Guía para pequeñas y medianas empresas

6 marknadsföringstips inför Black Friday som främjar försäljning för småföretag under julsäsongen

augusti 18, 2023
2 (1)

Jul på sommaren? Ja du läste rätt – det gäller att börja planera inför julen redan på sommaren. Julen är en spännande möjlighet för företag då den ofta innebär ökad försäljning och större engagemang från kunder. Det är särskilt viktigt för små företag att börja planera sina TikTok-julkampanjer i god tid för att sticka ut från mängden. Med tanke på att Black Friday 2023 är den inofficiella starten på julhandeln är det viktigt att du börjat planera din annonserings- och marknadsföringsstrategi inför Black Friday nu när kunderna har börjat efterforska och köpa sina perfekta presenter, för att se till att du verkligen drar nytta av denna hektiska shoppingperiod.


Här är sex effektiva marknadsföringstips som kan hjälpa ditt småföretag att öka försäljningen under Black Friday.


Ladda ner vår julhandbok för att ta del av alla tips


1. Börja tidigt och planera strategiskt:

För att dra full nytta av Black Friday-försäljningen är det avgörande att börja planera sina marknadsföringsinsatser i god tid. Identifiera dina mål, din målgrupp och din budget. Utveckla en omfattande strategi som tar hänsyn till olika kanaler, som TikTok, e-postmarknadsföring och webbplatsoptimering. Genom att börja planera tidigt kan du finjustera dina kampanjer, engagera potentiella kunder och bygga förväntan inför dina Black Friday-erbjudanden.


2. Bygg förväntan med förhandsvisningar och nedräkningar

Skapa spänning kring din Black Friday-försäljning genom att använda förhandsvisningar och nedräkningar. Utnyttja ditt TikTok-konto, din webbplats och ditt e-postnyhetsbrev för att ge potentiella kunder en smygtitt på kommande erbjudanden, exklusiva rabatter och tidsbegränsade kampanjer. Genom att implementera nedräkningsvideor kan du bygga förväntan och generera uppmärksamhet från din målgrupp.


3. Utnyttja innehållsskapares potential

Influencer-marknadsföring har blivit ett kraftfullt verktyg för att öka försäljning och varumärkeskännedom. Samarbeta med relevanta och inflytelserika innehållsskapare på TikTok som delar dina varumärkesvärden och som kan tilltala din målgrupp. Samarbeta med dem för att skapa engagerande innehåll, inklusive produktrecensioner, unboxing-videor eller speciella rabattkoder som du kan använda för att marknadsföra dina Black Friday-erbjudanden. Genom att utnyttja deras inflytande kan du nå en bredare målgrupp och bygga förtroende hos potentiella kunder. Här är ett bra exempel på en kampanj där innehållsskapare användes, som du kan ta en titt på för att få inspiration.


4. Höj din kreativa nivå

En nyckel till att få ut så mycket som möjligt av TikTok för ditt företag är att skapa engagerande och underhållande innehåll. Våra algoritmdrivna innehållsrekommendationer gör TikTok till en utmärkt plattform för att utöka ditt varumärkes räckvidd. Ha en "show and tell"-inställning till det innehåll som du använder till dina Black Friday-kampanjer. Använd dig av exempelvis produktdemonstrationer, handledningar och vinjetter där användare får en titt bakom kulisserna. Berätta historier från förstapersonsperspektiv och dela kundvittnesmål och svar på innehåll. Här är några andra tips för innehållsskapande på TikTok: Använd de hashtaggar som är mest relevanta för din målgrupp Lägg upp inlägg ofta och interagera med din målgrupp genom kommentarsektionen eller TikTok LIVE Använd dig av populära trender på ett sätt som är unikt för ditt småföretag och delta i de hetaste konversationerna på plattformen


5. Integrera och optimera din webbplats för TikTok-annonser

I vår digitala tidsålder är användarcentrerad, integrerad marknadsföring inte längre ett alternativ; det är ett måste. Ett sätt att säkerställa en användarvänlig upplevelse för dina kunder är att implementera TikTok Pixel. Se till att du har installerat TikTok Pixel på din webbplats och i TikTok Ads Manager. Detta kommer att ge dig insikter angående användares beteenden, handlingar och händelser genom dina TikTok-annonser.


6. Utnyttja användargenererat innehåll (UGC)

Användargenererat innehåll kan göra en stor skillnad när det gäller marknadsföring inför Black Friday. Uppmuntra dina kunder att dela sina upplevelser, recensioner och unboxing-videor på TikTok med hjälp av varumärkesspecifika hashtaggar. Återpublicera och dela detta innehåll på dina egna plattformar för att lyfta fram positiv feedback och uppmuntra andra att delta. Användargenererat innehåll visar att andra gillar din produkt, bygger förtroende och kan ha en stor inverkan på köpbeslut under julsäsongen.


Ladda ner vår julhandbok för att få fler tips


Black Friday erbjuder ett fantastiskt tillfälle för småföretag att öka sin försäljning och engagera kunder, och är också den händelse som inleder julsäsongen. Genom att implementera dessa sex marknadsföringstips kan du avsevärt förbättra dina chanser att lyckas och sticka ut från konkurrenterna. Kom ihåg att börja planera i god tid, bygga förväntan och att använda TikTok för att driva försäljning och skapa en minnesvärd shoppingupplevelse för dina kunder. Omfamna TikToks potential och låt denna Black Friday bli en vändpunkt för ditt företag.


Ladda ner vår guide inför julsäsongen 2023 om du vill ha fler tips.





*Ta en titt på TikToks dokumentation om varumärkesinnehåll om du söker information om reglaget för varumärkesinnehåll och våra riktlinjer som beskriver vad som får och inte får publiceras som varumärkesinnehåll på TikTok. https://support.tiktok.com/en/business-and-creator/creator-and-business-accounts/branded-content-policy