Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

rita_maris

ARFID te lijf!

13Following
1471Followers
24.6KLikes

ARFID-Ambassadeur ▪️ARFID te lijf! ▪️Over leven met ARFID▪️ Thijs lust geen ijs

Als moeder van twee kinderen met de eetstoornis ARFID, heb ik mij doorlopend afgevraagd wat ik verkeerd heb gedaan. Wat had ik anders moeten doen? We hebben alles uit de kast getrokken, alle tips toegepast, hulp gevraagd, maar niets heeft geholpen mijn zoons aan het eten te krijgen. Toen we eindelijk wisten dat het om de eetstoornis ARFID gaat en dat wij hier als ouders niks aan konden doen, viel er een last van mijn schouders. Toch blijft het gevoel dat je hebt gefaald als ouder, altijd aanwezig, ook al weet je dat dit onterecht is. Hoe is dat bij jullie?

Onze oudste zoon, waar ik het in deze video over heb, is overigens 6 jaar geleden net succes bij SeysCentra (eetkliniek) behandeld. Onze jongste zoon staat daar inmiddels 8 maanden op de wachtlijst en heeft nog 8 maanden te gaan tot hij aan de beurt is.

Lees mijn hele verhaal in de eerste twee hoofdstukken van het boek Over leven met ARFID.

#gezondegeneratie #eetproblemen #neofobie #bizarreeters #selectiefeten #autisme #jeugdzorg #trauma #voedselweigering #restrictiefeten #aversievegevolgen #fypシ #foryoupage #fyp #voorjou #foryoupage #safefood #auteur #boek #schrijver #journalist
Op vakantie gaan als je kind de eetstoornis ARFID heeft of wanneer je dit zelf hebt is niet altijd eenvoudig. Zeker niet wanneer je met het vliegtuig gaat en je er niet zeker van kunt zijn dat de koffer vol met safe-food ook daadwerkelijk op de plek van bestemming zal aankomen.

Geen koffer, betekent geen eten en/of drinken gedurende de vakantie. Wíj kozen er daarom voor contact op te nemen met de Federale Politie van Duitsland, omdat we via Düsseldorf zouden vliegen. We hebben gevraagd of onze koffer vol safe-food als handbagage mee mocht. In deze koffer zat 6 liter limonadesiroop. Lang verhaal kort, na een hoop gedoe en over en weer gebel met onze kinderarts, kregen we toestemming, maar de uiteindelijke beslissing zou door de douane worden genomen. We wisten dus niet met zekerheid of we daadwerkelijk op vakantie zouden gaan.

Eenmaal bij de douane werden we gefouilleerd en werden onze koffers minutieus doorzocht. Er werden monsters genomen van het eten en drinken van onze zoon, iets wat hem erg bang maakte. Hij zei: nu lust ik mijn eten niet meer. De twijfel sloeg toe en we vroegen ons af of we nog wel op vakantie moesten gaan. Op dat moment namen we ons voor pas weer met het vliegtuig op vakantie te gaan als onze zoon wat meer kan eten en drinken, zodat we dat daar ter plekke kunnen kopen en niet zo afhankelijk zijn van zijn safe-food.

#douane #grancanaria🇮🇨 #grancanaria #zomervakantie #vliegvakantie #safefood #safefoods #foryoupage #voorjou #fyp #vliegvakantie #fyp #fypシ #aversievegevolgen #bizarreeters #restrictiefeten #voedselweigering #trauma #jeugdzorg #autisme #selectiefeten #bizarreeters #neofobie #eetproblemen #gezondegeneratie
Get TikTok App