Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

tedxpatras

TEDxPatras

3Following
49Followers
194Likes

Powered by active volunteers, forging unique, educational & inspiring.

Πώς οι διάφορες μορφές των μέσων ενημέρωσης μπορούν να συνεργαστούν για την ερευνητική δημοσιογραφία, τον έλεγχο της ακρίβειας των γεγονότων και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης; Πώς τα διαφορετικά μέσα μπορούν να συμβάλλουν με συμπληρωματικό τρόπο για την ενδυνάμωση του δημόσιου διαλόγου και τη διασφάλιση της αλήθειας;

Αυτή η δυναμική συζήτηση στην Εναλλακτική Σκηνή του
#TEDxPatras 2023 θα εξερευνήσει τον ρόλο των social media, της ψηφιακής δημοσιογραφίας και τη δύναμη της εικόνας. Η Ρένα Κροκίδα, Commercial Director, Liquid Media, ο Διονύσης Μηλέσης, Chief Marketing Officer, IONIAN TV, και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Διευθυντής του Peloponnisos FM 104,1 και Δημοσιογράφος της Εφημερίδας “Πελοπόννησος”, θα συζητήσουν πώς τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να συνεργαστούν για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Θα αναλύσουν πώς η δημοσιογραφία συνεχώς εξελίσσεται στον δυναμικό κόσμο της πληροφορίας και της τεχνολογίας, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της παραπληροφόρησης και των fake news.

Τη συζήτηση συντονίζει η Λίνα Ιντζεγιάννη, Creative Copywriter.

👉 Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων: 2023.tedxpatras.com.

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin
Ο Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias ανεβαίνει στη σκηνή #TEDxPatras 2023, φέρνοντας στο φως τη μαγεία της τέχνης και της αλληλεπίδρασής της με τις διάφορες πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Η τέχνη αποτελεί έναν παντοδύναμο καμβά που αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένας θαυμαστός διάλογος μεταξύ της καρδιάς και του μυαλού, ένας καταλύτης που πυροδοτεί βαθιές σκέψεις και παρακινεί τις κοινωνικές μας αλληλεπιδράσεις. Είναι μια γέφυρα που ενώνει πολιτισμούς και γενιές, μεταφέροντας ιδέες και αξίες.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς θα μοιραστεί πώς η τέχνη ενσαρκώνει ταυτόχρονα τον προβληματισμό και την έκφραση, διερευνώντας τον τρόπο που μας εμπνέει, μας προκαλεί και μας ενώνει, η οποία παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει ως μια γλώσσα που επικοινωνεί εμπειρίες, όνειρα και φιλοδοξίες.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας για να ακούσετε από κοντά την ομιλία του: https://bit.ly/3GqdH5R

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
⏳️Αντίστροφη μέτρηση για το #TEDxPatras 2023!

‼️Τα εισιτήρια εξαντλούνται και απομένουν λίγες θέσεις διαθέσιμες!

💡Μια ημέρα γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες συζητήσεις, πολλές συνδέσεις, ιδιαίτερες γεύσεις και μοναδικές εκπλήξεις!
👉Εξασφαλίστε τη θέση σας εδώ: https://bit.ly/48NbONz

📆9/12 📍@ conferupatras

#TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks #BridgingWithin
Μια δυναμική συζήτηση έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή του #TEDxPatras 2023 για τη γεφύρωση του κενού μεταξύ της βιομηχανίας και των ερευνητικών οργανισμών, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα.

Ο Αριστείδης Λάλος, Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων του ΕΚ “Αθηνά”, και ο Κωνσταντίνος Μουστάκας, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών, θα συζητήσουν το πλαίσιο συνεργασίας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ερευνητικοί φορείς και οι βιομηχανικοί εταίροι.

👉 Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων: 2023.tedxpatras.com.

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin
Η επικοινωνία αποτελεί τον θεμελιώδη πυλώνα για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Με το να γεφυρώνουμε το εσωτερικό μας κενό, ανοίγουμε τον δρόμο για εξωτερική επιτυχία και ολοκλήρωση. Στην ομιλία της στο #TEDxPatras 2023, η Thomai Gklarou-Stavropoulou θα αναδείξει τη μεταμορφωτική δύναμη της επικοινωνίας, ενθαρρύνοντάς μας να την υιοθετήσουμε ως μέσο αυτογνωσίας και ανάδειξης των δυνατοτήτων μας.

Η Θωμαή εντάχθηκε στη Google το 2020 και σήμερα είναι Sector Lead, διευθύνοντας την ομάδα πωλήσεων που καλύπτει την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Επικεντρώνεται κυρίως στη συνεργασία με κορυφαίους διαφημιστές με στόχο τη μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών τους αποτελεσμάτων μέσω των διαφημιστικών λύσεων της Google με βιώσιμο τρόπο.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας για να ακούσετε από κοντά την ομιλία της: https://bit.ly/47qI0W5

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Τι πρέπει να αλλάξει στον σχεδιασμό και τη λειτουργία υποδομών και τη διαχείριση οικοσυστημάτων για την αντιμετώπιση πλημμυρών και δασικών πυρκαγιών μετά από τις τεράστιες πυρκαγιές και τις πλημμύρες των τελευταίων μηνών στην Ελλάδα; Υπάρχουν “δύσκολες αλήθειες” που πρέπει να ακουστούν δυνατά, για το κλίμα, για την ανθεκτικότητα, για το περιβάλλον και τις προτεραιότητες μας ως κοινωνία; Τι πρέπει να προσεγγίσουν διαφορετικά οι επιστήμονες και τι να κάνουν οι πολίτες;

Μια δυναμική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην Εναλλακτική Σκηνή του
#TEDxPatras για τα διλήμματα και τις προκλήσεις μιας ζωής σε ένα κλίμα μου αλλάζει. Ένα ταξίδι από τη θεωρία στην πράξη, για τη πραγματική σημασία της ανθεκτικότητας και την ανάγκη μιας προσαρμογής που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής του WWF Greece και ο Χρήστος Μακρόπουλος, Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ηλίας Καραχάλιος, Ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.).

👉 Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων: 2023.tedxpatras.com.

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin
Σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο και, παρά την τεχνολογική πρόοδο, όλο και πιο αποσυνδεδεμένο κόσμο, μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις τη σύνδεση μέσα σου και με τους γύρω σου. Μια σειρά από περιπτώσεις ανθρώπων με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο, που αλληλεπιδρούν σε συχνά ασυνήθιστες συνθήκες, δείχνει ότι οι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη είναι πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν απ’ ό,τι νομίζουμε και μπορούν να επαναφέρουν την ελπίδα για την ‘ανθρωπιά’ στην ανθρωπότητα.

Ο Tasos Karantakos αποκαλύπτει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του στο
#TEDxPatras 2023, μοιράζοντας μαζί μας τις περιπέτειές του από τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στην περιήγησή του ανά τον πλανήτη, ο Τάσος έχει συναντήσει και καταγράψει τις πιο απόμακρες και πολλές φορές ακραίες ιστορίες όπως: ο πόλεμος στην Ουκρανία, η υπεραλίευση στο Μεξικό, οι απομακρυσμένες φυλές στη Δυτική Μιανμάρ, τα φερόμενα στρατόπεδα μαγισσών στη Γκάνα, οι αγορές όπλων στο Πακιστάν, η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδονησία και πολλά άλλα.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας για να ακούσετε από κοντά την ομιλία του: http://bit.ly/46Fh6s9

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Ο Stelios Tsoukias / Στέλιος Τσουκιάς γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Σπούδασε Στατιστική και Μαθηματικά στην Σάμο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας. Για περισσότερα από 5 χρόνια έζησε στο Λονδίνο και συνέχισε να ζει μεταξύ δύο χωρών με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε διαφορετικές κουλτούρες.

Καταγγελτικός, διονυσιακός, «αισθηματίας» και κοινωνικά ανήσυχος, έχει κάνει μια σειρά από επιτυχημένες συναυλίες, έχοντας στις αποσκευές του δύο album, ΑΓΙΟΣ ΨΕΥΤΗΣ (2019) και ΚΟΙΤΑΖΩ ΕΞΩ (2023), με τραγούδια που ήδη έχουν αγαπηθεί από το κοινό σε όλη την Ελλάδα, όπου συναισθήματα, βιώματα και ιδέες, μπλέκονται με φρέσκους ήχους.

Ο Στέλιος Τσουκιάς έρχεται στο
#TEDxPatras 2023 μαζί με τον Ιάσονα Οικονόμου (μπάσο) και τον Θάνο Σταυρίδη (ακορντεόν).

Το μπλουζ αγκαλιάζει την παράδοση, η σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία την αμερικάνικη folk και η καταγγελία τον ερωτισμό, μέσα από τον ηλεκτρισμό μιας μπάντας που θα μας ξεσηκώσει.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας στο 2023.tedxpatras.com!

📅 9/12 📍@ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις νεότερες γενιές γυναικών να κυνηγήσουν τα όνειρά τους; Ποιες είναι οι προκλήσεις κατά τη μετάβαση στην εργασιακή ζωή και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως ο δρόμος προς την ηγεσία θα είναι πάντα ανοιχτός;

Ένα δυναμικό "fireside chat" φτάνει στην Εναλλακτική Σκηνή του
#TEDxPatras για την ενδυνάμωση των γυναικών κατά τη διάρκεια της προσωπικής τους πορείας σε όλα τα στάδια της ζωής τους. Μια διαδρομή από τη νεαρή ηλικία στην εργασιακή ζωή και στην ηγετική σταδιοδρομία.

Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπρόσωποι από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις γυναικών και συγκεκριμένα οι Νίκη Αλεξάνδρου, Συνεπικεφαλής του Lean In Network Greece-Athens, Αγγελική Γαλάνη, Partnerships Manager στο Mexoxo και Σοφία Κολλιοπούλου, Συντονίστρια του Women Act Hub Patras - οι οποίες θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στην προώθηση θετικών αλλαγών.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Ακτύπη, Managing Director στο WE LEAD.

👉 Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων: 2023.tedxpatras.com.

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin
⚡ Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον, μέσω της ενέργειας; Πόσο σημαντική είναι η ενεργειακή ένδεια και η ενεργειακή δημοκρατία για το μέλλον;

Μια δυναμική συζήτηση στην Εναλλακτική Σκηνή του
#TEDxPatras , ανάμεσα σε τρεις εξειδικευμένους ομιλητές με στόχο την ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στις τεχνολογίες ενέργειας, τη δυναμική του υδρογόνου ως έναν υποσχόμενο φορέα ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ως τη βάση των βιώσιμων ενεργειακών πλαισίων και τον τον κρίσιμο ρόλο της αποθήκευσης ενέργειας στη βελτιστοποίηση της χρήσης ασταθών ανανεώσιμων πηγών.

Συμμετέχουν οι:
🎤 Νινέττα Σερέτη, Lawyer - Mediator PhD(c) in Energy Law
🎤 Άλκης Ρωμαίος, Commercial Partnerships Manager Gamechanger Shell Global Solutions

🎤 Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Καλαβρουζιώτης, Founder στην Keon Energy.

Περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων:2023.tedxpatras.com.

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin
Η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη δίνουν στους ανθρώπους υπερδυνάμεις. Μπορούμε πλέον να κατανοούμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας, να συνδεόμαστε και να συνεργαζόμαστε σε έργα και να αναπτύσσουμε νέες λύσεις σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου. Τα κύματα που θα ακολουθήσουν στην τεχνολογία, όπως η κβαντική πληροφορική, το metaverse και το Web3, είναι έτοιμα να μας δώσουν ακόμη περισσότερες υπερδυνάμεις στο μέλλον. Ποιός είναι ο ρόλος του ανθρώπου σε αυτή την εξέλιξη;

Ο Μιχάλης Πετυχάκης είναι Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO) της Orfium και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης. Στο
#TEDxPatras 2023 θα μιλήσει για τη σημασία να εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού όσον αφορά την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας για να ακούσετε από κοντά την ομιλία του: https://bit.ly/3QPpBeA

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
📸 Στιγμές από την Εθελοντική Αιμοδοσία ❤️

Χθες, στο χώρο του
@Dexameni.project στο Δασύλλιο, πραγματοποιήθηκε μια ειδική εκδήλωση αιμοδοσίας σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα, το Blood-e και τη @Fleva Zois . Ήταν μια μέρα γεμάτη αλληλεγγύη και αγάπη, αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία.

🩸 Η ανάγκη για αίμα είναι διαρκής και η συμβολή σας ανεκτίμητη. Το αίμα αποτελεί το θαύμα της ζωής και μόνο μέσω της δωρεάς μπορεί να φτάσει σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!​ 🙏

#TEDxPatras #BridgingWithin #BloodDrive #Blood #Community #GiveBack
🎫 Αποκτήστε τώρα το DONOR ΤICKET και γίνετε θερμός υποστηρικτής του #TEDxPatras 2023!

👉 Ανακαλύψτε τα μοναδικά οφέλη του εισιτηρίου και κλείστε τώρα το εισιτήριο σας!

Ελάτε να εξερευνήσουμε, να συνδεθούμε και να ενεργοποιήσουμε μαζί τις άπειρες δυνατότητες του #BridgingWithin .

👉 Κρατήστε τη θέση σας! bit.ly/48NbONz

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Η Εθελοντική Ομάδα του #TEDxPatras πραγματοποίησε τη δεύτερη ομαδική συνάντησή της στην Πλαζ. Μια συνάντηση που τα είχε όλα!

📷 Ξεκινήσαμε με τη Φωτογράφιση των Εθελοντών. Stay tuned for more!

🏃‍♀️🏃‍♂️Προχωρήσαμε σε ευφάνταστες σκυταλοδρομίες που ο τερματισμός τους χάριζε τις απαντήσεις σε δυο μεγάλα ερωτήματα-γρίφους:

👉Ποιες είναι οι υποομάδες που συνεργάζονται στη μεγάλη εκδήλωση;

👉Ποιες είναι οι βασικές αρμοδιότητες ανά υποομάδα;

Στο τέλος, οι εθελοντές κλήθηκαν να αντιστοιχίσουν το περιεχόμενο των γρίφων, συνεργαζόμενοι με τα μέλη της ομάδας τους.

Δείτε τις φωτογραφίες και αισθανθείτε κι εσείς την απίστευτη ενέργεια των Εθελοντών μας! Σας περιμένουμε να ζήσουμε την εμπειρία του #BridgingWithin το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023!

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks #Volunteers
🎫 Είσαι φοιτητής/τρια και ακόμα το σκέφτεσαι; Εξασφάλισε τώρα τη θέση σου με το STUDENT TICKET και ζήσε από κοντά τη φετινή εμπειρία του #TEDxPatras 2023!

Μια ημέρα γεμάτη συναρπαστικές ομιλίες, παράλληλες συζητήσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εμπειρίες, γεύσεις και μοναδικές εκπλήξεις σε περιμένουν!

Έλα να εξερευνήσουμε, να συνδεθούμε και να ενεργοποιήσουμε μαζί τις άπειρες δυνατότητες του #BridgingWithin .

👉 Κράτησε θέση! https://bit.ly/48NbONz

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Η επιστήμη των πολιτών έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει σύνδεση μεταξύ των πανεπιστημίων και του κοινού και να διευκολύνει νέες μορφές συνεργασίας και διαλόγου.

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το τηλέφωνό η συμμετοχή στην επιστήμη μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα ή δύο λεπτά. Υπάρχουν όμως πολύ διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης και συμμετοχής.

Η Anne Kathrine Overgaard, Επικεφαλής εξωτερικών προγραμμάτων στη Σχολή Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Νότιας Δανίας, Συνιδρύτρια του Κέντρου Επιστήμης των Πολιτών, και ο Thomas Kaarsted, Συνιδρυτής του Κέντρου Επιστήμης των Πολιτών στο Πανεπιστήμιο Νότιας Δανίας, διερευνούν από τη σκηνή του
#TEDxPatras 2023, πώς μπορούν να συμβάλουν οι πολίτες και να ευαισθητοποιήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και τους ερευνητές.

👉 Μάθετε περισσότερα και κρατήστε τώρα τη θέση σας για να ακούσετε από κοντά την ομιλία τους: https://bit.ly/40D64m5

📅 9/12 📍 @ conferupatras

#BridgingWithin #TED #TEDx #TEDxevents #TEDxTalks
Get TikTok App