Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

vammaisettytot

vammaisettytot

18Following
303Followers
1115Likes

Suomen ensimmäinen vammaisilta tytöiltä vammaisille tytöille tehty media ❤️

Tiiäksä mikä on Vammaiset Tytöt? ❤️ Tätä videota saa jakaa, erityisesti muille vammaisille tytöille! 🦾

Videon kuvailuteksti:

Videon vasemmassa alakulmassa on Vammaisten Tyttöjen tuottaja, vaaleaihoinen Maija, jolla on päällään musta poolopaita, rengaskorvakorut ja silmälasit. Hänellä on vaaleat hiukset puolinutturalla.

Taustalla on vaihtuvat kuvat jossa tekstii turkoosilla taustalla:

1. Mikä on vammaiset tytöt?
2. Meidän kalevala x vammaisettytot.fi-logo
3. Suomen ainoa vammaisilta tytöiltä vammaisille tytöille tehty media! (kruunuemoji)
4. Alusta kohtaamisille, oman elämän näkyväksi tekemiselle, esikuville ja nähdyksi tulemiselle!
5. 13-29-vuotiaille itsensä vammaiseksi määritteleville tytöille - sukupuolen moninaisuus huomioiden!
6. Zoom-tapaamisia, WhatsApp-ryhmä, ihana yhteisö ja yhdessä median tekemistä!
7. Teksti: Tervetuloa mukaan! <3 sekä kalevala x vammaisettytot.fi logo!
Vammaiset tytöt pääsi haastattelemaan upeaa vammaista esikuvaa, elokuvaohjaaja Ella Glendiningia. Hänen elokuvansa "Is There Anybody Out There?" esitettin Espoo Ciné-elokuvafestivaaleilla, ja se on henkilökohtainen dokumenttielokuva ohjaajan omasta matkasta vammaisvertaistuen löytämiseksi.

Tässä videon kirjallinen kuvailutulkkaus:
Ensimmäisenä turkoosilla taustalla teksti jonka ympärillä kimallusemojit: "Vammaiset tytöt haastattelee: Ella Bee Glendining."
Videolla Ella istuu hotellihuoneen sängyllä ja nojaa tyynyihin sängynpäädyssä. Hänellä on lyhyet vaaleat hiukset, vaalea iho, hoop-korvakorut ja septum-nenäkoru. Hänellä on päällään punainen hihaton mekko, kaulassa ketjukaulakoru ja toisessa kädessä ylempänä tatuointi, jossa lintu istuu oksalla ja ranteessa hyönteistatuointi. Hän puhuu videolla hymyillen.

Käännöstekstitykset englannista suomeen tekstimuodossa:

Nimeni on Ella Glendining ja olen 31-vuotias. Olen käsikirjoittaja-ohjaaja, ja minua inspiroi... Ihmiset, jotka uskaltautuvat puhumaan rehellisesti ja omistautuvat kertomaan tarinansa poikkeuksellisella ja odottamattomalla tavalla.

Elokuvani nimi on "Is there anybody out there?" ja se on henkilökohtainen dokumenttielokuva minun pyrkimyksestäni löytää muita ihmisiä joilla on sama vamma kuin minulla. Mutta se on oikeastaan rakkauskirjeeni vammaisyhteisölle, ja varsinainen juhlistus.

Lempiasiani vammaisuudessa on se, kuinka intohimoisesti suhtaudun vammaisuuteen. Rakastan sitä tunnetta, että minulla on merkittävä liike, johon voin heittäytyä täysillä. Lempiasiani siinä että olen vammainen nainen on se, että pääsen monesta helpolla. Voin siis räpytellä ripsiäni ja saada kaikenlaista ilmaista tavaraa, päästä jonon ensimmäiseksi... Se on mahtavaa (Ella hymyilee)! Positiivinen syrjintä (Ella näyttää peukkua).

Vammaisten naisten ja tyttöjen välinen yhteisöllisyys on mielestäni kaikki kaikessa.
Se on asia, joka on minulle kaikkein tärkeintä. Tärkeimmät suhteet elämässäni ovat vammaisten naisystävieni kanssa. Se on kaunis kokemus. (Ella hymyilee lämpimästi.)

Sen jälkeen, kun elokuvani on julkaistu maailmalla, vammaisyhteisön vastaanotto on ollut niin, niin, niin ylivoimaisen positiivista. Enkä voi edes sanoin kuvailla, miten innostavaa minulle on, että elokuvani todella tavoittaa ihmisiä ja puhuttelee heitä. Ihmisiä, joita varten sen tein. Olen siis hyvin onnellinen, että pääsen jatkamaan työtäni elokuvantekijänä, joka tekee taidetta vammaisyhteisöllemme.
The beauty of: Vammaiset tytöt 🩷

Kuvatulkkaus: 22 videoklippiä vaihtuu musiikin tahdissa. Videoissa 9 nuorta vammaista naista näyttävät elämäänsä. Lilja nojaa puuhun kalliolla istuen. Pyörätuoli rantahiekassa. Koira nuolee hymyilevän Oonan poskea. Greta ajaa sähköpyörätuolilla metsätietä syys-maisemassa. Elena virkkaa ja hänen niskansa nytkähtää hieman oikealle. Ronja ui ja keppi koskettaa hänen päätään merkiksi, että altaan reuna lähestyy. Katariina iloitsee Pridessa. Tiina hymyilee lentokoneen ikkunapaikalla. Anniina esittelee keltaista mekkoa pyörähtäen. Maija tanssii ulkona. Lilja ja Greta tanssivat konsertissa. Sara liikkuu keppien kanssa. Greta nauraa ruohikolla istuen. Lilja hymyilee ylioppilaslakki päässä. Tiina hymyilee pyörätuolissa kirjakaupassa. Kissa istahtaa pyörätuolin istuimelle. Elena keinuu ja taputtaa käsiä. Greta hymyilee metsäisessä rannassa sähköpyörätuolia hitaasti kääntäen. Maija hyppii ja laulaa konsertissa tuhansien ihmisten joukossa. Katariina, Lilja ja Tiina hyppelehtivät ja kulkevat sateisessa pride-kulkueessa. Elena pyörähtää manuaali-pyörätuolissa. Eduskuntatalon portailla makaa ihmisiä protestoimassa.
Ääni: September (Instrumental) - Sparky Deathcap. Hiljainen ja rauhallinen kaunis musiikki alkaa, kun Lilja laskee päänsä puun runkoa vasten. Musiikki on soitettu kielisoittimilla näppäillen.

#vammaisuus #vammaisettytöt #thebeautyof #fyp
Get TikTok App