TikTok LogoTikTok Logo

Közösségi irányelvek

Áttekintés

Közzététel: 2024. április 17.

Hatályba lép: 2024. május 17.

A TikTok a szórakozás és a gyarapodás forrása, ahol mindenki új dolgokat fedezhet fel, alkothat, és kapcsolatba léphet másokkal a világ minden tájáról. Küldetésünk, hogy ösztönözzük a kreativitást, és örömet csempésszünk a mindennapokba.

Közösségi irányelveinket azért dolgoztuk ki, hogy befogadó, biztonságos, szórakoztató élményt nyújtsunk felhasználóinknak. Az irányelvek mindenkire és mindenre vonatkoznak a platformunkon. Magukban foglalják többek között a TikTokon engedélyezett tartalmakra és műveletekre vonatkozó szabályokat, valamint a For You feedben (FYF) engedélyezett dolgokra vonatkozó előírásokat. Az új kockázatok és károk kezelése érdekében az irányelveket folyamatosan frissítjük.

Az egyszerűbb átolvasás érdekében az irányelveket témakörök szerint rendeztük, a szabályokat pedig félkövérrel emeltük ki. Az egyes részek alatt látható További információk lehetőségre kattintva meghatározásokat és példákat, valamint pontosításokat tekinthetsz meg a gyakori kérdésekre vonatkozóan. A példák nem mindenre terjednek ki (ezt azért közöljük itt, hogy ne kelljen újra és újra elolvasnod a „többek között, de nem kizárólagosan”kifejezést). Ha kétséged merül fel egy megosztandó tartalommal kapcsolatban, kérünk, legyél kedves, és úgy bánj másokkal, ahogyan szeretnéd, hogy veled bánjanak.

Köszönjük, hogy segítesz abban, hogy a TikTok mindenki számára barátságos hely maradjon!

A tartalmak moderálása

A platformunk biztonságos, megbízható és lendületes jellegének megőrzéséhez fontos, hogy megteremtsük a kreatív önkifejezés és a kármegelőzés egyensúlyát. A megfelelő egyensúly megteremtése érdekében biztonsági eljárások egy adott kombinációját alkalmazzuk:

Eltávolítjuk a nem engedélyezett tartalmakat

Mindenki, aki csatlakozik a TikTokhoz, szabadon oszthat meg tartalmakat a platformon. Azokat a tartalmakat azonban eltávolítjuk, amelyek megítélésünk szerint sértik a szabályainkat – függetlenül attól, hogy nyilvánosan vagy privát tartalomként közölték őket.

Korlátozzuk a kiskorúak által megtekintésre nem alkalmas tartalmakat

A platformunkon számos különböző tartalom közlését engedélyezzük, azonban azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindegyik alkalmas a fiatalabb nézők számára. A kiskorúak számára nem feltétlenül ajánlott tartalmakat korlátozzuk, hogy kizárólag felnőttek (18 éves vagy idősebb személyek) tekinthessék meg azokat. A korlátozott tartalmak összefoglalója itt található.

Alkalmatlanként jelöljük meg azokat a FYF-tartalmakat, amelyek nem felelnek meg az előírásainknak

A FYF remek lehetőség arra, hogy új tartalmakat fedezz fel és új közönségeket érhess el, azonban nem garantált, hogy minden tartalom ajánlott jelölést kap. Az előírásainknak meg nem felelő tartalmak alkalmatlanok a FYF-en való megjelenítésre. Az erre vonatkozó előírások összefoglalója itt található.

Információkkal, eszközökkel és erőforrásokkal erősítjük közösségünket.

Szeretnénk biztosítani, hogy a megfelelő információkkal rendelkezz a TikTok-on szerzett élményeid kezeléséhez. A bővebb kontextus biztosítása érdekében címkéket, „feliratkozási” képernyőt vagy figyelmeztető információkat adhatunk a tartalmakhoz. A biztonsági eszközkészletünk segítségével kiszűrheted azokat a konkrét hashtagekkel vagy hozzászólásokkal rendelkező tartalmakat, amelyek megtekintése kellemetlen lenne számodra, emellett pedig fiókvezérlő eszközöket és biztonsági erőforrásokkal rendelkező, alkalmazáson belüli funkciókat is kínálunk.