre comportamentul, acțiunile și evenimentele utilizatorilor în cadrul reclamelor tale de pe TikTok.


6. Profită de conținutul generat de utilizatori (UGC)

Conținutul generat de utilizatori poate fi decisiv când vine vorba de marketingul de Black Friday. Încurajează-ți clienții să-și împărtășească experiențele, recenziile și videoclipurile de unboxing pe TikTok folosind hashtaguri de marcă. Repostează și partajează acest UGC pe propriile tale platforme pentru a prezenta feedbackul pozitiv și a-i încuraja pe alții să participe. UGC servește drept dovadă socială, creează încredere și poate influența semnificativ deciziile de achiziție în sezonul sărbătorilor.


Descarcă manualul nostru de sărbători, pentru mai multe sfaturi


Black Friday prezintă o oportunitate uriașă pentru companiile mici să-și crească vânzările și să interacționeze cu clienții, dând startul sezonului de sărbători. Implementând aceste șase sfaturi de marketing, poți să-ți crești la maximum succesul și să te distingi față de competiție. Nu uita să începi să planifici din vreme, să creezi suspans și să profiți de TikTok pentru a stimula vânzările și a crea o experiență memorabilă de cumpărături pentru clienții tăi. Acceptă puterea TikTok și fă din acest Black Friday o piatră de hotar pentru compania ta.


Pentru o listă cu mai multe sfaturi și un ghid pentru acest sezon de sărbători, descarcă noul nostru ghid de sărbători pe 2023.





* Pentru detalii despre comutarea conținutului de marcă și politicile noastre, care prevăd ce poate fi publicat drept conținut de marcă pe TikTok, consultă paginile privind conținutul de marcă de pe TikTok. https://support.tiktok.com/en/business-and-creator/creator-and-business-accounts/branded-content-policy