#SummerShopping

Maak indruk deze zomer

juni 27, 2023

TikTok barst van de mogelijkheden voor je kleine onderneming. Ben je klaar om te stralen?

Summer-Hero Image

Het is eindelijk zomer! Lekker buiten, tijd doorbrengen met vrienden, een welverdiende vakantie of gewoon genieten van het zonnetje: dit is niet alleen goed voor je geest, maar ook voor je omzet.  

 

Deze maanden vormen een periode van verhoogde activiteit waarin mensen het geld laten rollen en dus is het de perfecte gelegenheid om contact met potentiële klanten te leggen, om merkbewustzijn te ontwikkelen en om die belangrijke zomeracties te organiseren.


Summer-Blog-Graphic 1

Wat, waar en hoe 

Welke producten zijn het populairst? 

Gaming, consumentenelektronica, sportuitrusting en -kleding, sieraden en reizen zijn in de zomer extra populair op TikTok. Maar de top drie productcategorieën in de zomer zijn: 

 

Kleding 👗👖– #summersales, #vintageclothing, #clothingtips en #summeroutfit zijn enkele van de meest populaire hashtags binnen deze categorie. Als je in de kledingbranche zit, kijk dan eens naar de succesverhalen van Motel en Blanche Allure en ontdek hoe deze twee ondernemingen TikTok wisten te gebruiken om nieuwe klanten over de (digitale) drempel te lokken. 


Beauty 💄– wist je dat #beauty tot nu toe meer dan 168 miljard keer is bekeken [2]? Deze categorie groeit nog steeds als kool met content in allerlei verschillende vormen; van tutorials en hacks tot beautyroutines en -uitdagingen. 


Huishouden 🧽– het is geen verrassing dat veel mensen ons platform gebruiken om hun woningen deze zomer wat extra's te geven. Of ze nu op zoek zijn naar schoonmaakhacks, inspiratie voor de inrichting of gewoon video's bekijken totdat ze dat product ontdekken waarvan ze niet wisten dat ze het nodig hadden.  


Waar vinden mensen content van mkb-ondernemingen? 
  • De Voor Jou-feed 38% 

  • De Volgend-feed 31% 

  • Video's van influencerprofielen 26% 

 

Hoe bereiken mkb-ondernemingen hun doelgroepen? 
  • Giveaways en competities 50% 

  • Recensies van creators 49% 

  • Tutorialvideo's van creators 49% 


Summer-Blog-Graphic 2

Een zomer om nooit te vergeten 

Ben jij klaar om meer dan 1 miljard mensen te laten zien wat jouw bedrijf te bieden heeft [3]? Download ons Summer Playbook voor meer marketingtips en -trucs om je mkb-onderneming deze zomer op TikTok in het zonnetje te zetten. 

 

Summer-Blog-Conclusion visual





1. TikTok Marketing Science, Global Creators Like Me Study, 2021, uitgevoerd door Hotspex. 

2. TikTok wereldwijde appgegevens, juli 2021. 

3. TikTok Marketing Science , EUI Holiday Shopping Behaviours: Niche Holidays, 2022, uitgevoerd door GIM.