Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

javligtgott

Gustav Johansson

66Following
3795Followers
23.9KLikes

Easy to cook and bloody good vegan food!

Lagar aglio e olio i köket på min restaurang ChouChou med @benjyingrosso! #aglioeolio #benjaminingrosso created by Gustav Johansson with Gustav Johansson’s originalljud
54.4K
Pinned
Varför blev jag vegan?

Det här är en fråga som jag får ofta. För mig personligen var det ett av de bästa beslut jag gjort, men det var INTE en självklarhet.

Jag blev först vegetarian när jag var 19. Planen var bara att äta vego i ett halvår, men jag fastnade. När jag slutade äta kött dagligen började jag snabbt se det som döda djur och inte som mat och blev äcklad.

Men där och då kändes idén om att bli vegan väldigt extrem. Då - 2006, så fanns det nästan inga bra alternativ till mejerier eller ägg och ostarna ska vi inte ens prata om. För att inte tala om synen på veganerna själva. Vilka galenpannor!

Det förändrades dock med tiden. Jag började jobba heltid med bloggen 10 år senare, 2016 och då hände framförallt tre saker.

1. Produkterna hade blivit bättre och fler. Det var verkligen väldigt mycket lättare att också utesluta mejerierna. Havregrädde, kikärtsspad, vegansk majonnäs som inte smakade kemikalier.

2. Jag började laga väldigt mycket mer vegansk mat. Det var betydligt mycket roligare och mer spännande än att ha parmesan, mozzarella och halloumi på allt. Det kan vem som helst göra.

3. Men sist, och viktigast var att jag började förstå hur kött och mejeribranschen hängde ihop och att det ju faktiskt är hur djuren har det som spelar roll. Inte om jag äter deras kroppar eller produkter eller inte. Ja, det kändes äckligt, men det som spelar roll är djurets liv i fabriken.

Nyårsafton 2017/2018 åt jag min sista ostbricka och har inte tittat tillbaks sedan dess.

Idag skulle jag säga att jag ser min veganism som en del av min personliga livsåskådning, egentligen mer än jag ser det som mitt jobb.

Ja - det är viktigt för mig att få fler att äta mindre kött. Men förväntar jag mig att du som läser detta ska bli vegan? Nej det gör jag faktiskt inte. Lika lite som jag förväntar mig att jag kan göra dig till moderat eller sosse, till muslim eller kristen. Vad du TROR PÅ är upp till dig.

Men jag VET att vi måste äta mindre kött för djuren, för planeten och för vår egen skull och jag VET att det gör ENORM skillnad om alla som läser detta bara skulle äta hälften så mycket kött som vi gör idag. Det skulle förändra allt, och det går. Pröva!

#vegan #växbaserat
I betalt samarbete med @anammasverige

Upp med handen om du skulle vilja kunna göra big macs själv hemma, fast växtbaserade, klimatsmarta, svenskodlade och jävligt goda! Här är receptet med allt du behöver! Egentligen tycker jag att det där mittenbrödet känns rätt så onödigt, så jag skippade det den här gången och gjorde en dubbel smashburgare av det hela istället, men ingredienserna är mer eller mindre smack på! Pickles, lök, sallad och klassisk ”rosa” big mac dressing, med superenkla och smarriga biffar gjorda på Anammas nya grymma svenskodlade baljväxtfärs. Det blir inte enklare att laga jävligt god och klimatsmart mat än så här!
 
Anammas nya baljväxtfärs är gjord på en kombination av svenskodlade baljväxter och ni hittar den i vegofrysen i er lokala butik! Receptet hittar ni på bloggen, länkad i min bio och i mina stories. 

#jävligtgott #anamma #vegan #baljväxtfärs #svenskodlat #bigmacathome #smashburgare
I betalt samarbete med @Wepopop

Kan DU poppa kastrullpopcorn?

Min nya agent Maria kunde INTE det trots sin bekända stora kärlek till popcorn. Det var jag tvungen att ta tag i.

Jag är - som ni kanske vet vid det här laget - ett stort fan av företaget @wepopop och deras årgångspopcorn, olika smaker, sorter och former som de importerar från hela världen och lär Svenskarna att poppa med stil i kastrull. De har stora, små, sega, krispiga, vita, gula, fluffiga, fjärilspoppande, smöriga och molnformade popcorn för alla smaker, och nu har de även POPCORNKRYDDOR.

Jag har varit lite skeptisk till popcornkryddor historiskt, men nu fick jag faktiskt ta och ändra åsikt (en sak som fler människor borde träna på att göra these days - hear hear!). Dessa var faktiskt riktigt jävla bra. Fint malda kryddor som fördelas jämt på popcornen och riktigt smälter i munnen. Riktigt bra om man vill ha lite mer chipskaraktär, ostsmak, dillsmak, löksmak, chili, lakrits och så klart helt vanligt hederligt, men väldigt finmalt salt. Alla veganska dessutom!

Deras kryddpaket och alla deras smarriga popcornsorter går att beställa från wepopop.com! Jag och yngsta dottern gillar sorterna Mikki och Babe bäst, men vill man testa några olika rekommenderar jag varmt deras ”starterpack” Popcornupplevelsen då man får hem sex olika små påsar av olika sorters popcorn att testa.

#wepopop #kastrullpopcorn #jävligtgott #vegan #popcornkryddor
Svarar @TheLootGoblin varför ska vegomat se ut som kött egentligen?

#jävligtgott #vegan
Testade @Redefine Meat™️ för första gången? 3D printed vegan steak! Would you try? #vegan #redefinedmeat #futureoffood
Get TikTok App