Veiligheids​partners

Bijgewerkt: 20 juni 2024

Wij werken regelmatig samen met deskundigen op het gebied van online beveiliging, welzijn, digitale geletterdheid en veiligheid voor gezinnen, om ons beleid, producten, advies en de hulpmiddelen die wij onze community bieden, te verbeteren.

Programma’s

TikTok werkt samen met experts uit de branche, niet-gouvernementele organisaties en brancheverenigingen over de hele wereld in ons streven naar een veilig platform voor onze community. We werken samen met organisaties in verschillende regio’s om best practices te delen, programma’s op te zetten en ideeën uit te wisselen over veiligheidsgerelateerde onderwerpen.

Fact-checking programma’s

In samenwerking met Australian Associated Press (AAP), Agence France-Presse (AFP), Animal Político, Code for Africa, dpa Deutsche Presse-Agentur, Estadão Verifica, Facta, Lead Stories, Logically, Newschecker, Newtral, PolitiFact, Reuters, Science Feedback en Teyit

Wij zetten ons in om schadelijke desinformatie te bestrijden. Onze factcheckingpartners helpen bij het beoordelen van de juistheid van content in meer dan 60 markten. Als content ons desinformatiebeleid schendt, verwijderen we de content van ons platform en stellen de maker ervan op de hoogte, of de content worden voor niemand meer aanbevolen in ‘Voor jou’-feeds. Als de resultaten van de factchecking niet overtuigend zijn, kunnen we een melding toevoegen om kijkers te laten weten dat de content niet kan worden onderbouwd en dat je moet nadenken voordat je mogelijk verkeerde informatie deelt.

Body inclusiviteit

In samenwerking met Beat

TikTok verbindt mensen die op zoek zijn naar ondersteuning met belangrijke bronnen rechtstreeks vanuit onze app. Via zoekopdrachten en hashtags – voor zoektermen die door Beat zijn opgegeven, of die in verband worden gebracht met onveilige inhoud die we van ons platform hebben verwijderd – verwijzen we door naar de hulplijn van Beat, waar Beat onze community vervolgens kan voorzien van vertrouwelijke ondersteuning, hulpmiddelen en bronnen. Meer informatie

Schermtijdbeheer

We hebben samengewerkt met de makers van TikTok om onze in-feed herinneringen voor schermtijdbeheer te lanceren. Deze editie van onze veiligheidsvideo’s in de serie “You’re in Control”  herinnert mensen eraan een pauze te nemen en tijd weg van hun scherm door te brengen, en biedt een informatieve blik op enkele van onze veiligheidsfuncties en best practicesMeer informatie

Gewelddadig extremisme tegengaan

In samenwerking met Tech Against Terrorism

TikTok neemt een compromisloos standpunt in tegen gewelddadig extremisme op of buiten ons platform. Het is onze missie om creativiteit te inspireren enplezier te brengen. Elke poging om geweld te promoten druist in tegen onze missie en onze waarden. Wij zijn er trots op lid te zijn van Tech Against Terrorism. Deze organisatie ondersteunt de technologie-industrie bij het aanpakken van terroristische uitbuiting op het internet, met inachtneming van de mensenrechten.

Het lidmaatschap van Tech Against Terrorism biedt praktische en operationele ondersteuning aan de vertrouwens- en veiligheidsteams die moeten voorkomen dat gewelddadige extremisten ons platform gebruiken om schade aan te richten. We zijn deze samenwerking aangegaan om ons beleid te versterken en op de hoogte te blijven van actuele trends en wetenschappelijke ontwikkelingen.


Veiligheidshulpmiddelen

Als jij of iemand die je dierbaar is een moeilijke tijd doormaakt, neem dan contact op met een organisatie die je de steun kan bieden die je nodig hebt.

Wereldwijd

Lokale


Content Advisory Council

De Content Advisory Council brengt een groep onafhankelijke online veiligheidsexperts en opinieleiders samen die ons kunnen helpen bij het ontwikkelen van toekomstgericht beleid en programma’s die niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakken, maar ook vooruit plannen voor de volgende reeks problemen die onze branche zal gezicht.

De raadsleden die we hebben verzameld, vertegenwoordigen een breed scala aan achtergronden en perspectieven, en hebben een groot deel van hun leven besteed aan het onderzoeken, bestuderen en analyseren van kwesties die relevant zijn voor online platforms zoals TikTok, zoals de veiligheid van kinderen, aanzetten tot haat, verkeerde informatie en pesten. We werken samen met onze Council om onverbloemde meningen over en advies te krijgen over ons beleid en onze praktijken terwijl we voortdurend werken aan verbetering. We zijn verheugd om leden te hebben die juridische, regelgevende en academische expertise vertegenwoordigen, evenals de behoeften en perspectieven van onze diverse gemeenschap. Meer informatie