Skip to main content
TikTok LogoTikTok Logo
Overzicht

Communityrichtlijnen

Overzicht

Laatst bijgewerkt: maart 2023

Het is onze missie om een inspiratiebron te zijn en vreugde te brengen. Wij streven ernaar menselijke creativiteit te stimuleren en wereldwijd een bron van entertainment en inspiratie te zijn. We verwelkomen mensen van over de hele wereld, die naar TikTok komen om een diversiteit aan ideeën, makers en producten te ontdekken, en om daarnaast in contact te komen met anderen in onze community.

We hebben communityrichtlijnen opgesteld met regels en normen voor het gebruik van TikTok om te zorgen voor een veilige, betrouwbare en inspirerende ervaring. De richtlijnen zijn van toepassing op alles en iedereen op ons platform. Ze zijn gebaseerd op internationale wettelijke kaders, optimale werkwijze in de sector, en input van onze community, deskundigen op het gebied van veiligheid en volksgezondheid en onze regionale adviesraden. We passen onze richtlijnen continu aan om nieuwe risico’s en potentieel leed als gevolg van mogelijke ontwikkelingen aan te pakken.

Onze aanpak van contentmoderatie is gebaseerd op vier pijlers:

  1. content die onze regels overtreedt van het platform verwijderen;
  2. een leeftijdsbeperking hanteren voor volwassen content, zodat deze alleen wordt bekeken door volwassenen (18 jaar en ouder);
  3. handhaven van Voor jou-feed-geschiktheidsnormen om ervoor te zorgen dat alle content die door ons aanbevelingssysteem wordt gepromoot, geschikt is voor een breed publiek;
  4. onze community empoweren met informatie en middelen.

Onze richtlijnen zijn per onderwerp opgesteld, met elke regel vetgedrukt. Onder elke sectie kun je klikken op ‘Meer informatie’ klikken voor definities, specifieke voorbeelden en toelichtingen op veel voorkomende vragen over wat is toegestaan. Houd er rekening mee dat de voorbeelden niet alles dekken. (We vermelden dit vooraf, zodat je niet steeds de zin ‘met inbegrip van, maar niet beperkt tot’ hoeft te lezen.)

Als je ooit twijfelt over wat je moet delen, houd dan deze kernwaarde in gedachten: ‘wees aardig en behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden’. Bedankt dat je meehelpt om van TikTok een plek te maken waar iedereen zich welkom voelt!

Om onze community zowel veilig als levendig te houden, moeten we het juiste evenwicht vinden tussen het mogelijk maken van vrije meningsuiting en het voorkomen leed. We doen dit door een mix van veiligheidsprocedures, van het ontwikkelen van regels en normen die we handhaven tot het ontwikkelen van platformnormen en middelen die onze communityleden meer zeggenschap en keuzevrijheid geven.

  1. Content die in strijd is met de richtlijnen verwijderen. Iedereenwordt lid van TikTok met de mogelijkheid om vrij content te delen op ons platform. We hebben echter regels met betrekking tot schadelijke content die we niet toestaan. We proberen alle content te verwijderen die onze regels schendt, of die nu openbaar of privé is geplaatst. Hoewel we ons best doen om onze regels te handhaven, kunnen we niet garanderen dat alle op TikTok gedeelde content voldoet aan onze Gebruiksvoorwaarden of Communityrichtlijnen. Als iemand ernstige of herhaalde overtredingen maakt, blokkeren we het account. Informatie over handhaving op accountniveau vind je hier.
  2. Een leeftijdsbeperking hanteren voor volwassen content. De variëteit van de op TikTok gedeelde content is enorm, wat bijdraagt aan de rijke diversiteit van de ervaring. Niet alles is echter geschikt voor het jongere publiek. We beperken volwassen content, zodat deze alleen wordt bekeken door volwassenen van 18 jaar en ouder. Een overzicht van content met leeftijdsbeperking vind je hier.
  3. Handhaven van Voor jou-feed-geschiktheidsnormen. De Voor jou-feed (For You feed, FYF) biedt kijkers de kans om nieuwe content te ontdekken en contentmakers om een nieuw publiek te bereiken. Promotie door ons aanbevelingssysteem is echter niet gegarandeerd. Content die niet geschikt is voor een breed publiek komt niet in aanmerking voor de Voor jou-feed. Een samenvatting van deze normen vind je hier.
  4. Onze community empoweren. We willen dat je over de juiste informatie beschikt om je ervaring op TikTok te beheren. Voor bepaalde content voegen we labels, ‘opt-in’-schermen of waarschuwingen toe om je meer context of informatie te geven. Onze veiligheidstoolkit helpt je om content met specifieke hashtags of reacties die je liever niet ziet, weg te filteren. We bieden ook account controles en functies in de app met veiligheidsmiddelen.

Volgende artikel

Communityprincipes

Volgende lezen