Skip to main content

TikTok Transparantiecentrum

Onze toezeggingen

Bij TikTok is het onze missie om creativiteit te inspireren en vreugde te brengen. Wij willen het vertrouwen van onze community verdienen en streven ernaar om op een verantwoordelijke, rechtvaardige en open manier te bouwen.

Meer informatie
reports

Verslagen

TikTok publiceert regelmatig Transparantieverslagen om inzichtelijk te maken hoe wij onze Communityrichtlijnen handhaven en reageren op verzoeken van rechtshandhavingsinstanties om informatie, overheidsverzoeken om content te verwijderen en verzoeken om intellectueel eigendom te verwijderen. Lees hoe we van TikTok een veilige en onderhoudende ruimte willen blijven maken.

Meer informatie
reports

Transparency and Accountability Centers

In de wereldwijde Transparency and Accountability Centers van TikTok krijgen genodigden de kans om te leren hoe we content modereren en aanbevelen, ons platform beveiligen en de privacy van mensen beschermen. Bovendien kunnen bezoekers de broncode bekijken en leren hoe het algoritme van TikTok werkt.

Meer informatie
reports

TikTok en ByteDance

TikTok is een vlaggenschip van ByteDance Ltd., een wereldwijd technologiebedrijf dat een reeks contentplatforms exploiteert die mensen in alle talen, culturen en geografische gebieden informeren, onderwijzen, entertainen en inspireren. De onderneming heeft 110.000 werknemers met kantoren in meer dan 30 landen.

TikTok, gelanceerd in mei 2017, is de toonaangevende bestemming voor korte mobiele video’s. TikTok helpt mensen een community te vinden door gedeelde interesses, en geeft gebruikers een podium om hun creativiteit te uiten en de wereld om hen heen te ontdekken. Als wereldwijd platform bestrijkt TikTok de meeste grote markten, behalve China, waar ByteDance een andere app voor korte video’s aanbiedt, Douyin genaamd. TikTok heeft wereldwijd kantoren, onder meer in Los Angeles, Silicon Valley, New York, Dublin, Londen, Parijs, Berlijn, Dubai, Singapore, Jakarta, Seoul en Tokio.

TikTok is actief via dochterondernemingen van ByteDance Ltd., dat wordt gesteund door wereldwijde institutionele beleggers zoals Coatue, General Atlantic, KKR, Sequoia Capital, Susquehanna International, en Softbank.

Transparantie-updates