Skip to main content
Onderwerpen

Zelfmoord & Zelfbeschadiging

TikTok zorgt

TikTok is een positieve en ondersteunende community. We hopen dat de coole dansjes, liedjes, schattige dieren, prachtige decors en grapjes, mensen op ons platform kunnen blij maken.

Maar soms zijn eenzaamheid en stress moeilijk te vermijden. Als jij iemand kent die het moeilijk heeft of aan zelfbeschadiging denkt, willen we dat je weet dat we er zijn om je te helpen.


Wat TikTok doet om onze gebruikers bij te staan en te beschermen

De veiligheid en het welzijn van de TikTok-community is onze prioriteit. Ons beleid is erop gericht mensen bij te staan die het moeilijk hebben en toegang te bieden tot deskundige emotionele hulp.

  • We staan geen content toe die activiteiten afbeeldt, promoot, normaliseert of verheerlijkt die kunnen leiden tot zelfmoord of zelfbeschadiging. We staan ook niet toe dat gebruikers content delen waarin zij deelnemen aan, of anderen aanmoedigen om deel te nemen aan gevaarlijke activiteiten die kunnen leiden tot ernstig letsel of de dood. We ondersteunen wel de leden van onze community die hun persoonlijke ervaringen met deze onderwerpen op een veilige manier delen, om zo het bewustzijn te vergroten en steun te vinden in de community. Meer informatie
  • We zullen geen aan zelfbeschadiging gerelateerde content laten zien bij zoekopdrachten naar gerelateerde termen. In plaats daarvan willen we onze gebruikers bijstaan door hulpbronnen en toegang tot hulplijnen te bieden. We tonen de telefoonnummers van de regionale zelfmoordpreventielijn en aanvullende lokale hulpbronnen die hulp kunnen bieden.
  • TikTok werkt samen met deskundigen op het gebied van emotionele gezondheid om ons beleid en onze aanpak voortdurend te verbeteren.
  • In het geval dat onze interventie een gebruiker zou kunnen helpen die het risico zou kunnen lopen zichzelf iets aan te doen, kan het TikTok-team ook de lokale hulpdiensten waarschuwen.

Hulpbronnen

Als jij of iemand die je kent het emotioneel moeilijk heeft, is er hulp beschikbaar.