Upload

Log in to follow creators, like videos, and view comments.

eh-background

Create effects

See more
© 2023 TikTok

fenne_onlinemetjehond.nl

Sharon & Fenne Energy is Key

50Following
26Followers
206Likes

Online cursussen voor honden: massage, Shiatsu, Reiki Energetisch online consult

5 jaar zonder lieve Boaz 🌟 Beste vriendje van Fenne 💚

Vandaag is het 5 jaar geleden dat we Boaz moesten laten gaan. Ik heb al vaker geschreven over Boaz. Helaas heb ik weinig foto’s op mijn mobiel staan van hem.

Daar baal ik weleens van. Boaz is in 2010 geboren, de telefoon die ik toen gebruikte daar kan je nu niets meer mee. Van Boaz heb ik wel foto’s gemaakt met een fototoestel, dus gelukkig heb ik wel beelden van hem.

Maar wel echt veel minder dan van Fenne. Fenne komt ook voor in alle praktijkvideo’s van de online cursussen die ik geef. En van Fenne zijn mega veel foto’s die ik gebruik hier op Instagram en dus ook de video’s. Bewegende beelden. Die bewegende beelden die ontbreken bij Boaz helaas wel, daar heb ik er niet veel meer van. Wel staan er wat in een cloud, maar als je die download wordt de kwaliteit slecht.

Zelf kijk ik regelmatig nog naar die filmpjes. Behalve de filmpjes en foto’s van de laatste weken. Dat kan ik, 5 jaar later, nog steeds niet. Het brengt mij terug in een periode die niet fijn was. Ik wist dat hij het niet zou gaan redden, dat zie je ook terug op de foto’s en video’s van toen.

Wel zijn er ook video’s samen met Fenne en hem. Maar delen lukt dus helaas niet vanwege de kwaliteit die dan echt heel erg afneemt. Maar voor mij zijn ze ontzettend dierbaar.

Vandaag denken wij in ieder geval extra aan lieve Boaz. Boaz die iedereen een glimlach bezorgde met zijn streken. Het was een klein boefje, maar ook een clown.

Heel fijn weekend! Geniet ervan met elkaar. 💚

#honden #hondenhemel #hondenleven #hondenliefde #hondenliefhebber #hondje #hondenoptiktok #chihuahua #bordercollie
Kleine stapjes vooruit met jouw hond maakt ook impact🥰

Wellicht herkenbaar: als je iets wilt veranderen bij jouw hond bijv in gedrag, dan lijkt het langzaam te gaan. Probeer dit los te laten.

Als jouw hond kleine stapjes vooruit maakt, betekent dit vooruitgang. Iedere kleine stap vooruit is er 1.

Tijdens de online cursussen zeg ik meerdere keren: liever 1 klein stapje vooruit dan een hele grote sprong vooruit en stappen terug.

Waarbij ik meteen de opmerking wil maken, dat als je kleine stapjes vooruit maakt dat er wel een klein stapje achteruit kan plaatsvinden. Of even stilstand. En dat vinden wij vaak lastig.
Want gebeurt er wel iets? Meestal wel. Laat je hond wennen aan de nieuwe situatie, of laat je hond langzaam het geleerde als ‘normaal’ gaan beschouwen. Op zijn of haar eigen tempo.

Iedere hond leert en verwerkt dingen op zijn of haar eigen manier. En dat is oké. Wij als begeleiders hebben vaak een einddoel in gedachte. Waar niets mis mee is. Maar laat jouw hond op zijn of haar eigen manier bij dat einddoel komen.

En ook hierbij een kanttekening: het einddoel wat jij in gedachte hebt, is dat haalbaar en passend bij jouw hond? 

Probeer het eens te bekijken van een afstand, en dat is lastig bij jouw eigen hond. Denk eens terug aan het begin toen je iets wilde veranderen of aanleren bij jouw hond? Welke stappen hebben jullie al afgelegd? Dat zijn er veel geweest 🥰

👍 Tel alle kleine stapjes bij elkaar op, dan zijn het er na een maand veel. Na een half jaar nog meer, en na een jaar helemaal. En daar zullen periodes tussen zitten met misschien een klein stukje achteruitgang. Of even stilstand. Dat is niet erg. 

Heel veel kleine stapjes vooruit zorgt er ook voor dat jullie je naar jullie einddoel bewegen. Maar de druk wordt minder, de prestatiedrang wordt minder. En dat is fijn voor jou en je hond. Want jullie bewegen wel vooruit. 

Waar ben jij trots op bij jouw hond waar jullie al stappen in hebben gezet?

#honden #hondentips #hondentiktok #hondenfilmpjes #hondenliefde #hondentraining #hondenliefhebber #bordercollie
Get TikTok App