Skip to main content
Ämnen

Självmord och självskadebeteende

TikTok bryr sig

TikTok är ett positivt och stödjande community. Vi hoppas att alla danser, sånger, söta djur och komedi sprider glädje till människor på vår plattform.

Ibland kan ensamhet och stress vara svårt att undvika. Om du eller någon som står dig nära går igenom en svår period eller har tankar på att skada sig själv vill vi att du ska veta att vi finns här för att hjälpa dig.


Vad TikTok gör för att stödja och skydda våra användare

Vi prioriterar TikTok-communityts säkerhet och välbefinnande. Våra regler är framtagna för att hjälpa människor i behov av känslomässigt stöd från experter.

  • Vi tillåter inget innehåll som avbildar, främjar, normaliserar eller glorifierar aktiviteter som kan leda till självmord eller självskadebeteende. Vi tillåter inte heller att användare delar innehåll som visar att de deltar, eller uppmanar andra att delta, i farliga aktiviteter som kan leda till allvarliga skador eller död. Vi stöttar våra medlemmar om de vill dela sina personliga upplevelser och hitta stöd inom communityt när det gäller dessa frågor. Ta reda på mer
  • Vi visar inget som innehåller självskaderelaterat beteende vid sökning på relaterade ord. Istället vill vi stödja våra användare genom att tillhandahålla resurser och tillgång till hjälplinjer för mentalt stöd. Vi hänvisar till självmordslinjer och andra lokala aktörer som kan vara till hjälp.
  • TikTok samarbetar med experter inom mental hälsa för att kontinuerligt utveckla vårt arbete och våra regler.
  • Om vårt agerande kan hjälpa en användare som riskerar att skada sig, kan TikTok-teamet även komma att larma den lokala nödhjälpen.

Resurser

Om du eller någon du känner lider av psykisk ohälsa finns det hjälp att få.