Guide för små och medelstora företag

10 tips om hur du kan öka nätförsäljningen i jul

september 18, 2023
2

Julen är en viktig tid för små och medelstora e-handelsföretag eftersom det är en tid då kunderna flockas på onlineplattformar i jakten på den perfekta julklappen. För att få ut så mycket som möjligt av julperioden behöver du börja planera i god tid och införa effektiva strategier som ökar nätförsäljningen. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några väl beprövade metoder som kan hjälpa dig att öka försäljningen under årets julperiod, betona vikten av att förbereda i god tid och beskriva hur TikTok-plattformen kan bidra till bättre säljresultat. 

 

 

Här är 10 tips på hur små, medelstora eller oberoende företag kan öka sin försäljning under årets julhandel.   

Ladda ner vår julhandbok för 2023 för att få fler användbara verktyg och tips 

   

1. Starta tidigt: augusti är det nya december 

För att julperioden garanterat ska bli lyckad är det oerhört viktigt att börja planera så tidigt som möjligt. Genom att börja nu ser du till att du har gott om tid att utveckla och genomföra dina marknadsföringskampanjer, optimera din webbplats och fylla på lagret. När du börjar tidigt får du ett försprång framför konkurrenterna och kan etablera en stark närvaro inom din målgrupp innan julruschen börjar. 

   

2. Optimera din webbplats för en smidig köpupplevelse 

En användarvänlig och väloptimerad webbplats är avgörande om du vill öka nätförsäljningen. Se till att din webbplats är visuellt tilltalande, snabb att starta och mobilanpassad. Gör navigeringen och kassarutinen så smidiga som möjligt för att minimera störningar och maximera konverteringsfrekvensen. Optimera dessutom produktsidorna genom att lägga till detaljerade beskrivningar, bilder av hög kvalitet och kundomdömen som får webbplatsen att kännas mer tillförlitlig. 

   

3. Implementera personliga rekommendationer 

Utnyttja kraften i personanpassning för att förbättra köpupplevelsen och öka försäljningen. Använd data och analysverktyg för att rekommendera produkter baserat på kundernas beteende och köphistorik. Ett bra sätt att göra detta är att köra annonser på TikTok och implementera TikTok-pixeln. Personliga produktrekommendationer kan öka konverteringsfrekvensen markant genom att visa upp relevanta artiklar och uppmuntra till extra köp eller korsförsäljning. 

   

💡 Inspiration: se hur e-handelsföretaget Hulken sålde slut på lagret genom att utnyttja kraften i handel på sociala medier och nya inriktningsfunktioner 

   

4. Skapa oemotståndliga erbjudanden och kampanjer 

Ta fram övertygande erbjudanden och kampanjer som får gensvar hos din målgrupp. Använd till exempel tidsbegränsade rabatter, paketerbjudanden, gratis frakt eller exklusiva produkter med jultema. Annonsera dina kampanjer i alla marknadsföringskanaler, inklusive TikTok, nyhetsbrev och din webbplats, för att väcka intresse hos köparna och ge en känsla av att det brådskar. 

   

5. Utnyttja TikTok-annonser 

Digital reklam är ett kraftfullt verktyg för att locka utvalda besökare och öka nätförsäljningen. Allokera en del av din budget till TikTok för att nå en bredare publik. Använd avancerade inriktningsalternativ för att nå användare som har högre sannolikhet att vara intresserade av dina produkter. Utveckla iögonfallande annonsmaterial och övertygande reklamtexter för att fånga uppmärksamheten och locka till konvertering. 

   

💡 Inspiration: se hur parfymföretaget NEST New York ökade köpviljan och webbplatstrafiken rejält under den viktigaste säljperioden genom att använda TikToks Spark Ads, katalogannonser och visningskort 

   

6. Bejaka din kreativitet på TikTok* 

TikTok erbjuder fantastiska möjligheter för e-handelsföretag att nå nya målgrupper genom att vara kreativa. Ett utmärkt sätt att göra detta är att skapa engagerande korta videor som visar upp dina produkter på unika sätt. Du kan även samarbeta med kreatörer för att öka företagets synlighet och locka besökare till din webbplats och utnyttja annonsverktyg som videoredigering och -mallar för att göra det lättare att komma igång. 

   

Ladda ner vår julhandbok för att få fler tips 

   

7. Optimera för mobilköp 

Det blir allt populärare att handla på mobila enheter, särskilt under julperioden. Se till att din e-handelswebbplats är fullt optimerad för mobila enheter så att köpupplevelsen blir smidig och intuitiv. Använd sedan TikTok för att locka besökare och öka försäljningen. Ett sätt att åstadkomma detta är via videoshoppingannonser, som är videor med köpmöjligheter som tar användarna från För dig-sidan till kassan på ett smidigt sätt. 

 

 8. Utnyttja leadgenerering 

Användleadgenerering på TikTok för att samla in kontaktuppgifter från potentiella kunder. Detta är en teknik för övre delen av tratten som kan användas för att: 

  • Bygga upp en utskickslista för e-postmeddelanden om produktlanseringar eller tidig åtkomst till reor 

  • Dela produktprover eller rabattkoder och rikta in dig på användare som har interagerat med dina kampanjer igen 

  • Öka antalet nya prenumerationer eller registrerade konton 

 

 9. Knyt kontakt med och konvertera målgrupper

 Nå målgrupper för julens produktlanseringar och få dem att konvertera genom att implementera en annonseringsstrategi med flera nivåer och för hela tratten på TikTok. Det betyder att du behöver skapa innehåll och använda inriktning i alla skeden av köpupplevelsen. Ett exempel på hur en strategi för hela tratten kan se ut: 

  • Räckvidd/videovisningar/trafik 

  • Lägg till i kundvagn 

  • Slutför betalning 

  • Ominriktning 

Ta reda på vilken typ av TikTok-annonsering som passar dig i vår startguide som du hittar här.    


10. Implementera ominriktningsstrategier 

Använd ominriktningskampanjer för att locka tillbaka användare som har besökt din webbplats tidigare men inte köpt någonting. Använd TikToks ominriktningsannonser för att påminna potentiella kunder om produkter de har visat intresse för tidigare. Överväg att erbjuda rabatter eller incitament för att locka tillbaka dem och få dem att handla. Börja med att implementera TikTok-pixeln

     

Sammanfattningsvis är det avgörande för att maximera e-handeln under julperioden att du börjar tidigt, optimerar din webbplats och implementerar effektiva marknadsföringsstrategier. Genom att utnyttja kraften hos TikTok kan du öka din räckvidd, engagera användare i din målgrupp och locka till konvertering. Använd personanpassning för att skapa oemotståndliga erbjudanden och en minnesvärd köpupplevelse som får kunderna att komma tillbaka även när julen är över. Med genomtänkt planering och utförande kan du se till att årets julperiod blir en rungande succé för ditt e-handelsföretag. 

   

Ladda ner vår nya julhandbok för 2023 för att få ännu fler tips. 

 

 

*På TikToks sidor om varumärkesinnehåll hittar du detaljerad information om reglaget för varumärkesinnehåll och våra policyer kring vad som kan läggas upp som varumärkesinnehåll på TikTok. https://support.tiktok.com/en/business-and-creator/creator-and-business-accounts/branded-content-policy