Skip to main content

TikTok Åpenhetssenter

Dette forplikter vi oss til

I TikTok er målet å inspirere til kreativitet og skape glede. Det er svært viktig for oss å ha tillit hos fellesskapet, og vi streber etter å bygge en ansvarlig, rettferdig og åpen plattform.

Rapporter

TikTok publiserer regelmessige åpenhetsrapporter for å gi innsyn i hvordan vi ivaretar fellesskapets retningslinjer og svarer på informasjonsforespørsler fra rettshåndhevere, forespørsler fra myndigheter om å fjerne innhold, samt forespørsler om å fjerne åndsverk. Les mer om hvordan vi jobber for at TikTok skal være en trygg og underholdende plattform.

Les mer
reports

Senter for åpenhet og ansvar

Ved TikToks senter for åpenhet og ansvar får gjester kunnskap om hvordan vi modererer og anbefaler innhold, og hvordan vi sikrer plattformen og beskytter brukernes personvern. I tillegg kan de besøkende se på kildekoden og få kunnskap om hvordan TikToks algoritme fungerer.

Som følge av den pågående coronaviruspandemien, tilbyr vi per i dag virtuelle omvisninger for deler av opplevelsen. Når samfunnet blir trygt igjen, gleder vi oss til å ta imot besøkende ved sentrene for åpenhet og ansvar i Dublin, Los Angeles og Washington D.C.

Les mer
reports

TikTok og ByteDance

TikTok er et flaggskipsprodukt fra ByteDance Ltd., et globalt teknologiselskap som driver en rekke innholdsplattformer som informerer, formidler, underholder og inspirerer mennesker på tvers av språk, kulturer og geografi. Selskapet har 110 000 ansatte og kontorer i over 30 land.

TikTok ble lansert i mai 2017, og er verdensledende på videosnutter i kortformat på mobil. TikTok hjelper mennesker med å finne fellesskap gjennom delte interesser, og gir brukerne et lerret der de kan uttrykke kreativitet og oppdage verden rundt dem. Som global plattform, spenner TikTok seg over de fleste store markeder, med unntak av Kina der ByteDance tilbyr Douyin, en annen app for video i kortformat. TikTok har kontorer verden over, som Los Angeles, Silicon Valley, New York, Dublin, London, Paris, Berlin, Dubai, Singapore, Jakarta, Seoul og Tokyo.

TikTok driver virksomhet gjennom datterselskaper av ByteDance Ltd. som er støttet av globale institusjonelle investorer, som Coatue, General Atlantic, KKR, Sequoia Capital, Susquehanna International og Softbank.

TikToks forpliktelse til menneskerettigheter

Teknologiens verden er en viktig portal til å utøve menneskerettigheter. TikTok har over 1 milliard brukere over hele verden, og disse menneskene representerer en rekke etnisiteter, seksuelle legninger, bakgrunner og livserfaringer. Som et globalt underholdningsselskap har TikTok et ansvar for å sikre at samfunnet blir behandlet med verdighet og grunnleggende respekt når de bruker plattformen vår.
Ansvaret for å sikre menneskerettigheter er delt, for myndighetene har ansvar for å beskytte menneskerettigheter og TikTok og andre virksomheter har et ansvar for å respektere menneskerettigheter. En respekt for menneskerettigheter er avgjørende for at TikTok skal bygge og opprettholde tillit blant ansatte, kreatører, annonsører og andre som er involvert i selskapet.
Vår filosofi er basert på den internasjonale Bill of Human rights (som inkluderer Universal Declaration of Human Rights og International Labour Organisation’s Declaration on Fundemental Principles and Rights at Work), og FNs Guiding Principles on Business and Human rights. Som en del av vår forpliktelse jobber vi for å respektere menneskerettigheter gjennom hele virksomheten, og å overholde gjeldende lover og reguleringer som fremmer menneskerettigheter der vi opererer globalt. Vi evaluerer kontinuerlig virksomheten for å identifisere, vurdere og adressere fremtredende trusler mot menneskerettigheter, og også involvere sentrale interessenter så vi kan prioritere sentrale områder der vi kan ha størst positiv innvirkning.

Åpenhetsoppdateringer