Handleiding voor het mkb

10 tips om je e-commerce-omzet tijdens de feestdagen te verhogen

september 18, 2023
2

Omdat consumenten in grote getale online winkelplatforms gebruiken op zoek naar die perfecte geschenken, zijn de feestdagen cruciaal voor kleine en middelgrote e-commercebedrijven. Om alles uit deze kans te halen, is het essentieel om al vroeg te beginnen met plannen en effectieve strategieën te implementeren om je e-commerce-omzet te verhogen. In dit blogbericht zullen we een aantal bewezen methoden bekijken die je omzet tijdens de feestdagen van 2023 zullen verhogen en het belang van een tijdige voorbereiding en het potentieel van TikTok als krachtig verkoopplatform benadrukken. 

 

 

Hier zijn 10 tips om de e-commerce-omzet van je kleine, middelgrote of onafhankelijke onderneming tijdens de feestdagen te verhogen. 

 


Download ons draaiboek voor de feestdagen 2023 voor meer tools en tips 

 

 

1. Begin vroeg: augustus is de nieuwe december 

Voor geslaagde feestdagen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met plannen. Door nu te beginnen geef je jezelf voldoende tijd om je marketingcampagnes te ontwikkelen en uit te voeren, je website te optimaliseren en voldoende voorraad in te slaan. Als je vroeg begint, kun je jezelf op voorsprong zetten t.o.v. de concurrentie en neem je voor de feestdagen een sterke positie in de gedachten van je publiek in. 

   
2. Optimaliseer je website voor een frictieloze winkelervaring 

Een gebruiksvriendelijke en goed geoptimaliseerde website is cruciaal voor het verhogen van de e-commerce-omzet. Zorg ervoor dat je website er visueel aantrekkelijk uitziet, snel laadt en goed werkt op mobiele apparaten. Stroomlijn de navigatie en het betaalproces om de frictie te minimaliseren en het aantal conversies te maximaliseren. Optimaliseer daarnaast de productpagina's met uitgebreide beschrijvingen, kwalitatief hoogstaande foto's en recensies om het klantvertrouwen te vergroten. 

   

3. Implementeer gepersonaliseerde aanbevelingen 

Zet de kracht van personalisatie in om de winkelervaring te verbeteren en de omzet te verhogen. Gebruik gegevens en analytics om producten op basis van het klantgedrag en de aankoopgeschiedenis aan te bevelen. Een geweldige manier om dit te doen is met advertenties op TikTok ende TikTok Pixel te implementeren. Gepersonaliseerde productaanbiedingen kunnen het conversiepercentage significant verbeteren door relevante items te laten zien en upsells of cross-sells aan te moedigen. 

   

💡 Inspiratie: zie hoe e-commercemerk Hulken volledig was uitverkocht tijdens het winkelseizoen door de kracht van sociale commercie en nieuwe targetingfuncties in te zetten 

   

4. Ontwikkel onweerstaanbare aanbiedingen en promo's 

Ontwikkel overtuigende aanbiedingen en promo's waar je publiek geen nee tegen zal kunnen zeggen. Overweeg het gebruik van tijdelijke korting, bundeldeals, gratis verzending of exclusieve producten voor de feestdagen. Communiceer deze promo's via al je marketingkanalen, waaronder TikTok, nieuwsbrieven en je website, om een gevoel van urgentie en spanning in je klanten op te wekken. 

   

5. Zet TikTok-advertenties in 

Digitaal adverteren is een krachtige tool om gericht verkeer te stimuleren en de e-commerce-omzet te verhogen. Wijs een deel van je budget aan  TikTok   toe om een breder publiek te bereiken. Gebruik geavanceerde targetingopties om gebruikers te bereiken die waarschijnlijk interesse in je producten zullen hebben. Ontwikkel in het oog springende creatives en overtuigende marketingkopij om de aandacht te trekken en meer conversies te stimuleren. 

   

💡 Inspiratie: zie hoe parfummerk NEST New York hun merkbekendheid en het websiteverkeer tijdens de eindejaarspiek enorm vergrootte met behulp van TikTok Spark Ads, Catalog Ads en Display Cards 

   

6. Alles uit je creativiteit op TikTok halen* 

TikTok biedt e-commercebedrijven ongeëvenaarde kansen om creatief te zijn en nieuw publiek te bereiken. Boeiende, korte videocontent die je producten op een unieke manier laten zien, is hiervoor bijzonder geschikt. Je kunt samenwerken met creators om de zichtbaarheid van je merk te vergroten en verkeer naar je website te leiden, en creatieve tools zoals videomontage en -sjablonen inzetten om aan de slag te gaan. 

   

Download ons draaiboek voor de feestdagen voor meer tips 

   

7. Optimaliseer voor mobiel winkelen 

De populariteit van mobiel winkelen, met name tijdens de feestdagen, neemt nog steeds toe. Zorg ervoor dat je e-commercewebsite volledig is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten voor een frictieloze en intuïtieve winkelervaring. Zet TikTok daarna in om gebruikers naar je website te leiden en de omzet te vergroten. Een goede manier om dit aan te pakken is met  Video Shopping Ads, shoppable video's die gebruikers frictieloos van de Voor Jou-pagina naar de betaalpagina leiden. 

 
 8. Zet Lead Generation in 

Maak gebruik vanLead Generation op TikTok om contactgegevens van potentiële klanten te verzamelen. Deze tactiek voor de hogere funnel kan worden gebruikt om: 

  • Een e-maillijst voor productlanceringen of voor vroege toegang tot promoties op te bouwen. 

  • Productmonsters of kortingscodes delen en retargeting gebruiken op gebruikers die al op je campagnes hebben gereageerd. 

  • Aanmeldingen voor abonnementen of accountregistraties te stimuleren. 


   9. Verbinding leggen met publiek en hen converteren

 Leg verbinding met klanten en converteer hen voordat je producten voor de feestdagen introduceert en voor belangrijke initiatieven door een gefaseerde TikTok-advertentiestrategie voor de volledige funnel te implementeren. Dit betekent content ontwikkelen en targeting inzetten voor elke fase van het klanttraject. Een strategie voor de volledige funnel ziet er bijvoorbeeld zo uit: 

  • Bereik/Videoweergaven/Verkeer 

  • Toevoegen aan winkelwagen 

  • Betaling voltooien 

  • Retargeting 

Lees onze startersgids hier om uit te vinden wat de beste TikTok-advertentie-aanpak voor jou is.     


10. Retargetingstrategieën implementeren 

Implementeer retargetingcampagnes om de aandacht van gebruikers die je website eerder hebben bezocht, maar toen niets hebben gekocht opnieuw te grijpen. Zet de retargeting-advertentiefuncties van TikTok in om potentiële klanten te herinneren aan de producten waar ze interesse in toonden. Overweeg het gebruik van speciale kortingen of incentives om ze terug te lokken en te converteren. Begin met het implementeren van de TikTok Pixel

     

Kort gezegd, om je e-commerce-omzet tijdens de feestdagen te maximaliseren, is het belangrijk om vroeg te beginnen, je website te optimaliseren en effectieve marketingstrategieën te implementeren. Met de kracht van TikTok kun je je bereik uitbreiden, je publiek aanspreken en conversies stimuleren. Zet personalisatie in en ontwerp onweerstaanbare aanbiedingen om een onvergetelijke winkelervaring te creëren waardoor je klanten ook na de feestdagen terug blijven komen. Met een bedachtzame planning en uitvoering worden deze feestdagen een doorslaand succes voor je e-commercebedrijf. 

   

Download onze nieuwe handleiding voor de feestdagen 2023 voor nog meer tips. 

 

 

*Bekijk de relevante pagina's voor meer informatie over branded content op TikTok en ons beleid aangaande wat op TikTok als brandend content kan worden geplaatst. https://support.tiktok.com/en/business-and-creator/creator-and-business-accounts/branded-content-policy