Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

tillskararakademin

Tillskärarakademin i Göteborg

175Following
21Followers
52Likes

TILLSKÄRARAKADEMIN I GÖTEBORG www.tillskararakademin.se

FRIHAMNSDAGARNA 2023  •  31 augusti–2 september

 

Upptäck framtidens textila kreatörer!

Tillskärarakademin i Göteborg ställer ut experimentellt mode i samarbete med Björkåfrihet.

 

Välkommen till en utställning som ger en glimt av framtiden, där kreativitet och innovation har fullt spelrum. I utställningen »Skala, Volym, Förskjutning« ges du inblick i hur framtidens textila visionärer skapar ett hållbart mode som går bortom det förutsägbara. Förstaårsstudenter från programmen »Modist, 400 P« och »Skräddare – Herr, Dam och Klänning, 600 P« på Tillskärarakademin i Göteborg, har designat skulpturala plagg och hattar – som de tillverkat genom att dekonstruera avlagda kläder. Med hjälp av uppfinningsrikedom och experimentella tekniker omvandlas de oönskade plaggen till unika mästerverk. I projektet ges inga estetiska pekpinnar eller krav på funktionalitet och studenterna får lika stor användning av sina hantverkskunskaper som sin kreativitet, då de tacklar komplexa konstruktioner och material.

Projektet är ett samarbete med Björkåfrihet. 

 

ADRESS: Frihamnen, Göteborg, Glaspaviljongen, »Fadime«.

Torsdag 31 augusti, kl 09–16 (entrén öppnar 08.30)

Fredag 1 september, kl 09–16 (entrén öppnar 08.30) 

Lördag 2 september, kl 12–16 (entrén öppnar 11.30)

Tillskärarakademins utställning finns på plats alla dagar.
Frihamnsdagarna är gratis att besöka och det behövs ingen biljett.

 

MATERIAL: Björkåfrihet @_bjorkafrihet_

FOTO: Daniel Grizelj @daniel_grizelj_photography

MUA: DBGY Gårda Stylist @dbgygardastylist

 

Tillskärarakademin i Göteborg, grundat 1947, erbjuder fem heltidsprogram inom textila hantverk. Här formas framtidens skräddare, mönsterkonstruktörer, modister och modedesigners genom utbildning i områden som sömnad, mönsterkonstruktion, scenkostym och designprocess. Våra studenter utrustas med både de klassiska hantverksfärdigheterna och den senaste tekniken. Tillskärarakademin i Göteborg är en del av Textile Movement som spelar en aktiv roll i den progressiva plattformen för förändring inom textil och mode, främjar den cirkulära omställningen och lyfter framtidens talanger. 

 

#tillskararakademingbg #tillskararakademin #björkåfrihet #mode #dbgy #göteborg #fashion #remake #fashiondesign #frihamnsdagarna #hatt #skräddare #modist #utställning #sustainablefashion #circularfashion #sculpturalhat #diyhats #creativeremake #hållbartmode #danielgrizeljphotography #textilemovement
Get TikTok App