Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

martewulff

martewulff

44Following
178Followers
388Likes

Miljøengasjert artist og kunstner som vil ha med deg!

Hvis hele verden hadde like høyt forbruk som oss, hadde årets fornybare ressurser vært brukt opp i dag, den 12 april.  Resten av året stjeler vi fra resten av verden, og fra fra vår egen fremtid.  På verdensbasis er overforbruksdagen (gjennomsnittet) 28.juli, men den kommer tidligere og tidligere for hvert år. Forbruk og overproduksjon må ned, og vi må finne trøst og mening i andre ting. Som for eksempel felleskap, engasjement, natur, kunst, musikk, lek eller å lære noe nytt.  Bruk stemmen din! Del infomasjonen og bidra til holdningsendring 💚♻️ created by martewulff with martewulff’s original sound
1037
Pinned
Synes du også at det er ekkelt med ekstremvær?

Innsjøer der det ikke skal være innsjøer, elver og veier som flommer over og blir stengt, ras og lyn som slår ned på lekeplasser?

Det er dette som er klimaendringer. Ved å slippe ut for mye co2 fra olje, gass og matproduksjon har vi forstyrret naturens balanse og det klimaet som våre hus og vår infrastruktur, det vil si våre veier, byer, hjem, sykehus, osv, er tilpasset. Det vil si at det vi har bygget ikke funker i disse ekstreme værforholdene. Samtidig har vi bygget ned og ødelagt naturen og dens evne til å beskytte oss mot de endringene vi har skapt.

Det har pågått i mye mer alvorlig grad andre steder i verden lenge allerede, men det er virkelig skummelt når det skjer foran øynene på oss.

Det positive et at jeg håper det kan få flere til å forstå at vi må 1: Hindre at det blir verre ved å snarest kutte utslipp ved å slutte med olje og sløsing og å gå over til andre kilder og 2: Klimatilpasse oss bl.a. ved å bevare, verne og gjenoppbygge natur, og å tenke helt anderledes når det kommer til prioriteringer, ressursbruk og vekst.
#ekstremvær #klimaendringer #klimatilpasning
Get TikTok App