Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

museumvandegeest

Museum van de Geest

186Following
661Followers
572Likes

Gefascineerd door het kunstwerk tussen je oren.

Vandaag, 10 oktober, is het World Mental Health day. En omdat het Museum van de Geest mentale gezondheid zó belangrijk vindt, hebben we de Week van de Mentale Gezondheid in het leven geroepen.

Een week lang brengen we het bespreekbaar maken van mentale gezondheid nóg meer onder de aandacht dan dat we dagelijks doen, met een programma op onze locaties in Haarlem en Amsterdam.

Voor onderstaande activiteiten zijn er nog een aantal tickets beschikbaar:

💡 Op woendagochtend 11 oktober is de kickoff van een nieuwe reeks mindfulness sessies in het museum. Ga aan de slag met vertragen, aandacht, compassie, geduld, diversiteit en het zien van de wonderbaarlijke geest tijdens 'A Mindful Break'.

💡 Kom met de kids op woensdagmiddag 11 oktober naar Museum van de Geest | Haarlem voor een voorleesmiddag uit Pippa Leeuwenhart, met mini-workshop journal schrijven (en tekenen), door schrijver en illustrator Barbara Tammes.

💡 Vanaf zaterdag 14 oktober luister je naar een nieuw audioverhaal bij The Creature. Deze bijzondere installatie in onze binnentuin veranderd mee met de seizoenen. Daarnaast is er op deze dag een (mental health) Talk in de Schuur met theatermaakster Alexandra Broeder en psycholoog, schrijver en (TEDx)spreker Thijs Launspach.

💡 Onze rondleiders nemen je op zondag 15 oktober tussen 14:00 en 15:00 uur mee voor een instaprondleiding door de tentoonstelling 31553580 (obsessie) voor nummers & schema’s.

Tickets via museumvandegeest.nl.

#museumvandegeest #mentalhealth #worldmentalhealthday #museumtok
Museum van de Geest in Haarlem eerste locatie van landelijke tour #StilleStrijd .

Na de lancering op het Museumplein in Amsterdam staat vanaf vandaag het kunstwerk Stille Strijd van Saskia Stolz op het vrij toegankelijke terras van Museum van de Geest | Haarlem. Onder een grote lindeboom en tussen de terrasbezoekers staat de komende weken een grote, indrukwekkende sculptuur van een in elkaar gedoken tiener in een gele hoodie.

Het imponerende werk van zo'n twee bij vier meter symboliseert de innerlijke strijd die veel depressieve jongeren op dit moment in eenzaamheid voeren. Bijna 1 op de 3 jongvolwassenen in Haarlem denkt wel eens serieus aan suïcide. Museum van de Geest en Gemeente Haarlem hebben mentale gezondheid van jongeren hoog op de agenda staan en roepen andere gemeentes op om zich aan te sluiten in de tour van het kunstwerk.

Stille Strijd is in Haarlem te zien van 27 juli t/m 21 augustus 2023.

Maak jij je zorgen over iemand in je omgeving of gaan suïcidale gedachtes wel eens door je eigen hoofd heen? Schroom dan niet om hulp te vragen. Je kunt 24/7 gratis en anoniem bellen met 0800-0113 of een chat starten via 113.nl. Er staat altijd iemand voor je klaar.

#culturetok #realtalk #museumtok #museumvandegeest #museumtime
#joshuanolet en #wouterheeren van #chefspecial bij de lancering van het nieuwe digitale lespakket ‘de Bovenkamer’. #mentalegezondheid

De Bovenkamer is een innovatief educatief programma dat jonge geesten prikkelt en inspireert om op een speelse en interactieve manier te leren over mentale gezondheid. Check voor meer informatie museumvandegeest.nl/bovenkamer
Let’s shine a light on ourselves. How inclusive are we in the art world?

How dark does your museum become if we only highlight the artworks of female artists? This year, Museum of the Mind will take the initiative on March 8 during
#internationalwomensday . We invite all museums worldwide to do the same next year.

Museum of the Mind, European Museum of the Year 2022, believes in a world in which people are seen and heard and are allowed to participate on the basis of equality. And therefore pays extra attention to artists who are underexposed on the basis of gender identity.

The world can only change if you dare to look at yourself honestly. #timetoglowup

Who is with us next year? Tag the museums you wish they would join!

#museumtok #museumtime #womenontiktok
Throwback to @museumnacht.amsterdam in Museum van de Geest | Outsider Art ❤️

Wist je dat je met jouw Museumnacht polsbandje t/m 31 december nog één keer gratis terug mag naar een museum naar keuze?

#arttok #museumvandegeest #amsterdam #museumnacht #museumtime #museumtok #outsiderart
Get TikTok App