Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

penaberkala

penaberkala

1043Following
38.7KFollowers
572.3KLikes

Jom #MakanLokal dan belajar santai #ExcelTutorial Subscribe Telegram Channel👇

Playlists

INFOTAINMENT

26 posts

SHOPPING TIPS!

11 posts

30 TIPS & TRICKS EXCEL

13 posts

LIFESTYLE

41 posts

RESIPI

79 posts

UNBOXING

30 posts

TRAVEL

42 posts

TUTORIAL EXCEL

84 posts

FOOD HUNTING

115 posts

Videos

#ForYouMalaysia ALAM FLORA CYBER ECO HUNT 2023

Dengan ini, saya berikrar akan memberi sokongan padu dalam apa jua inisiatif untuk memelihara alam sekitar demi kelestarian bumi.

Mulakan dari rumah dengan sekecil-kecil usaha dalam memelihara alam sekitar. Let’s do it together!

Terima kasih @Alam Flora Sdn Bhd untuk program yang cukup hebat dalam mendidik masyarakat tentang ilmu memelihara & memulihara alam sekitar. Keep it up 😍

#CyberEcoHunt23 #JomRawatBumi
#TowardsSustainableCities #EnhancingLifeEnrichingCommunities
#BeyondWasteManagement #AlamFlora
#ForYouMalaysia Ada kotak yang tak guna di rumah? Jangan buang, kalau korang tak nak recycle pun, still boleh guna untuk upcycling project. Macam-macam boleh buat, contohnya Frame Gambar. Ikut kreativiti, nak buat book holder, bag dan macam-macam lagi. Selamat mencuba!

#CyberEcoHunt23 #JomRawatBumi
#TowardsSustainableCities #EnhancingLifeEnrichingCommunities
#BeyondWasteManagement #AlamFlora
#CEHTask4
#ForYouMalaysia Menyelami susah-payah pihak @Alam Flora Sdn Bhd dalam menjaga kebersihan ibu kota Kuala Lumpur. Selain membersihkan sampah-sarap di sekitar Kuala Lumpur, mereka juga membersihkan longkang supayan bebas dari sisa buangan untuk mengelakkan daripada tersumbat.

Psssst! Korang pernah kena “flying trash”? Hah, yang tu sama-sama kena elakkan untuk keselamatan orang lain dan kebersihan alam sekitar.

#CyberEcoHunt23 #JomRawatBumi
#TowardsSustainableCities #EnhancingLifeEnrichingCommunities
#BeyondWasteManagement #AlamFlora
#CEHTask2 #CEHTask3
#ForYouMalaysia Jom sama-sama kita uruskan bahan sisa pepejal dengan betul. Make sure semua barang yang boleh dikitar semula diasingkan mengikut jenis, ikat plastik sampah dengan rapi supaya sampah tak terburai. Then, buang sampah di tong yang telah disediakan. Make sure jangan campur bahan kitar semula dengan sisa domestik (makanan). Last but not least, buang sampah ikut jadual yang telah ditetapkan.

Kudos to @Alam Flora Sdn Bhd Terima kasih sebab tolong jaga kebersihan ibu kota Kuala Lumpur.

#CyberEcoHunt23 #JomRawatBumi
#TowardsSustainableCities #EnhancingLifeEnrichingCommunities
#BeyondWasteManagement #AlamFlora
#CEHTask1
Replying to @Mohsin,K Mungkin ramai yang tertanya-tanya, siapa organizer Keretapi Sarong? Buat kesekian kalinya, Keretapi Sarong 2023 telah berjaya dianjurkan oleh pertubuhan bukan kerajaan (NGO) @LOCCO 🇲🇾 di bawah kelolaan En Sharmsoul @RoadLessTravelled selaku Pengarah Projek dan team LOCCO! Memang salute dengan event ni sebab mampu menghimpunkan lebih 10,000 orang. Bukti kita semua sayang Malaysia!

Korang team mana?
#TeamSubangJaya
#TeamGombak
#TeamKLSentral
#TeamPutrajaya
#TeamKajang
#TeamAmpang
#TeamBandarUtama

#GangTakdeGang pun dengar kata cecah 5000 orang. Wow! Tag sikit member baru korang

#KeretapiSarong2023
#KeretapiSarong23
#HariMalaysia
#ForYouMalaysia
Replying to @Ros Merah InshaAllah, kita sematkan dalam hati, tekad dalam diri, sama-sama kita sayang Malaysia.

Terima kasih anak muda. Kita buktikan kita mampu membawa gelombang perpaduan, ketepikan perbezaan dan raikan dengan penuh kesyukuran

Terima kasih Keretapi Sarong 2023 untuk kenangan indah. Jumpa lagi tahun depan dengan penuh semangat kekitaan! Salute kepada organizer @RoadLessTravelled @LOCCO 🇲🇾 dan semua crew yang terlibat. We love you 😍

#KeretapiSarong2023
#KeretapiSarong23
#HariMalaysia
#ForYouMalaysia
Replying to @AmiruddinAmin Eh bukan, tu event lain 😂😂😂 Gang #KeretapiSarong2023 #KeretapiSarong23 pakai baju warna-warni. Baru meriah 😜

Btw, ni kemeriahan ketibaan di LRT Masjid Jamek dan perarakan masuk ke Dataran Merdeka. Siapa join tadi, cuba komen sikit.

#ForYouMalaysia
#HariMalaysia
Demi menyahut #MayerBersama Challenge, aku pertaruhkan resipi cepat, ringkas dan mudah iaitu Mini Seafood Pizza & Mini Hawaiian Chicken Pizza dengan hanya menggunakan Mayer Mini Air Fryer.

Btw, sekarang ni tengah berlangsung Cintai Malaysia Campaign (beli & menang) dan #MayerBersama Challenge. Jadi, korang jangan lupa untuk join contest dengan 3 simple step saja ⬇️

Step 1 : Follow @mayer_malaysia
Step 2 : Upload video 15s - 60s (cooking , dancing , singing etc)
Step 3 : Tag @mayer_rmalaysia with #Mayerbersama #Mayer #Mistral

Pssst! Lawa kan Mistral Fan tu? Material dia best, design pun lawa.

Untuk info lanjut, korang boleh follow @mayer_malaysia

#MayerMalaysia
#MayerBersama
#ResipiMiniPizza
#MayerMiniAirFryer
#MistralFan
#DapurPB
Get TikTok App