Skip to main content
Veiligheidspartners

Veiligheids​partners

Wij werken regelmatig samen met deskundigen op het gebied van online beveiliging, welzijn, digitale geletterdheid en veiligheid voor gezinnen, om ons beleid, producten, advies en de hulpmiddelen die wij onze community bieden, te verbeteren.

Programma’s

TikTok werkt samen met experts uit de branche, niet-gouvernementele organisaties en brancheverenigingen over de hele wereld in ons streven naar een veilig platform voor onze community. We werken samen met organisaties in verschillende regio’s om best practices te delen, programma’s op te zetten en ideeën uit te wisselen over veiligheidsgerelateerde onderwerpen.

Fact-checking programma’s

In samenwerking met Agence France-Presse (AFP), Animal Político, Estadão Verifica, Lead Stories, Logically, Newtral, Facta, Politifact, SciVerify, Teyit & Vishvas News, en Deutsche Presse-Agentur (Duits persagentschap).

Wij zetten ons in voor de bestrijding van gevaarlijke misinformatie. Onze factchecking-partners helpen bij het beoordelen en evalueren van de juistheid van content in 55 landen. Als wordt bevestigd dat de content onjuist is, verwijderen we deze van ons platform en stellen we de maker ervan op de hoogte. Als de resultaten van de factcheck geen uitsluitsel geven, beperken we de verspreiding van de video in de For You-feed van iedereen. Lees meer over onze inspanningen in de VS  en Asia Pacific.

Body inclusiviteit

In samenwerking met Beat

TikTok verbindt mensen die op zoek zijn naar ondersteuning met belangrijke bronnen rechtstreeks vanuit onze app. Via zoekopdrachten en hashtags – voor zoektermen die door Beat zijn opgegeven, of die in verband worden gebracht met onveilige inhoud die we van ons platform hebben verwijderd – verwijzen we door naar de hulplijn van Beat, waar Beat onze community vervolgens kan voorzien van vertrouwelijke ondersteuning, hulpmiddelen en bronnen. Meer informatie

Schermtijdbeheer

We hebben samengewerkt met de makers van TikTok om onze in-feed herinneringen voor schermtijdbeheer te lanceren. Deze editie van onze veiligheidsvideo’s in de serie “You’re in Control”  herinnert mensen eraan een pauze te nemen en tijd weg van hun scherm door te brengen, en biedt een informatieve blik op enkele van onze veiligheidsfuncties en best practices. Meer informatie

Gewelddadig extremisme tegengaan

In samenwerking met Tech Against Terrorism.

TikTok neemt een compromisloos standpunt in tegen gewelddadig extremisme op of buiten ons platform. Het is onze missie om creativiteit te inspireren enplezier te brengen. Elke poging om geweld te promoten druist in tegen onze missie en onze waarden. Wij zijn er trots op lid te zijn van Tech Against Terrorism. Deze organisatie ondersteunt de technologie-industrie bij het aanpakken van terroristische uitbuiting op het internet, met inachtneming van de mensenrechten.

Het lidmaatschap van Tech Against Terrorism biedt praktische en operationele ondersteuning aan de vertrouwens- en veiligheidsteams die moeten voorkomen dat gewelddadige extremisten ons platform gebruiken om schade aan te richten. We zijn deze samenwerking aangegaan om ons beleid te versterken en op de hoogte te blijven van actuele trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.


Veiligheidshulpmiddelen

Als jij of iemand die je dierbaar is een moeilijke tijd doormaakt, neem dan contact op met een organisatie die je de steun kan bieden die je nodig hebt.

Wereldwijd

Family Online Safety Institute

Internet Watch Foundation

WePROTECT Global Alliance

Lokale