Handleiding voor het mkb

6 Black Friday-marketingtips voor mkb voor meer omzet rondom de feestdagen

augustus 18, 2023
2 (1)

Kerstmis in de zomer? Jazeker wel. Wij maken onze planning voor de feestdagen al in de zomer. Sinterklaas en kerst vormen altijd een mooie kans voor bedrijven, het betekent vaak meer omzet en een grotere klantbetrokkenheid. Vooral als je een klein bedrijf bent, is het belangrijk om vroeg te starten met het plannen van je TikTok-campagnes voor de feestdagen. Black Friday 2023 is het onofficiële begin van het shopseizoen voor de feestdagen. Het is daarom belangrijk om nu al te starten met het plannen van je adverteer- en marketingstrategie voor Black Friday. Consumenten beginnen immers langzaam na te denken over en te zoeken naar de perfecte cadeaus, om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van deze shopfeestdag.



Hier zijn zes effectieve marketingtips om meer omzet te halen met je mkb-bedrijf op Black Friday.


Download ons draaiboek voor de feestdagen voor alle tips


1. Start vroeg en plan strategisch

Om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van Black Friday, is het van cruciaal belang om vroeg te starten met het plannen van je marketingactiviteiten. Krijg je doelen, doelpubliek en budget helder. Ontwikkel een uitgebreide strategie op verschillende kanalen, zoals TikTok, e-mailmarketing en websiteoptimalisatie. Door vroeg te plannen geef je jezelf de ruimte om je campagnes te finetunen, contact te leggen met potentiële klanten en bereik op te bouwen voor je Black Friday-deals.


2 Bouw bereik op met teasers en countdowns

Creëer opwinding rond Black Friday-sales met teasers en countdowns. Benut je TikTok-account, website en nieuwsbrieven om sneak peaks te delen van je aankomende acties, exclusieve deals en tijdelijke aanbiedingen. Met countdown-video's kun je je bereik vergroten en buzz creëren binnen je doelgroep.


3. Gebruik de kracht van creators

Influencermarketing is een krachtige tool geworden om meer omzet te genereren en je merkbekendheid te vergroten. Ga een samenwerking aan met relevante en invloedrijke TikTok-creators die dezelfde merkwaarden hebben als jij en je doelpubliek. Werk samen met hen aan interessante content, zoals productreviews, unboxing-video's of speciale kortingscodes om zo je Black Friday-deals te promoten. Door hun invloed te benutten, kun je je bereik vergroten en vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten. Bekijk hier een geweldig voorbeeld van een creatorcampagne en laat je inspireren.


4 Til je creatives naar een hoger niveau

Als je TikTok voor je bedrijf gebruikt en je wilt er maximaal van profiteren, dan is het maken van interessante en entertaining content belangrijk. Door de zoekfunctie van TikTok op basis van algoritmes is ons platform uitermate geschikt om het bereik van je merk te vergroten. Voor je Black Friday-acties kun je het beste een 'show and tell'-principe gebruiken. Laat bijvoorbeeld producten, tutorials/demo's en 'dag in het leven'-vignettes zien. Vertel verhalen uit de eerste hand, en laat klantreviews en reacties op content zien. Denk hierbij ook aan deze best practices voor TikTok creatives: Gebruik hashtags die het meest relevant zijn voor je doelpubliek Post regelmatig en communiceer met je doelpubliek via het reactiegedeelte of TikTok LIVE Plak jouw unieke mkb-verhaal op populaire trends en word onderdeel van het bredere gesprek over bepaalde content


5 Integreer en optimaliseer TikTok-advertenties op je website

In het huidige digitale tijdperk waar we leven is user-first, geïntegreerde marketing niet langer een optie, het is een must. Eén manier waarop je een naadloze ervaring kunt creëren voor je klanten is door het implementeren van TikTok Pixel. Zorg ervoor dat je TikTok Pixel hebt geïnstalleerd op je website en op TikTok Ads Manager. Hiermee kun je inzicht krijgen in gedrag, acties en events van gebruikers via je TikTok-advertenties.


6. Gebruik gebruikerscontent (User-Generated Content, UGC)

Gebruikerscontent kan een game-changer zijn op het gebied van Black Friday-marketing. Moedig je klanten aan om hun ervaringen, reviews en unboxing-video's te delen op TikTok met branded hashtags. Repost en deel deze UGC op je eigen platform en laat positieve feedback zien en motiveer anderen om mee te doen. UGC kan ingezet worden als social media-bewijs, kan het vertrouwen verhogen en kan aankoopbeslissingen voor de feestdagen significant beïnvloeden.


Download ons draaiboek voor de feestdagen voor meer tips


Black Friday is de aftrap van het feestdagenseizoen: het is voor mkb-bedrijven een enorme kans om hun omzet te verhogen en in contact te komen met klanten. Door deze zes marketingtips te implementeren, kun jij je succes maximaliseren en de concurrentie achter je laten. Begin vroeg met plannen, bouw bereik op en gebruik TikTok om je omzet te verhogen en je klanten een winkelervaring te bieden die ze zullen onthouden. Benut de kracht van TikTok en maak van Black Friday een game-changer voor je bedrijf.


Voor meer tips en een handleiding voor de komende feestdagen, download je onze nieuwe Handleiding voor de feestdagen 2023.





*Bekijk de relevante pagina's voor meer informatie over branded content op TikTok en ons beleid aangaande wat op TikTok als branded content kan worden geplaatst. https://support.tiktok.com/en/business-and-creator/creator-and-business-accounts/branded-content-policy